torstai 18. huhtikuuta 2019

Kevään merkkejä!

Ihania, pikkuruisia virpojia!

Ykköset kävivät perinteiseen tapaan virpomassa opehuoneessa. Hyvin oli loru opittu ja kauniita vitsoja askarreltu. Palkkioksi ekat saivat rehtorilta suklaamunia. Kiitos vierailusta!


Kuudeluokkalaisten keväinen retki Turkuun


Kutosten päiväretki 17.4. Turkuun alkoi aurinkoisessa säässä ja iloissa tunnelmissa. Junamatka Helsingistä Turkuun on juuri sopiva eväiden syömiseen, maisemien ihailuun ja armottomaan pulinaan.


Perillä matkustimme paikallisbussilla Turun linnaan, jossa nautimme mainiosta opastuksesta. Kertasimme historian kiemuroita  ja tutkimme linnan uumenia.  Hauskinta taisi olla pukeutuminen hoviväeksi.


Tunnelma kohosi entisestään Raxin buffettilounaalla. Seuraava kohteemme oli Turun tuomiokirkko, joka kylpi iltapäivän lähes kuumassa auringonpaisteessa. Sisällä hiljennyimme ja fiilistelimme jo tulevaa pääsiäistä Viimeisen ehtoollisen edessä.


Kirkosta tie vei kohti kukkulaa (Vartiovuori) ja sen takaa löytyvää Luostarinmäen käsityöläismuseota. Kurkistelimme sisään pikkuisiin huoneisiin ja nautimme ulkoilmasta autenttisissa 1800-luvun pihapiireissä.


Kotimatka junassa kului mukavasti jalkoja lepuutellessa ja päivän kuvasaaliista katsellessa.

Retkeläisten kommentteja:
- Kiva päivä. Tykkäsin eniten käydä kirkossa ja erityisesti yläkerran salaisessa museossa. (Louna)
- Ihan hauska mutta välillä tylsä. Opastus linnakierroksella ei kiinnostanut. (Sara).
-6/5 p! Hauskinta oli käydä Raxissa. Ja linnan pukuhuone oli tosi kiva. (Eemil ja Nooa).

- Tykkäsin kaikesta! Linna oli vaikuttava. (Eemeli)

Kolmoset Lapsimessuilla


Tunturi-luokka oli perjantaina 12.4. Lapsimessuilla. Siellä oli paljon eläimiä esim. possuja, lehmiä, alpakoita ja hevosia. Siellä oli myös Hupicon-alue, missä oli esim. pienoismalleja ja kirjastoauto. Osa jutuista oli maksullisia ja osa ilmaisia. Sielää oli tosi tosi paljon ihmisiä ja paljon kaikenlaista. Siellä oli myös jumppa-alue, jossa oli ilmapatja ja temppurata.
Olisimme toivoneet, että siellä olisi ollut vähemmän porukkaa. Meidän luokkalaiset saivat myös kirjat, Maailman paras puumaja 13 kerrosta. Se oli tosi hyvä kirja. Siellä parasta oli eläinalue ja se, kun saatiin omat kirjat. Oli kiva päivä!

Iris ja Kerttu 3lk  


Hyvinvointia Kiasmassa

Sadun Voidaan hyvin! -ryhmä lähti Kiasmaan. Siellä menimme Nervescape VIII -näyttelyyn. Hämmästelimme suurta karvaista teosta. Paijasimme karvaa, otimme kuvia, pötköttelimme tyynyillä ja katsoimme suuresta ikkunasta ulos. Kun olimme lähdössä, saimme käydä kurkkaamassa huonetta jossa oli lankateos. Lähdimme takaisin kouluun bussilla, eväitä mutustellen.

Aamu ja Veemi



Maapallon lumo!


Kolmoset keräsivät kaikki koulun karttapallot omaan luokkaansa ja tutustuivat maanosiin perusteellisesti. Omat maapallot valmistettiin kipsinauhasta, jota viriteltiin täytettyjen ilmapallojen päälle. Sitten pallot maalattiin parin kanssa mallin mukaisesti. Eniten ihmetytti se, miten suuri osa maapallostamme onkaan vettä!

Onnea säbäsarjan voittajille!

Sählysarjan finaali oli tänään. Finaalissa ratkaistiin pronssiottelun voittaja ja koko sählysarjan voittaja. Yleisössä oli paljon kannustajia, jotka huusivat kurkku suorana!

Pronssiottelussa pelasivat vastakkain Donitsit (3lk) ja Ryhmä Hau (4lk). Ryhmä Haun yksi pelaaja teki 4 maalia! Pelin kuitenkin voitti Ryhmä Hau. Peli päättyi 5-2!

Toisessa pelissä ratkaistiin koko sählysarjan voittaja. Vastakkain pelissä pelasivat Mahti Mursut (4lk) ja Apinalauma (4lk). Peli oli todella tasainen. Kun ensimmäinen puoliaika päättyi, peli oli 0-0. Toisessa puoliajassa kävi samoin. Jolloin tuli niin sanottu ”äkkikuolema”, eli se joukkue, joka tekee ensimmäisenä maalin voittaa pelin. Äkkikuoleman voitti todella hienolla maalilla Mahti Mursut ja yleisö pomppasi ylös taputtamaan. Peli päättyi 1 - 0!

tytöt 4.lk



Innostuneet ysiluokkalaiset

Vielä jaksaa ysiluokkalainenkin innostua, kun ope on piilottanut koulun pihan kulman täyteen suklaamunia. 9A syöksyi äikän tunnilla munajahtiin! "Mä oon viimeksi etsinyt munia joskus ekalla!" hihkaisi eräs kurkistellessan koloihin ja kurottautuessaan puihin.



  Hyvää pääsiäistä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti