perjantai 17. tammikuuta 2014

Viikkotiedote 17.1.2014

Uusi viikko ja rehtoreiden aamunavaukset


Joulukuussa totuimme joka-aamuisiin aamunavausnäytelmiin, joten oli hauskaa, kun rehtorit kutsuivat keskiviikkoaamuna koko koulun saliin. Saimme katsella, kun lukion rehtori teki reaaliaikaisen castingin näytelmäänsä. Rehtoreiden lisäksi kasa oppilaita pääsivät näin ollen improvisoimaan lavalle. Näimme, kuinka mehiläinen uuvutti itsensä pörrätessään kauniiden kukkasten ympärillä, kuinka hurja lohikäärme syöksi tulta ympäriinsä ja uhkasi vangita hurmaavan prinsessan, kunnes rohkea prinssi ratsasti paikalle miekkoineen, taisteli lohikäärmettä vastaan ja voitti lopulta prinsessan sydämmen. "...ja he elivät onnellisina elämänsä loppuun saakka." Onnellisten loppujen jälkeen onkin aina mukavampi palata koulukirjojen ääreen.

 


Vaihtoehtoista käyttöä sanomalehdille

Toisinaan pelkkä lukeminen ja kirjoittaminen voivat käydä koulutyössäkin puuduttavaksi. Tällöin on hyvä ottaa hieman luovemmat menetelmät käyttöön. Tällä viikolla viitosluokkalaiset opiskelivat sanomalehtiä ja tunnin lopuksi saivat tehtäväkseen rakentaa paperin ja teipin avulla mahdollisimman korkeat tornit. Sanomalehden uusiokäyttöä siis. Ekologista, luovaa, taiteellista, hauskaa, toiminnallista ja hyvin YNKkimäistä. Mukavaa vaihtelua pitkien koulupäivien lomassa.
Tietoa vanhemmille

Normaalin koulunkäynnin lisäksi tällä viikolla YNKissä on pidetty useampikin vanhempainilta. Ensin vuorossa olivat kuudennen luokan vanhemmat ja torstai-iltana koulumme vanhimmat, eli abit vanhempineen kokoontuivat kuulemaan viimeisen lukukauden aikataulusta. Opettajat kävivät kertomassa aineryhmittäin ylioppilaskirjoituksista ja lopuksi Sari kertoi jatko-opintoasioista. Niille, jotka eivät päässeet paikalle, tai haluavat muuten vain virkistää muistiaan, abivuoden kevään tietoisku löytyy täältä.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti