torstai 5. joulukuuta 2013

Viikkotiedote 5.12.2013

Taas on aika koulukalenterin

Joulukuu pyörähti taas tuttuun tapaan käyntiin joka-aamuisilla koulukalenteriesityksillä. Perinteisesti ensimmäisenä vuorossa olivat opettajat, jotka kertasivat pienen performanssin avulla jokainen vuorollaan koko joulukuun tapahtumat. Opettajia seurasi mieletön ykkösluokkalaisten tonttushow, jota voisi kutsua melkein sirkukseksi. Vai kuinka usein löydät pieniä ekaluokkalaisia kiipeämästä köysillä kohti katonrajaa? Kakkosluokkalaiset lukivat puolestaan hieman tonttu-uutisia ja näimme lavalla jos jonkinmoista tonttua aina rullalautailevasta vauhtihirmusta vaunuissa istuvaan vauvaan.Hyvää itsenäisyyspäivää!

 

Yhtenäiskoulussa itsenäisyysjuhla on tunnetusti syyslukukauden suurin juhla. Tämän vuoden näytelmän teemana oli Eino Leino ja runous. Äidinkielen lehtori Aino Järvinen otti itselleen suuren urakan päättäessään ohjata vielä viimeisen kerran Yhtenäiskoulun itsenäisyysnäytelmän. Ja minkälaisen spektaakkelin Aino onnistuikaan luomaan! Huh, aikamoisia taitajia meiltä täältä löytyy.Yhtenäiskoulun rikkaus on ehdottomasti se, että saamme työskennellä eri ikäisten kanssa ja tällaisessa suuressa projektissa asia oikein kulminoituu.Näytelmässä koettiin koko tunteiden kirjo. Oli herkkiä lauluesityksiä, villiintyneitä tanssijoita ja pohdiskelevaa runoutta. Musiikki ja tanssi kietoutuivat hienosti näytelmään jättäen katsojan odottamaan aina vain lisää. Suuret kiitokset siis kaikille projektissa mukana olleille!Näytelmässä käytiin läpi Eino Leinon elinvuosia, ja näimmekin muun muassa nuoren yhdeksänvuotiaan Einon, joka jo silloin osoitti suurta kiinnostusta sekä runoutta että tyttöjä kohtaan. Matka kulki kohti aikuisuutta ja Eino Leinon paikkaa taiteilijapiireissä. Saimme siis nauttia sekä alakoululaisten että lukiolaisten huikeista esityksistä. Siinä, missä kolmosluokkalaiset tanssahtelivat pienen Einon elämässä, iso kasa lukiolaisia ja yhdeksäsluokkalaisia esittivät huikean tanssishow'n osoittaen taiteilijaelämän iloja. Don't stop me now.... ja ainakin allekirjoittaneen viikonlopun korvamato on taattu.
Onnea ylioppilaille!
 


Itsenäisyysjuhla on arvokas tilaisuus, jossa samalla lakitetaan syksyn ylioppilaat. Tänä syksynä Yhtenäiskoulun lukiosta kirjoitti jopa kymmenen uutta ylioppilasta. Ensimmäisen luokan oppilaat saattoivat perinteisesti ylioppilaat ruusujen kanssa lavalle. Itse lakituksen jälkeen koulun kuoro onnitteli uusia ylioppilaita esittämällä Petran johtamana Finlandia-hymnin neliäänisesti.Nyt ei muuta kuin lakki päähän ja nauttimaan elämän tarjoamista seikkailuista! Paljon onnea ylioppilaat!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti