perjantai 3. toukokuuta 2019

Ihanaa, toukokuu!

Neloset linturetkellä

Neloset kävivät Arabianrannassa linturetkellä perjantaina. Lunta tuprutti ja sää oli hyinen, mutta se ei innokkaita bongareita haitannut! Nokikanoja, telkkiä, harmaahaikaroita ja monia muita kiinnostavia lintuja nähtiin. Loppumatka geokätköiltiin. Viisi kätköä löytyi!


Oppilaskuntapäivät

Maanantaina kaksi Ynkin oppilasta osallistui oppilaskuntapäivään työväentalolla. Päivän aikana pohdittiin oppilaskunnan tehtäviä ja jaettiin hyviä käytännönvinkkejä toiminnan kehittämiseksi.



Sadutusta

Osa nelosista kävi vierailemassa kakkosten luokassa maanantaina. Kakkosten tehtävänä oli keksiä meheviä tarinoita nelosten avustamina. Neloset kyselivät apukysymyksiä ja kirjasivat tarinoita ylös. Tarinoiden keksimisen apuna käytettiin tällä kertaa tarinanoppia, jotka ovat muuten erinomaisia apuvälineitä, kun juttu jumittuu. Tarinoita syntyi niin pöllöistä kuin makkaroistakin. Tässä yksi tarina:

Pekka ja ampiainen

Olipa kerran Pekka, joka käveli maailman surullisimma sillan yli. Siellä taiottiin taikasauvalla tähtiä, joista kukaan ei tiennyt. Sitten ampiainen lensi surullisimman sillan yli ja sen siivistä tuli surullista magiaa. Hän näki lennon ja toivoi, että osaisi taikoa. Sitten ampiainen osasi taikoa ja toivoi, että pystyisi lentämään ilman että räpyttelisi siipiään. Kun hän ei enää nähnyt tähdenlentoa, hän tippui maahan ja sitten Pekka näki ampiaisen ja vei sen sairaalaan. Sitten Pekka meni kotiin kuuntelemaan musiikkia ja ampumaan jousipyssyllä. Sen pituinen se. 


Vappuhulinaa

Ynkin vappuaatto huipentui alakoulun osalta Talent-kilpailuun. Osallistujia oli tänä vuonna luokilta 1 - 4 lähes 20! Uskomatonta osaamista ja ennen kaikkea rohkeutta näyttää omaa osaamistaan talostamme kyllä löytyy! Saimme nähdä taikatemppuja, laulua, tanssia, voimistelua, soitinesityksiä ja lausuntaa.

Tuomaristo tärkeässä ja vaativassa työssään.

Arvoisa tuomaristomme oli ihmeissään osallistujien taidoista. Tällainen kommantti kuultiin usemmankin kerran tuomareiden puheenvuoroissa: "Upea esitys! Itse en kyllä tuollaiseen pystyisi!"
Talentissa kaikki esiintyjät saivat pienet palkinnot. Erityispalkinnot jaettiin kolmelle esiintyjäryhmälle. Kolmannen palkinnon saivat 4lk:n pojat Emil ja Reko virtuoosimaisella Nirvana-esityksellään. 3lk:n tytöt (Kerttu ja Julia) nappasivat toisen palkinnon voimisteluesityksellään, jota tuomarit kuvasivat mm ehdottomaksi, elastiseksi, ekstaasimaiseksi ja erinomaiseksi. Voitto meni tänä vuonna 2lk:n tyttöporukalle, joka esitti Titanicin tunnussävelmän laulaen ja tanssien. Bravo!

Kevätsää, lämmittää...

Taitavia nelosen tansiijoita.

Seiskat ryhmäytymässä 

Mia Mod Oulunkylän seurakunnasta sekä tukioppilaat Marja Viron johdolla pitivät seiskoille ryhmäytymisleikkejä perjantaina Kakkosella. Hauskaa ja hyödyllystä puuhaa!



Ykköset Korkeasaaressa

Ykköset kävivät retkellä Korkeasaaressa. Aurinko paistoi ja retkellä nähtiin tosi paljon eläimiä! Kissaeläimet olivat tähän aikaan vuodesta virkeinä, ja niinpä tiikereistä, leijonista ja otettiin runsaasti kuvia. Eväitä nautittiin aluksi meren rannassa. Lokkeja oli kuitenkin lähdettävä nopeasti karkuun puiden suojiin.





Yhteistä temppuilua

Eskarit vierailivat koulullamme sekä viime että tällä viikolla. Vitoset olivat rakentaneet eskareille ja ykkösille hienon temppuradan.
Viidellä vanteella!




"Mitäs tästä sanotte?"


Ynkissä oppilaat ovat tottuneet toimittamaan asioitaan opehuoneessa sen kummemmin kursailematta. Opehuoneeseen on vapaapääsy, koputella ei tarvitse. Useimmiten toimitettavat asiat liittyvät tapaturmiin, jolloin kaivetaan kylmäpusseja tai laastareita. Toisinaan asia saattaa olla vaikkapa hienon askartelutyön esittely, mikä on erinomaista piristystä meille opettajille pitkinä iltapäivinä. "Mitäs sanotte? Olettekos tällaista askartelua nähneet?"

Vanhempainyhdistys tiedottaa:

Louhenkallion alikulkutunnelin taideprojektille on haettu lupaa vuodesta 2015. Nyt meillä on lupa!

NYT MAALATAAN!

Koko tunneli saa aluksi valkean pohjamaalin, joka lisää tunnelin valoisuutta merkittävästi. Tule avuksi pohjatöihin! Taiteílija Vappu Rossi ja lapset maalaavat varsinaisen taideteoksen toukokuun loppupuolella!

Talkooajankohdat:
Lauantaina 4.5. klo 10-15 (Alikulun puhdistusharjaus/ pohjamaalausta)
Maanantaina 13.5. klo 16-19 (Pohjamaalausta)

Maalit ja välineet saat paikan päältä. Omat suojavaatteet mukaan. Jos löytyy huomioliivi, teräs- tai juuriharja, ota mukaan.

Lapset maalaavat ti 21.5., ke 22.5. ja pe 24.5. Apukäsiä tarvitaan silloinkin mm. liikenneturvallisuuden vaalimiseen, suojavaatteiden pukemiseen, välineiden jakeluun ja pesemiseen. Maalaaminen tapahtuu koulupäivän aikana.

Tule auttamaan lapsia upeassa taideprojektissa!

Talkooterveisin Ynkin vanhempainyhdistys


Seuraavassa tiedotteessa mahtavan Madrid-matkan kuulumisia!

Viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti