perjantai 5. joulukuuta 2014

Viikkotiedote 5.12.2014

Koulukalenterit ilostuttavat jälleen aamujamme

Niin se vaan aika rientää ja maanantaina saatiin avata ensimmäinen Koulukalenterin luukku. Ei voi kun ihmetellä, mihin tämäkin syksy on taas mennyt! Ensimmäisenä koulukalenterivuorossa olivat perinteiseen tapaan opettajat, jotka päättivät tänä vuonna yllättää kaikki ja ällistyttivät huimalla punk-esityksellä, joka ei varmasti jättänyt ketään kylmäksi.Ykkös- ja kakkosluokkalaiset luottivat runon voimaan esittäen toinen toistaan kauniimpia runoja siinä, missä kolmosluokkalaiset esittivät pienen kuvalman television voimasta. Saatiinpa siellä kuulla jo Syysmarkkinoilta tuttu Reggaerekkakin. Huomattavasti parempaa katsottavaa kuin ostos tv!
Koko viikko on kyllä ollut yhtä juhlaa ja aina joku porukka löytyy jostaikin sopesta harjoittelemasta. Tällä viikolla on treenattu koulukalentereita, itsenäisyysjuhlaa ja kaiken lomassa nelosluokkalaiset käväisivät myös yhden päivän perinteisesti tanssimassa Finlandiatalolla. Kaikki olivat kuin pieniä prinssejä ja prinsessoja!
Itsenäisyysjuhlan loistetta


Vuosittain Yhtenäiskoulun suurin tapahtuma syyslukukaudella on ehdottomasti Itsenäisyysjuhla. Tänä vuonna ruotsin opettaja Heli otti harteilleen kuvaelman käsikirjoituksen. Tämä vuosi on ollut Tove Janssonin juhlavuosi, joten luonnollisesti kuvaelman aiheeksi valikoitui tuo mielenkiintoinen ja kaikkien sydämet sulattanut taiteilija.


 
Kuvaelma kertoi Toven matkasta taiteilijaperheestä Katajanokalta nuoruusvuosien kautta vanhuuteen. Kävimme läpi lapsuuden hankaluuksia koulussa, nuoruuden taiteilijaelämää maailmalla sekä taideopintoja Suomessa. Näyttelijät oli jälleen kerätty aina ykkösluokkaisista abeihin, mikä toi kuvaelmaan jälleen kerran palasen Yhtenäiskoulun henkeä. 
Suuren yleisön piirissä Tove Jansson on ehkäpä tunnetuin muumeistaan, joten tietenkään niitäkään ei oltu unohdettu. Pienet kakkosluokkalaiset esittivät katkelman kertomuksesta Kuka lohduttaisi Nyytiä ja lukion ykkösen pojat vetivät mainion hattivattitanssin.
Onnea uusille ylioppilaille!

Yhtenäiskoulun itsenäisyysjuhla on suuri juhlatilaisuus, sillä samalla syksyn ylioppilaat saavat lakkinsa. Tänä syksynä meiltä kirjoitti yhdeksän ylioppilasta, jotka saattoivat lavalle tuttuun tapaan pienet ykkösluokkalaiset ruusuineen.
Yhtenäiskoulun väki onnittelee tuoreita ylioppilaita ja toivottaa iloa ja onnea elämäntiellä!

1 kommentti: