perjantai 3. lokakuuta 2014

Viikkotiedote 3.10.2014

Kansainvälisiä vieraita
 
Kuluneella viikolla Yhtänäiskoulun käytävillä on näkynyt ja kuulunut jälleen kansainvälistä porukkaa, kun seitsemän rehtoria tai muuta hallinnon virkamiestä tulivat tutustumaan koulumme käyntänteisiin. Seitsemän vierailijaa Essexistä olivat perehtymässä Suomen koulujärjestelmään ja he vierailivat muun muassa opetusvirastossa, toisen asteen ammatillisessa oppilaitoksissa sekä meidän koulussamme.
 
KV-tiimi vastasi vierailusta ja isännöi päivää. Lukion rehtori oli aamupäivällä kertomassa vieraille koulun hallinnollisesta puolesta ja seitsemännen luokan Ohto sekä Eini puolestaan esittelivät koulua ja käyttivät vieraitamme muutamalla alakoulun tunnilla.
 
Vierailijat olivat erityisen vaikuttuneita siitä, miten opettajille annetaan vastuu opetuksesta ilman, että heitä tarkkailtaisiin jatkuvasti sekä siitä, että oppilaiden tuloksia ei lasketa. Heiden oma kokemuksensa kun oli se, miten oppilaiden tuloksia laitetaan jatkuvasti erinäisille ranging-listoille; tämän puuttumisen Suomen koulujärjestelmässä vieraat kokivat erityisen positiiviseksi. Vieraamme olivat myös vaikuttuneita välitunneista sekä kouluruokailusta.
 
Vierailupäivä oli kaikinpuolin todella onnistunut. Huima kiitos KV-tiimille järjestelyistä!
 
 
Hieno lahjoitus vanhempainyhdistykselle
 
Televisiossa pyörii parhaillaan Meidän perheen tähdet -ohjelma, jossa lapset laukovat totuuksia julkkisvanhemmistaan. Kuudennen luokan Sanni oli äitinsä Rinna Paatson kanssa taannoin kisailemassa. He voittivat ohjelmasta 1000e, joka tuli lahjoittaa johonkin hyväntekeväisyyskohteeseen. Rinna ja Sanni lahjoittivat voittosumman Yhtenäiskoulun vanhempainyhdistykselle. Huikeaa!

kuvan alkuperä

 
Lukiossamme viihdytään!
 
Perjantai-iltapäivänä Suomen lukiolaisten liiton edustajat tulivat kertomaan lukion ykkösille sekä liitosta että sen mukanatuomista eduista. Liiton edustajat esittelivät myös jokunen viikko sitten teetetyn lukiohyvinvointikyselyn tulokset. Tulokset olivat lähestulkoon vain ja ainoastaan positiiviset: meidän lukiossamme voidaan hyvin ja viihdytään. Tämä ei varmaankaan tullut kenellekään yllätyksenä. Samaa totesivat myös lukion opiskelijakunnan hallituksen edustajat Mari ja Miro, jotka olivat kuluneella viikolla nimenomaan Suomen lukiolaisten liiton tapahtumassa, jonka jälkeen he totesivat lukiomme olevan poikkeuksellisen toimiva sekä hyvinvoinnin, opettaja-opiskelijasuhteiden että ilmapiirin suhteen.


 
Kutsu uuteen lukiolaisten vanhempainiltaan
 
Kaupunginvaltuuston päätöstä yhdistää Yhtenäiskoulun lukio ja Alppilan lukio aletaan nyt suunnitella ja toteuttaa kouluissamme. Kutsumme kaikki lukiolaisten vanhemmat, lukiolaiset ja asiasta kiinnostuneet kuulemaan asiasta enemmän ensi viikon tiistaina 7.10. klo 18 Yhtenäiskoulun auditorioon.
 
Vanhempainyhdistys tiedottaa
 
Ynkin vanhempainyhdistyksen vuosikokous pidetään tiistaina 7.10. klo 18 Yhtenäiskoulun ruokalassa. Kaikki koulun vanhemmat ovat lämpimästi tervetulleita mukaan kokoukseen sekä vanhempainyhdistyksen toimintaan!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti