perjantai 5. huhtikuuta 2013

Viikkotiedote 5.4.2013

Toukobileet kahden viikon päästä - osta lippusi heti, 80 nopeinta mahtuu mukaan!


Perjantaina 19.4. juhlivat kaikki YNKin ystävät Toukobileissä Nyyrikissä. Ilta alkaa kello 18 tervetuliaismaljoilla (sis. illalliskortin hintaan), buffet-illallista höystävät musiikkiesitykset ja yllätysesiintyjät, taidehuutokaupassa on huudettavana yli kymmenen taiteilijan uniikkeja teoksia (Leo Rannikko, Kalle Hamm, Vappu Rossi, Aura Hakuri…) ja eloisat jatkot vietetään Iltatähdessä. Toukobileiden juontajaparin naiskauneutta edustaa upea Rinna Paatso. Ja mikä parasta, illan tuottohan menee suoraan Operaatio Pihaan, eli koulun pihan parannukseen .

Osta illalliskorttisi Toukobileisiin näin: Maksa 28€ per osallistuja tilille YNK-liike FI31 1239 3500 1351 45. Muista merkitä maksun saajan viestikenttään kaikkien osallistujien nimet. 11.4. mennessä maksetut illalliskortit lunastetaan Nyyrikin ovelta Toukobileissä 19.4. Huom. ikäraja K-22. Jos lippuja on jäljellä vielä ensi viikon perjantaina (12.4.), myydään niitä silloin koululla kello 12-16.

Yhrtenäiskoulun vanhempainyhdistys toivottaa tervetulleiksi Toukobileisiin kaikki ynkkiläiset opettajat ja oppilaiden vanhemmat – niin nykyiset kuin entisetkin!

Voi mitä vettä!Ysiluokkalaiset viettivät taatusti unohtumattoman iltapäivän Helsingin jäteveden puhdistamolla Viikinmäessä. Rohkeasti retkeläiset marssivat Kaisa-open kanssa pääovista sisään tietämättä kuinka pahoinvoivina saapuisivat takaisin kouluun.

 
 
Maanalaiset käytävät tuntuivat loppumattoman pitkiltä, varsinkin kun niitä sai tarpoa henkeään pidätellen. Vieressä velloi vaahtoava jätevesi, jonka näkeminen - ja eritoten haistaminen tässä mittakaavassa oli shokeeraavaa ja opettavaistakin. Tänne siis päätyy kaikki se, mitä ihminen keksii vetää viemäristä alas.
 
 
Ja kekseliäs on ihminen. Pelkästään talteen ongittuja purukalustoja jätevedenpuhdistamolla on melkoisen mittava kokoelma. Käynti sai toivottavasti jokaisen pohtimaan niin omaa kuin koko maailmankin vedenkulutusta. Pöntöstä veden mukana vedetty tavara kun päätyy aina jonnekin.

Tutustumista maailman vesitilanteeseen 

 
 
 
Jo ennen käyntiään jätevedenpuhdistamolla ysiluokkalaiset olivat perehtyneet maailman vesitilanteeseen.
 
 
 
Ryhmätöiden satoa esiteltiin kolmosluokkalaisille, joille ysit kertoivat oppimaansa niin veden säästämisestä kuin saastumisestakin.
 

Vesiteema jatkuu koulussa

Ympäristötiimin ideoimana vettä ja kaikkea veteen liittyvää tutkitaan koko koulun yhteisillä pajapäivillä, jotka pidetään perjantaina 26.4. Siihen asti kuunnellaan sulavan lumen solinaa.
 
 

Nyt on kevät!

 
 
 

 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti