perjantai 13. joulukuuta 2013

Viikkotiedote 13.12.2013

Koulukalenterit jatkuvat


Yksi joulunalusajan hauskimmista ja yhteisöllisyyttä luovista asioista on joka-aamuiset koulukalenteriesitykset. On ihanaa kokoontua koko koulun voimin saliin ja katsoa, mitä kukin luokka on tänä vuonna luonut.Tällä viikolla lavalla nähtiin niin keppihevostanssia kuin erilaisia näytelmiä. Kuudesluokkalaiset olivat esimerkiksi tuottaneet itse hauskan näytelmän siitä, mitä tapahtuisi, jos joulupukki olisi unohtanut maksaa vuokransa Korvatunturilla. Onneksi tässäkin näytelmässä oli lopulta onnellinen loppu, vaikka välillä tarvittiin jopa poliisivoimia. Viidesluokkalaisten näytelmässä oltiin hukassa juhlapäivien suhteen ja seitsemäsluokkalaiset tuntuivat vallan villiintyvän runoista. Perjantaiaamun Lucia-esitys oli luonnollisesti taas yksi joulukuun kohokohdista. Kaiken hulinan keskellä on välillä ihanaa rauhottua.Puurojuhlan loistetta

 
Torstai-iltana kokoonnuimme alakoulun yhteiseen puurojuhlaan, jossa vanhemmatkin pääsivät nauttimaan luokkien koulukalenteriesituyksistä. Lapset saivatkin kunnon yleisön, sillä sali oli tupaten täynnä ja tunnelma ynkkimäiseen tapaan lämmin ja tunteita herättävä.
 

 

 
Vierailijoita maailmalta
 
Yhtenäiskoulu on yksi Helsingin virallisista vierailukouluista ja näin ollen saimme jälleen tällä viikolla vierailijoita useammastakin maasta. Keskiviikkona vieraaksemme saapui arvovaltainen ryhmä Tsekeistä, vetäjänään senaatin puhemies Ms Alena Gajdusková. Kymmenen hengen ryhmä saapui aamupäivästä muutamaksi tunniksi kuuntelemaan, keskustelemaan ja nauttimaan koulumme hengestä. Vierailu meni hienosti ja ryhmä sai kuulla paljon Suomen koulujärjestelmästä sekä tutustua hieman koulumme käytänteisiin.
 
 
Vieraanamme kävi myös italialainen assistentti Martha Cappelli kertomassa italialaisesta ruokakulttuurista liittyen lukion kulttuuri ja kulinarismi -kurssiin. Martha vieraili myös yhdeksäsluokkalaisten ranskan tunneilla antaen oman mausteen opetukseen.
 
Ympäristöteema jatkuu
 
Tällä viikolla Yhtenäiskoululle myönnettiin kolmannen kerran Vihreä lippu tunnustuksena herpaantumattomasta ympäristötyöstä. Hyvä me!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti