lauantai 20. joulukuuta 2014

Viikkotiedote 20.12.2014

Vuosi alkaa olla taas paketissa

Siinä se sitten taas oli - syyslukukausi. Viikot vierivät vuosi vuodelta nopeammin ja jälleen on aika rauhoittua joulun viettoon. Viimeinen kouluviikko oli tapahtumaa täynnä. On ollut puurojuhlaa, viimeisiä koulukalentereita, joulukirkkoa ja jouluruokaa. Siinä sivussa on toki hieman opiskeltukin.
 
Viimeisen työviikon jouluhulinat alkoivat maanantai-iltana alakoulun puurojuhlalla. Vanhemmat olivat jälleen saapuneet katsomaan lastensa hienoja koulukalenteriesityksiä, joista me täällä koulussa olemme saaneet nauttia koko joulukuun. Puuroakin syötiin ja täytyypä sanoa, että ehkäpä syksyn biojätteen vähentämiskampanjasta on jäänyt jotain käteen, sillä puurokattilat kaavittiin aina viimeiseen lusikalliseen.


Viimeiset koulukalenterit
 
Alakoulu esitti siis koulukalenteriesityksensä jo toistamiseen, mutta aamuisin lavan valtasivat lukiolaiset. Lukion ykköset sekä abit olivat valmistelleet musiikkiesitykset ja kakkosilta saimme nauttia ihanasta Uppo Nallen joulurunosta. Luva-ryhmä puolestaan opetti hyvän joulun toivotuksia eri kielillä ja leikitti ynkkiläisiä. Näistä esityksistä sai hyvin virtaa jaksaa vielä viimeiset päivät opintojen parissa. Lukiossa kun ei ole varaa löysäillä edes joululoman edessä.

"Ei enää yhtään päivää koulua jäljellä!"

Yhtenäiskoulun joulujuhlan aikaan sali täyttyi naurusta, kun kahdeksasluokkalaiset esittivät näytelmänsä. Petra oli käsikirjoittanut jälleen kerran hienon näytelmän, jossa jokainen pääsi loistamaan. Kahdeksasluokkalaiset esittivät sketsejä elämästä rahan ympärillä. Yleelliseen elämään tottuneesta perheestä töitä etsimään lähtenyt Jorma päätyi kokeilemaan ammatteja laidasta laitaan, kunnes päätyi Putouksen lavalle. Näyttelijät ottivat politiikan haltuunsa ja yleisö sai nauraa. Mieletön suoritus kaikilta! 
 
Eihän joulujuhla olisi mitään ilman ykkösluokkalaisten tonttutanssia. Seitsemännen luokan oppilaat olivat niin ikään jälleen kerran onnistuneet luomaan hienon tanssin, jonka koulun pienimmät tanssivat täysin sydämin.
 
Tämän joulukirkossa nähdyn Pikku-Kakkosten enkelikuoron siivittämänä onkin nyt hyvä rauhoittua joululoman viettoon. On aika rentoutua ja unohtaa koulutyö hetkeksi. Tammikuussa tavataan jälleen virkistyneinä ja valmiina vastaanottamaan kevättä.


Ihanaa ja rauhallista joulunaikaa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti