perjantai 29. marraskuuta 2013

Viikkotiedote 29.11.2013

Syysmarkkinat onnistuneet - jälleen kerran
 

Viikko sitten lauantaina Yhtenäiskoulu täyttyi iloisista markkinavieraista. Hyörinä alkoi heti aamusta ja puolenpäivän aikaan koulu oli jo tupaten täynnä. Erilaisten myyntipisteiden lisäksi tarjolla oli erilaisia aktiviteetteja, kuten musiikkiesityksiä, bingo ja jopa kampaamo. Tässäpä jälleen malliesimerkki siitä, miten meillä YNKissä saadaan kaikenikäiset mukaan yhteisiin tapahtumiin, joiden nautittavuus on taattu.

Syysmarkkinat on mukava piristys keskellä harmainta syksyä. Siispä koulumme kiittää jälleen vanheimpainyhdistystä ja kaikkia, jotka tekivät panostuksellaan iloisesta perinteestä jälleen kerran mahdollisen.


 
 
Vanhempainyhdistys tiedottaa
 
Vanhempainyhdistys kiittää kaikkia eri tavoin Syysmarkkinoihin osallistuneita: arpajaisvoittojen kerääjiä ja lahjoittajia, ahkeraa talkooväkeä ja markkinavieraita! Yhdessä tekemällä saamme paljon aikaiseksi!

Vanhempainyhdistyksen joulukuun kokous pidetään poikkeuksellisesti joulukuun toisena tiistaina, 10.12. kello 18 koulun opettajainhuoneessa. Joulukuun kokousasioiden lomassa maistelemme glögejä, lämpimästi tervetuloa mukaan!

 
Lukiomaailman muutoksia koeviikolla
 
Lukiolaisten koeviikko päättyy tänään lukion ykkösluokkalaisten osalta matematiikan kokeisiin.  Matematiikan koejärjestelyt olivat tänään YNKissä tulevaisuuden ylioppilastutkinnon matematiikan kokeen mukaiset. Kaksiosaisen kokeen ensimmäinen osa pitää tulevaisuudessa tehdä ilman laskimen apua. Saatuaan valmiiksi ensimmäisen osan, opiskelija palauttaa koepaperin, hakee valvojalta kokeen toisen osan sekä saa laskimen käyttöönsä. Uuden rakenteen tarkoitus on antaa kaikille kokelaille enemmän mahdollisuuksia näyttää osaamistaan. Tarkemmin tästä voi lukea Ylioppilastutkintolautakunnan tiedotteesta.
 

 
Kurssien päättökokeiden ei ole pakko olla aina periteisiä ja paperinmakuisia. YNKin lukiossa pyritään kokeilemaan myös vaihtoehtoisia tapoja arvioida ja näyttää osaamista. Maantiedon kurssin perinteistä koetta korvasi tällä kertaa konferenssitapahtumaa jäljittelevä tilaisuus.
 
Maantiedon kurssilla käsiteltiin maantieteellisiä riskejä, ja opiskelijoiden tehtävänä oli selvittää annetun kohdemaan riskit. Kurssilaiset valmistivat kolmen hengen ryhmissä kirjalliset raportit annetusta aiheesta. Koeviikolla järjestetyssä konferenssissa raportit esiteltiin koko ryhmälle ja opiskelijat kiersivät seuraamassa neljää esitystä sekä vastasivat niiden pohjalta opiskelijoiden itsensä laatimiin kysymyksiin. 


 
 
Tapahtumassa oli kutsuvieraana Helsingin yliopiston maantieteen laitoksen professori Markku Löytönen. Hän osallistui konferenssiin ja antoi palautetta opiskelijoiden esityksistä. Kurssilaiset saivat yleisenä palautteena ehkä yllättävänkin tiedon: esitykset olivat Löytösen mukaan liki samantasoisia kuin maantieteen laitoksen ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoiden. 


 
 
Kokeen jälkeen kysyimme opiskelijoilta palautetta. Erikoisjärjestelyt eivät aina tarkoita helpotusta koeviikolla, sillä yleinen vastaus oli: "Normikoe olisi ollut helpompi!" Opettaja Janne Riehunkankaan mukaan koejärjestelut vaativat vielä viilaamista ja harjoittelua, mutta kokemus oli kaikinpuolin rikastuttava. Harjoittelu jatkukoon!
 

Itsenäisyysjuhla ensi viikolla
 
Yhtenäiskoulun itsenäisyysjuhlaa ja syksyn lakkiaisjuhlaa vietetään torstaina 5.12. klo 13. Juhlan teemana on "Runo on sentään runo" ja päähenkilönä Eino Leino. Runsaasti musiikkia sisältävän ohjelman esiintyjinä ovat pääasiassa kolmas-, kuudes- ja yhdeksäsluokkalaiset sekä lukiolaiset.
Olette sydämellisesti tervetulleita vanhemmille ja ystäville järjestettävään yleisöesitykseen, joka pidetään koulun salissa keskiviikkona 4.12. klo 19.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti