perjantai 22. marraskuuta 2013

Viikkotiedote 22.11.2013

Senioripäivä jo yhdettätoista kertaa

Koulumme perinteitä mukaillen tänäkin syksynä järjestettiin senioripäivä, joskin hieman aiempaa pienemmässä mittakaavassa. Vuosi sitten järjestäjät päättivät, että senioripäivästä nauttikoon tästä lähtien vain peruskoulu, mutta perinteestä päätettiin kuitenkin pitää vielä jossain määrin kiinni. Siispä nappasimme lukiolaiset salaa kesken päivän saliin ja näin ollen kaikki pääsivät kuuntelemaan senorioppilaiden kertomuksia. Saliin kokoontuivat tänä vuonna yhden oppitunnin ajaksi koulumme nykyiset lukiolaiset ja ysiluokkalaiset sekä kourallinen senioriopettajia ja -oppilaita.Lukion rehtori Sari Tiitta pääsi toimimaan ensimmäistä kertaa puhemiehenä haastatellessaan seniorioppilaitamme Vilma Vuoriota, Oona Louhivaaraa ja Eino Heiskasta. Kaikki kolme entistä oppilastamme korostivat oman tien löytämisen tärkeyttä. Jokainen oli etsinyt itseään ja omaa polkuaan niin kotimaasta kuin maailmalta ennen kuin päätyivät opiskelemaan alaansa.
 
Vilman päivät koostuvat parhaillaan sekä gradun kirjoittamisesta, erikoiskahvien taiteilusta että uusista viestinnän opinnoista. Suoritettuaan teologian opintoihin liittyvän harjoittelujakson Afrikassa, Vilma päätti hakea viestinnän opintoihin ja pääsi sisään. Kiirettä siis pitää, vaikka ei antaisikaan yhteiskunnan paineiden vaikuttaa. Oona on puolestaan jättänyt näyttelijäntyöt taakseen ja opiskelee nykyään steiner-varhaiskasvatusta Snellman-korkeakoulussa. Eino antoi lukiolaisille hyvän muistutuksen siitä, ettei esseiden kirjoittamisesta pääse eroon lukionkaan jälkeen. Eino opiskelee teatterikorkeakoulussa täyttä päivää ja illat kuluvat kuulemma opintoihin liittyvien tehtävien parissa. Kun löytää oman alansa, jaksaa opintoihinkin panostaa. 

Lasten oikeuksien päivä

Keskiviikkona vietettiin kansainvälistä Lasten oikeuksien päivää. Iltapäiväkerholaiset olivat valmistelleet aiheeseen liittyvän aamunavauksen, josta koko koulu pääsi nauttimaan. Oppilaat kertoivat, mitä ajatuksia lasten oikeudet heille tarkoittivat, ja kuulimme muun muassa seuraavia määritelmiä: Oikeus olla lapsi; oikeus olla turvassa; jokaista tulee kunnioittaa riippumatta siitä, onko tyttö vai poika; oikeus olla oma itsensä; oikeus asua ja elää tuvallisessa talossa ja oikeus leikkiä. Iltapäiväkerholaiset esittivät myös kappaleen "Minun ystäväni on kuin villasukka", jossa kakkosluokan Nikolas esitti hurmaavan soolon ja hämmästytti jännittämättömyydellään ja rohkeudellaan ainakin allekirjoittaneen.
Iltapäiväkerholaiset ovat olleet muutenkin tällä viikolla ahkeria. Marraskuiset iltapäivät eivät välttämättä ole säänsä puolesta niitä kaikkein houkuttelevimpia, mutta vesisadekaan ei iltapäiväkerholaisia haittaa, kun he pääsevät leikkimään ja pelaamaan ulkona. Liikunnan vastapainoksi kuviskerholaiset pääsivät tällä viikolla kokeilemaan kaakelipainantaa kuvisope-Hennan avustuksella.


 
Syysmarkkinat huomenna!

Huomenna lauantaina tapaamme perinteisten syysmarkkinoiden merkeissä. Siispä toivottelemme kaikki tervetulleiksi tekemään ostoksia, herkuttelemaan ja nauttimaan yhdessäolosta. Ovet aukeavat klo 11. Lukiolaiset saapuvat kouluun jo aiemmin puurtamaan koeviikon merkeissä. Toinen jakso on jo lopussa. Mihin tämä syksy katosi?
 
Tervetuloa nauttimaan syysmarkkinoiden tunnelmasta!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti