perjantai 3. toukokuuta 2013

Viikkotiedote 3.5.2013

Vau, mikä päivä!


Viime viikon perjantai piirtyi ikimuistoisena päivänä ihmisten mieliin niin Ynkissä kuin toivottavasti muuallakin. Päivä oli jo etukäteen sovittu koko koulun yhteisten, vesiteemaisten pajojen ajankohdaksi.

Mutta ei siinä vielä kaikki. Muutamaa päivää ennen pajapäivää varmistui tieto Euroopan Unionin opetus- ja kulttuuriasioista vastaavan komissaarin Androulle Vassiloun ja useiden opetusalan asiantuntijoiden vierailusta, joka sattuisi samaan aikaan pajapäivien kanssa ja joka ei olisikaan ihan mikään tavanomainen piipahdus.


Komisaari Vassiloun mukana Ynkkin saapui parinkymmenen hengen arvovaltainen vierasjoukko, joka oli kokoontunut Helsinkiin opetusministeri Jukka Gustafssonin isännöimään opetusalan tilaisuuteen. Joukossa oli EU-maiden opetusministereitä, Suomen komission edustaja ja opetusviraston väkeä.


Pajapäiväsuunnittelujen ohella Ynkissä järjestäydyttiin ripeästi vastaanottamaan arvokkaat vieraat. Oppilaat hälytettiin avuksi esittelemään arvovieraille koulua, ja niin vieraat pääsivät nuorten johdattamina tutustumaan opettajakunnan loihtimiin pajoihin, joissa vesiteeman innoittamina rakenneltiin muun muassa  akvaarioita, tutkittiin vettä, harjoiteltiin kalligrafiaa, opeteltiin vesilläliikkujan solmuja ja tehtiin paljon muuta.


Vieraat ihastelivat toimivaa yhteistyötä opettajien, oppilaiden ja vanhempien kesken sekä sen tuomia etuja hyvän ilmapiirin ja laadukkaan oppimisen luomisessa.

Kaiken kaikkiaan vierailu sujui erinomaisesti. Etukäteisjärjestelyt toimivat ja mikä parhainta: mukana avustaneet oppilaat toimivat upealla ja esimerkillisellä tavalla. Onnistunut vierailu huomattiin myös opetusministeriössä ja Euroopan Unionissa, joista Ynkille lähetettiin heti vierailun jälkeen kiitokset. Ihan syystä voimme olla iloisia onnituneesta päivästä.

Nautitaan kesän lähestymisestä!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti