perjantai 31. tammikuuta 2014

Viikkotiedote 31.1.2014

LUVA-luokka ensi lukuvuodelle

Helsingin opetuslautakunnan suomenkielinen jaosto päätti 28.1.2014 kokouksessaan, että mikäli rahoitus saadaan, aloitetaan Helsingissä lukioon valmistava koulutus lukuvuonna 2014–2015 kahdessa lukiossa: Vuosaaressa ja Yhtenäiskoulussa. Koulutukseen otetaan kaksi 16 opiskelijan ryhmää.

Lukiokoulutukseen valmistavasta koulutuksesta annetussa laissa määritellään, että kyseessä on laajuudeltaan yhden lukuvuoden opintokokonaisuus ja se sisältää erityisesti suomen tai ruotsin kielen sekä tarvittaessa muiden kielten opintoja, lukio-opintoja sekä lukio-opiskelussa vaadittavia tietoja ja taitoja.

Lukioiden johtokunnilta pyydettiin esityksiä perusteluineen lukioon valmistavan koulutuksen toteuttamisesta ensi syksystä alkaen. Yhtenäiskoulun lukion johtokunta totesi perusteluissaan, että sillä on hyvät mahdollisuudet järjestää lukioon valmistavaa koulutusta, koska peruskoulu ja lukio toimivat samassa rakennuksessa ja lukioon valmistavan koulutuksen opiskelijat lisäisivät entisestään koulun monimuotoisuutta. Perusopetuksen arvosanojen korottaminen voitaisiin toteuttaa, kun jo nyt pääasiassa samat opettajat opettavat peruskoulussa ja lukiossa. Lisäksi perusteluissa todetaan, että koulurakennuksesta järjestyisi luokka lukioon valmistavan ryhmän omaan käyttöön ja siellä olisi mahdollista toteuttaa myös muita tilaratkaisuja joustavasti perusparannuksen yhteydessä.


Ensi syksynä reilun 170 lukio-opiskelijan joukkoon saadaan näin vahvistusta uusista monikulttuurisista opiskelijoista. Päätös monikulttuurisen ryhmän aloittamisesta sopii loistavasti Yhtenäiskoulun lukion uuteen kulttuuria ja kokonaisia ilmiöitä painottavaan lukio-opetukseen.
Lukioon valmentavan koulutuksen kokeilu on toiminut Vuosaaren lukiossa vuodesta 2011. Nyt sen vakinaistuessa Yhtenäiskoulu haluaa olla Vuosaaren lukion rinnalla koulutuksen uudistuksen edelläkävijä. ”Yhtenäiskoulussa on ennekin lähdetty rohkeasti kehittämään opetusta ja siitähän myös tässä on kyse”, toteavat peruskoulun ja lukion rehtorit Sarit Sola ja Tiitta.
Monikulttuurisuus ja kansainvälisyys näkyy ja kuuluu jo ensi viikolla YNKissä. Peruskoulun puolella, yläkoulussa, on 15 vuotta ylläpidetty koulujen vaihto-oppilasohjelmaa hollantilaisten kanssa. Tänä vuonna opettajat Katja Nieminen ja Viljami Nykänen isännöivät vaihtoviikkoa 7. ja 8. luokkalaisten kanssa. Tervetuloa Käpylään ja Yhtenäiskouluun!Kuluneen viikon aikana on YNKin käytävillä nähty lukio-opinnoista kiinnostuneita tutustujia samoin kuin koulutiensä syksyllä aloittavia tulevia ekaluokkalaisia. On siis aika ilmoittautua ykköselle peruskouluun ja hakea yhteishaussa lukioihin ja ammattiopintoihin.

Ilmoittautumiset ensimmäiselle luokalle

Ekaluokalle ilmoittautujia ottivat vastaan keskiviikkona peruskoulun rehtorit Sari ja Janiina. Pirjo kertoi uusille tulijoille Kimmo-leikkipuiston iltapäivätoiminasta. Kuvassa on myös Mathias, joka ilmoittautui Ynkin ykköselle. Yhtenäiskoulussa aloittaa syksyllä yksi ekaluokka. Tiedot koulupaikoista postitetaan koteihin maaliskuun 4.päivänä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti