perjantai 22. maaliskuuta 2013

Viikkotiedote 22.3.2013

Earth Hour sammutti sähköt
Ynkissä osallistuttiin näyttävästi Earth Hour -kampanjaan sammuttamalla luokista ja käytävistä turhat valot ja sähkölaitteet tunnin ajaksi. Hetkeksi aamupäivän hämärä laskeutui huoneisiin, mutta pian jo kiskottiin verhoja ja kaihtimia auringonvalon tieltä, ja sähkövaloon tottuneet silmät häikäistyivät kevään valosta.

Tunnin sähköttömyys kannusti kaikenlaisiin pohdintoihin: Miten kellarissa näkee, jos ei saa käyttää valoja? Saako kännykkää käyttää, kun siinä on akku? Pitääkö seinäkellon patteri ottaa pois?

 

 

 

 

 

Tempauksen myötä sai oman ympäristöystävällisen ehdotuksensa pudottaa ilmastokisalaatikkoon. Neljännen luokan Essi voitti nokkelan yksinkertaisella ehdotuksellaan: Tunti päivässä ilman sähköä.

Koko maailman yhteiseen Earth Hour -tapahtumaan voi osallistua viikonloppuna.

Lukemalla lahjoitat

Alakoulu osallistui Punaisen Ristin  Lukukuu-kampanjaan ja keräsi huikeat 1000 euroa  avustustyötä varten. Jokainen lukija sai lukupassin, johon kerättiin kirjatarroja. Vanhemmat, kummit, mummit, papat, serkut tai naapurit saivat sponsoroida haluamallaan summalla jokaista luettua kirjaa.

Kampanjaan osallistuttiin vähintään yhdellä kirjalla, mutta innokkaimmat lukijat ahmivat kymmeniä kirjoja.

Alakoulu innostui jo aiemmin lukuvuonna lukemisesta, kun Hanno Möttölä ja Petteri Summanen vierailivat koulussa kertomassa omista lempikirjoistaan. Esimerkkilukijoiden haasteena oli saada kaikki, ja erityisesti pojat innostumaan lukemisesta.

Virvon varvon tuoreeks terveeks

Ihanat ekaluokkalaiset piipahtivat vitsoineen opehuoneessa toivottamassa hyvää tuulta ja terveyttä tulevalle vuodelle.


Iloisenkirjavat vitsat jäivät koristamaan opehuoneen pöytää. Ekaluokkalaiset puolestaan saivat palkaksi värikkäitä pääsiäismunia.
 

Kaikki virpomaan!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti