torstai 28. maaliskuuta 2013

Viikkotiedote 28.3.2013

Hymysuin Hollannissa

Joukko kahdeksasluokkalaisia vietti mainion viikon hollantilaisen ystäväkoulun vieraana Hollannin Drachenissa.

Ohjelmaan kuului perinteiseen tapaan kouluvierailun ohella kaikenlaista mukavaa ohjelmaa puukenkien maalaamisesta hollantilaiseen kansallisurheiluun "fierljeppeniin" eli  ojan ylittämiseen seipäällä. Seiväshyppy osoittautuikin varsinaiseksi hitiksi, vaikka oikeita ojia ei kylmän sään vuoksi päästykään ylittämään, vaan jouduttiin tyytymään halliolosuhteisiin.


Viikon aikana käytiin myös Amsterdamissa, leivottiin ja syötiin yhdessä. Jälleen kerran matkalaiset saattoivat todeta reissun onnistuneen hyvin. Kotiin ja takaisin oman koulun arkeen palattiin hymyssäsuin. 

Tuulahdus Tanskasta

Tanskasta puolestaan saapui ryhmä oppilaskuntien edustajia tutustumaan suomalaiseen koulujärjestelmään.


Yhdessä isäntäväen kanssa kokoonnuttiin ensi töiksi kirjastoon. Peikin, Annan ja Eetun tervetuliaismusiikki aloitti tilaisuuden, jossa keskusteltiin muun muassa suomalaisen ja tanskalaisen koulujärjestelmän eroista.


Kirjastotilaisuuden jälkeen vieraat saivat seurata oppitunteja. Keskustelu jatkui kahdeksasluokkalaisten tarjoilemalla koululounaalla.Yhtenäiskoulu on valikoitunut ihan viralliseksi vierailukouluksi, joten kouluun tullaan jatkossakin piipahtamaan. Tervetuloa tutustumaan!

Lisää kansainvälisiä yhteyksiä

Lisää kansainvälistä toimintaa on tiedossa, kun lukiolaisten suullisen englannin kurssi suuntaa pääsiäisen jälkeen kohti Irlantia ja taidehistorian kurssi kohti Barcelonaa.

Hyvää pääsiäistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti