perjantai 15. marraskuuta 2013

Viikkotiedote 15.11.2013

Perusarkea pienillä mausteilla

Tällä viikolla Yhtenäiskoulussa keskityttiin lähinnä normaaliin koulunkäyntiin. Viides luokka kävi kuitenkin kaiken oppimisen lomassa tutkimassa Kosmoksen ääripisteitä hurjien esitysten siivittämänä Hurjaruuth talvisirkuksessa. Kakkosluokkalaiset jatkoivat perustaitojen opettelua ja toivottivat näin hyvää jatkoa koulua vaihtavalle Danielalle, ja näin kakkosluokkaan jäi enää kolme tyttöä.


Oppilaskunnan hallitus RuutiExpoilemassa
 
Yläkoulun oppilaskunta oli viime viikon perjantaina ohjaajansa Marja Viron kanssa RuutiExpo2013 -messuilla. RuutiExpo on vuotuinen nuorten oma päivä Helsingin kaupungintalolla. Messut sisältävät erilaisia työpajoja, seminaareja ja tekemistä koko päiväksi. Tänä vuonna RuutiExpossa kävi yli 4500 nuorta, jotka saivat kokeilla kattavasti kykyjään erilaisissa toiminnallisissa pajoissa. Suosittuja aktiviteetteja olivat muun muassa piparkakkujen lepominen ja valokuvaus. Messuilla keskusteltiin myös vakavemmista aiheista, kuten nuorten alkoholinkäyttö ja järjestettiin nenäpäiväkysely.

 

 
Piano nelosluokkaan!

Vanhempainyhdistys sai kierrätysryhmän kautta vinkin pianosta, jonka käpyläläinen Maria Jäntti halusi lahjoittaa hyvään tarkoitukseen. Pienen tiedustelukierroksen jälkeen kävi ilmi, että piano olisi hyvin haluttu nelosluokkaan, joten tuumasta toimeen!
 
 
 
Suurkiitokset pianon lahjoittaneelle Marialle sekä pianon kuljettamiseen isänpäivän iltana osallistuneille nelosluokan isille Samille, Jarille, Juhanalle, Artolle ja Simolle! Kiitokset myös Häiskälle, joka varta vasten tuli koululle avaamaan ovet pianon luokkaan viemistä varten. Tätä vanhempainyhdistyksen toiminta on -- mukavien ja hyödyllisten asioiden tekemistä koulun ja oppilaiden hyväksi. Kiitos kaikille vanhempainyhdistyksen toimintaan tavalla jos toisellakin osallistuville vanhemmille, yhteistyöllä mahdollistetaan pianotempauksen kaltaiset mukavat jutut!
 
 
Viikko Syysmarkkinoihin!
 
Yhtenäiskoulun Syysmarkkinat ovat ensi viikon lauantaina 23.11. kello 11-14. Markkinapäivä on kaikille yhtenäiskoululaisille koulupäivä, johon kuuluu kevyt välipala-ateria. Markkinavieraat voivat nauttia keittolounaan pannarijälkiruokineen tai vaikkapa kahvia ja leivonnaisia buffetissa.
 
Peruskoululaisten mukana kantautuu vielä koteihin reppupostia, jossa on muistutuksena informaatiota muun muassa luokkien tehtäväalueista ja pyydettävistä buffet-leivonnaisista. Luokilla onkin mukavasti koko ensi viikko aikaa suunnitella ja valmistella niin oman luokan myyntipisteitä kuin yleisjärjestelyjen tehtäväalueidenkin hoitamista. Hauskaa markkinatohinaa ja yhdessä tekemistä siis tiedossa!
 
Vanhempia pyydetään hankkimaan palkintoja vanhempainyhdistyksen Syysmarkkina-arpajaisiin. Arpajaisvoittoja voi tuoda koulun kansliaan ensi viikon ajan, perjantaihin 22.11. asti. Lisäksi Syysmarkkinoilla on mahdollisuus osallistua vanhempainyhdistyksen pihaprojektiin, jonka tavoitteena on saada koulun pihaan monitoimiareena. Markkinoilla on kaupan upeita YNK- ja Käpylä-aiheisia kangaskasseja ja pinssejä, ja tuotto näiden myynnistä menee kokonaisuudessaan pihaprojektille!

Syysmarkkinat löytyy myös Facebookista: https://www.facebook.com/events/675764482456863

Nähdään Syysmarkkinoilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti