perjantai 20. joulukuuta 2013

Viikkotiedote 20.12.2013

Syyslukukauden viimeinen viikko oli täynnä tapahtumaa. Oli koulukalentereita, puurojuhlia, discoja, kirkkoja sun muita. Eipä ainakaan ole käynyt aika pitkäksi, päinvastoin.

Kuulemistilaisuus

Kiireisestä syksystä johtuen lukion perinteinen kuulemistilaisuus siirtyi tänä vuonna viimeiselle kouluviikolle. Lukio opettajineen kerääntyi auditorioon kuuntelemaan, mitä lukion oppilaskunnan hallituksella oli sanottavaa. Tämä on lukion vuotuinen tilaisuus vaikuttaa asioihin. Tänä vuonna opiskelijat keskustelivat asioista laidasta laitaan: aina arkisista seikoista, kuten kahvin juonnista, myöhästymiskäytänteisiin ja hallituksen mahdollisuuteen kustantaa erityiskursseja tulevaisuudessa.Vierailut jatkuvat

Lukion vaihto-oppilas Elisabeth vieraili peruskoulun englannin tunneilla kertomassa elämästään ja opiskelustaan Amerikassa. Oppilaat kuuntelivat kertomuksia innostuneena, on aina mielenkiintoista kuulla elämästä toisella puolella maapalloa. Miten erilaista jo koulunkäyntikin voi olla!Joulukirkko ja Keskitalvenjuhla


Vuoden viimeisellä kouluviikolla järjestetään luonnollisesti kaikkien yhteinen joulukirkko. Tänä vuonna myös ET-oppilaille oli järjestetty oma Keskitalvenjuhla. Eri luokkien ET-ryhmät olivat valmistelleet esityksiä koskien joulunviettoperinteitä maailmalla. Aloitimme Antiikiin Kreikan Saturnaliasta ja siirryimme muinaissuomalaisten perinteiden kautta Hanukkaan ja Divaliin. Oppilaat olivat selkeästi nähneet vaivaa ja juhla oli hyvin onnistunut. Joulujuhla kruunaa lukukaudenSyyslukukausi huipentui perjantaiaamuiseen joulujuhlaan. Seitsemäsluokkalaiset olivat tehneet ykkösluokkalaisille hienon, vauhdikkaan ja iloisen tonttutanssin, josta ei meno ja meininki puuttunut. Sekä yleisöllä että tanssijoilla oli hauskaa!
 


Kahdeksasluokkalaiset esittivät joulujuhlassa näytelmän, jossa pohdittiin tulevaisuutta. Suuri hatunnosto Petralle ja Hennalle, jotka olivat saaneet aikaan jälleen kerran aivan mielettömän esityksen - itse esiintyjiä tietenkään vähättelemättä. Oppilaat olivat käyneet kuvaamassa kohtauksia niin kirkossa, vanhainkodissa kuin ravintolassakin. Videoihin oli nähty huimasti vaivaa ja sen huomasi. Oppilaat saivatkin huimat suosionosoitukset, koulumme opettajilta jopa seisten. Hienoa!


Nyt lähdemme joululomalle. Pieni rauhottuminen tulee varmasti jokaiselle tarpeeseen, jotta pääsemme tarttumaan kevätlukukauteen entistä innokkaammin.

Oikein ihanaa ja rauhallista joulua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti