torstai 30. toukokuuta 2019

Viimeistä viedään

Ykkösluokan Tämä toimii -ilmiö

Ykköset rakensivat suunnittelemiaan leluja Tämä toimii -ilmiön innoittamana. Lelun rakentaminen oli innostavaa ja hauskaa. Ykköset ratkoivat taidokkaasti rakentamisen edetessä eteen tulleita pulmia. Suunnittelupaperille oli merkattu huolellisesti työssä tarvittavat vaiheet ja työ sujui suunnitelmien mukaan!


You win!

Nelosten A2-englannin lukijat ovat ohjelmoineet viimeisillä englannin tunneillaan aivan omia, hienoja pelejä Pietari-open kanssa. Tästä linkistä pääsette kokeilemaan niitä: https://ynk4a2.itch.io/  Mukavia pelihetkiä!

Alikulkutunnelin avajaiset

Aiemmin kovin synkkää ja karua Tuusulanväylän alikulkutunnelia koristaa nyt kauniit perhoset ja linnut! Nämä linnut ja perhoset ovat lähinnä ynkkiläisten maalaamia. Tunnelin koulun puoleiseen päättyyn maalattiin upea joutsen, jonka tekemiseen osallistui myös muut alueen lapset.
Tänä lukuvuonna Toukobileiden sijaan pidettiin alikulkutunnelin avajaiset. Ynkin väki kerääntyi kuulemaan juhlapuheita tunnelin kupeeseen. Alakoulun oppilaskunnan hallituksen edustajat leikkasivat juhlallisesti nauhan komean trumpetin soiton säestyksellä. Suuret kiitokset projektin äidille Vappu Rossille!







Kuudesluokkalaisten leirikoulutunnelmia

Itserakennetut katamaraanit vauhdissa. Rakentaminen kysyi kekseliäisyyttä, fysiikan tuntemusta ja yhteistyötaitoaja.

Puiden latvoissa seikkailua: tekniikkaa tarvittiin!


Yläkoululaisten retkiä
"Lähdimme Nuuksion Kyöpeliin KoLi-ryhmän kanssa. Siellä saunottiin ja uitiin porukalla. Vähän myös patikoitiin sekä pelattiin korttia. Oli mukava reissu. Ryhmähenki oli tällä porukalla mahtava."
Marilla 9a


"Aamulla tultuamme kouluun suuntasimme bussille ja matkasimme kohti Seurasaarta. Seurasaaressa kävimme kahvilassa yhdessä syömässä. Ulkokoilimme Seurasaaressa, tapasimme jälleen nuotiolla ja söimme koulun eväät. Eväshetken jälkeen lähdimme kotimatkalle."
Sanni ja Pyry 9b

Yläkoulun tukarit ovat aina nauttineet retkistä Seurasaareen. Retkellä saa olla rennosti yhdessä, jutella ja viettää aikaa tiiminä. Marjalle kiitos retken järjestämisestä!


Ysiluokkaiset suuntasivat kevätretkelle Tallinnaan. Luokkaretkikassaan oli kertynyt mukavasti matkarahaa, joten paljon toivottu päiväretki Tallinnan onnistui. Aikainen kokoontuminen satamassa kauhistutti aluksi monia, mutta niin vain (melkein) kaikki ehtivät laivaan. Maisan tekemä kaupunkisuunnistus innosti jopa juoksemaan rasteilla, jotka johdattivat hieman Viron historiaan ja kulttuuriin. Tehtävänä oli mm. etsiä umpeen muurattu ikkuna ja Estonian muistomerkki. Lisäksi oli aikaa ostoksille ja hengailulle.


Hetkeksi rauhoituimme ihastelemaan myös taidetta Monet2Klimt multimedianäyttelyssä. 45 minuutin pituinen esitys on rauhoittava ja vaikuttava.


Näyttelyn jälkeen kuljimme vielä yhdessä Toompean mäen näköalatasanteelle. Retki oli kaikin puolin onnistunut: opettajat saivat olla varsin ylpeitä hyvin käyttäytyvistä nuorista!

Koko koulun retkipäivä


Tokaluokkalaiset olivat linturetkellä Lammasaaressa. Bongasimme harmaahaikaroita, punavarpusen ja nokikanoja.

Kolmoset retkeilivät Haltialassa.
Yläkoululaiset retkeilivät koulun pihalla: katoksen alla grillattiin ja puiden katveessa chillattiin.

Nelosetkaan eivät lähteneet koulun pihaa kauemmaksi retkelle. Neloset viettivät lukujuhlia, mm vesisodan merkeissä.
Potkupallo-ottelu

Keskiviikkoiltapäivänä pelattiin perinteinen potkupallo-ottelu. Ysiluokkalaiset vahvistivat opettajien joukkuetta, joka tällä kertaa voitti oppilaiden joukkueen melko selkein lukemin. Ysit eivät antaneet tippaakaan armoa - kenties olivat leijonien MM-kullasta inspiroituneita. Paikoin kentällä oli pelaajia ruuhkaksi asti eikä pieniltä painiotteluiltakaan vältytty.

Opet ja ysit pitivät palloa hallussaan, joten maalivahti otti rennosti.
Kevätjuhla

Koulun kevätjuhla on aina erityinen juhla vuodessa. Ilmassa on iloa ja onnea tehdystä työstä sekä tulevasta lomasta, muistoja menneiltä vuosilta ja toivoa tulevaan. Ynkin kevätjuhla vietetään perinteisen kaavan mukaan, jossa ekaluokkalaiset ojentavat ruusut yseille. Juhlassa kuulimme Sari-rehtorimme puheen lisäksi yhdeksesluokkalaisen Kasper Keräsen puheen ja Kerttu Luotamon viuluesityksen. Juhla päättyi, kuinkas muuten, kuin kappaleeseen Käyn ahon laitaa.




Hyvää kesää ja paljon onnea peruskoulunsa päättäneille yseille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti