perjantai 17. toukokuuta 2019

Toukokuu täynnä toimintaa

Mahtava reissu Madridiin

Pääsiäisen ja vapun välissä 14 kasiluokkalaista oli viikon vaihdossa Madridissa. Reissu oli kaikin puolin mahtava, ja pääsimme näkemään ja tekemään paljon uusia asioita. Kaikkein parhaaksi muistoksi jäi kuitenkin uusiin ihmisiin tutustuminen.

Tanssitunti


Ilmat ensimmäisinä päivinä olivat kehnot ja myös sadekuuroja tuli muutamia kertoja. Espanjalaiset opettajat sanoivatkin, että koko vuonna ei ole ollut niin kylmä. Vietimme siis aikaa yhdessä shoppaillen, mutta myös turistibussin kyydissä sateiseen kaupunkiin tutustuen.

Kun aurinko muutamien pilvisten päivien jälkeen alkoi paistaa, vietimme runsaasti aikaa ulkona. Kävimme mm. upealla näköalapaikalla El Escorialissa. Siellä vierailimme myös kuninkaallisessa luostarissa.





Viikonloppuna, kun yhteistä suunniteltua lukujärjestystä ei ollut, vietimme paljon aikaa pienemmissä porukoissa. Lauantaina monet kävivät kivassa huvipuistossa hurjastelemassa ja sunnuntaina monet kävivät tutustumassa läheisiin kyliin.

Viimeisen kokonaisen päivän vietimme Alcalán kaupungissa, joka on roomalaisten perustama kaupunki lähellä Madridia. Siellä meillä oli opastettu kierros ja mahtava lämmin ilma.


Tiistaiaamuna oli aika sanoa hyvästit ja lähetä kohti Suomea. Suomeen laskeuduimme sopivasti iltapäivällä ja pääsimme suoraan vapun viettoon.


Selma Hyle 8.lk

Palkintoja kirjoituskilpailusta!

Keskiviikkoiltapäivänä kuusi yläkoululaista kävi pokkaamassa Lions Club Hakaniemen edustajilta rahapalkinnot kirjoituskilpailusta. Hakaniemen Lions Clubin tärkeimpiä aktiviteetteja on ollut koko sen toiminnan ajan huumeiden vastainen työ. Helsingin pitkäaikainen huumepoliisi, edesmennyt assessori Torsti Koskinen oli Hakaniemen leijonien perustajajäseniä. Klubi järjesti keväällä 2008 kilpakirjoituksen juhlistaakseen asessori Torsti Koskisen 75-vuotispäivää ja kunnioittaakseen hänen elämäntyötään. Nyt kilpailu järjestettiin 12. kerran. Kilpailuun voi ottaa osaa kaikki kaupungin yläkoululaiset. Kilpailuaiheet koskivat huumetyötä ja terveitä elämäntapoja.

Palkintoja jakamassa Lions Club Hakaniemen edustajat Markus Söderlund ja Jaakko Hyvätti
 sekä rikosylikonstaapeli (evp) Juha-Matti Kemppinen.
"Kilpailun tavoitteena on innostaa, tukea ja kannustaa oppilaita esittämään ajatuksiaan selkeästi ja hyvää suomen kielen taitoa osoittaen. Onhan koulun tärkein oppiaine äidinkieli", totesi palkintojenjakotilaisuudessa puhunut rikosylikonstaapeli (evp) Juha-Matti Kemppinen. Palkinnon saivat seiskaluokalta Maija Rajavaara, Olivia Miettinen ja Anton Wirén, kasiluokalta Roosa Valkila ja Selma Hyle, joka palkittiin myös koko kisan parhaana kasiluokkalaisena, sekä ysiluokalta Magda Känninen. Äikän ope Maisa oli onnellisena mukana palkintojenjakotilaisuudessa, joka järjestettiin Irti Huumeista ry:n tiloissa Pasilassa. Onnea kilpailussa menestyneille!

Kirjoituskilpailun kärkijoukkoa!
Unelmien liikuntapäivän pyöräilytapahtuma


Viime viikon perjantaina vietettiin Unelmien liikuntapäivää. Päivä sopi kasiluokkalaisten valinnaiskurssin, Taitoja arkeen ja työelämään, suunnitelmiin mitä parhaiten, sillä kevään aikana oli ajatuksissa suunnitella ja järjestää kurssin puitteissa tapahtuma. Tapahtuma lähtikin rakentumaan unelmien liikuntapäivän ympärille ja perjantaiaamu alkoi Ynkin pihapiirissä pyöräilytapahtuman merkeissä.


Kurssilaiset olivat suunnitelleet tapahtuman pisteet ja hakeneet hankintoihin itse tukea mm. vanhempainyhdistykseltä. Aamun aikana laitettiin pyöriä kesäkuntoon, testattiin taitoja temppuradalla sekä nautittiin pienen kahvilan herkuista. Kiitos TAT-kurssilaisille tapahtuman järjestelyistä! Hieno aamu!
Seuraavaksi kurssilla pohditaan, miten yhdessä tienanut rahat käytetään. Neuvottelutaidot karttuvat!


Tunnelin maalaustalkoot

Ankean lähitunnelimme päässä näkyy valoa: tunnelin maalaustalkoot saatiin vihdoin aloitettua! Myös Yle kävi paikalla viime tiistaina, ja projektista kerrottiin Puoli seitsemän -lähetyksessä samana iltana. Maalauspuuhat jatkuvat ensi viikolla ja suurta avajaisjuhlaa seremonioineen vietetään maanantaina 27.5. kello 17.30.



Taidetestaajat Tampereella

Kahdeksasluokkalaiset olivat jo toisena vuonna peräkkäin Suomen kulttuurirahaston taidetestaajina Tampere-talossa. Saimme kuulla mm. Star Wars-elokuvista tuttuja teemoja Tampere Filharmonian esittämänä. Avaruusseikkailu-konsertin jälkeen oppilailla oli mahdollisuus tutustua soittimiin ja kuulla kapellimestarin työstä. Kaiken kruunasi tietysti bussimatka hyvässä seurassa.


Aurinkoista viikonloppua!

Kutosluokkalaiset viettivät alkuviikon leirikoulussa Karjalohjalla! Leirikoulusta lisää seuraavassa tiedotteessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti