perjantai 7. marraskuuta 2014

Viikkotiedote 7.11.2014

Ruokahävikkikilpailu on ratkennut
 
Ynkin Syö, mitä otat -kampanja on nyt käyty. Teemaviikon aikana pyrittiin vähentämään biojätteen määrää ja jokaisesta tyhjäksi syödystä lautasesta oppilaat saivat leiman käteensä. Teemaviikko motivoi selkeästi etenkin peruskoulun oppilaita miettimään, paljonko ottaa ruokaa lautaselleen, sillä peruskoulun osalta biojäteastia oli ruokailujen jälkeen lähestulkoon tyhjä. Hienoa peruskoulu! Lukio voisi ottaa teistä nyt mallia jatkossa!


Palkintona onnistuneesta viikosta kaikki peruskoulun luokat ansaitsivat lautapelitunnin, jonka omat opettajat loppusyksyn aikana tulevat järjestämään. Ymppätiimi kiittelee kaikkia ja muistuttaa, että olisi tärkeää muistaa nämä opit vastakin ja jatkaa samaan malliin.Sea Life-elämyksïä

Iltapäiväkerho on toiminut tänäkin syksynä ahkerasti. Lähiympäristön lisäksi kerholaiset tekevät toisinaan retkiä Helsingin sisällä ja yhtenä esimerkkinä tällaisesta iltapäiväkerhon vanhemmat lapset pääsivät kuluneella viikolla tutustumaan merenalaiseen elämään. IP-kerho järjesti tutkimusmatkan Sea Lifeen, jossa lapset pääsivät tutkimaan, mitä merenpinnan alapuolella tapahtuu. Jännittävää, eikö?
Ykkösten ja kuutosten kummitoimintaa

Ykkös- ja kuutosluokkalaiset ovat terästäytyneet kummioppilastoiminnassa. Pienet ja isommat alakoululaiset työskentelivät pitkin viikkoa yhdessä. Oppilaat tekivät sadutustekniikalla kertomuksia Syysmarkkinoille myyntiin tuleviin peikkosatukirjoihin. Ekaluokkalaiset kertoivat sadun, jonka kuudesluokkaiset kirjoittivat.
 
Sillä välin, kun puolet porukasta olivat atk-luokassa saduttamassa, toinen puolisko taiteili jouluparaatirekiä jo aiemmin valmistetuille kivipeikoille. Luokissa kävi aikamoinen säpinä ja glitteriä pyyhittiin pöydiltä vielä seuraavinakin päivinä. Peikkojen jouluparaati tulee tietenkin näytille lähempänä joulua.  Nyt kun Halloweenista on selvitty, voi joulunodotus alkaa. Tästä saimmekin jo pienen maistiaisen lumen muodossa. Nyt vaan niitä kestävämpiä hankia odottelemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti