perjantai 9. marraskuuta 2012

Viikkotiedote 9.11.2012

Ynkkiin tullaan takaisin


Entiset oppilaat viime kevään ylioppilaista vuosien takaisiin senioreihin ovat usein nähtyjä ja tervetulleita vieraita Yhtenäiskoulussa. Varsinaista senioripäivää vietetään parin viikon päästä, mutta vanhoja tuttuja on tälläkin viikolla vilahdellut talossa tiuhaan. Sairastuneiden tai koulutuksessa olevien opettajien sijaisina ja harjoittelijoina ovat työskennelleet viime kevään ylioppilaat Emmi, Antti ja Joel sekä koulusta vuosia aikaisemmin lähteneet Jussi ja Joni.


Keskiviikkona Jussin, Emmin ja Jonin seuraan liittyivät välitunnilla englannin opettaja Henna, joka käytyään itse Yhtenäiskoulun palasi tänne opettajaksi ja toi omat tyttärensä oppilaiksi, sekä  biologian opettaja Janne, joka kirjoitti Ynkistä vuonna 2003. Ynkille ollaan uskollisia. - Tietenkin!

- Olen ollut sijaisena monessa koulussa, mutta täällä oleminen on ylivoimaisen mukavaa, sanoo liikunnanopettajaksi opiskeleva Jussi. - Kun tarvitsen neuvoja toisilta opettajilta, voin kääntyä ihan kenen tahansa puoleen. Monet tulevat oma-aloitteisestikin välillä kyselemään, miten menee ja tarvitsenko apua. Kun tuntee itsensä tervetulleeksi ja tietää talon systeemit, kaikki sujuu hienosti.


Koulunkäyntiavustajamme Anita tuli aikoinaan Yhtenäiskouluun harjoittelijaksi samaan luokkaan, jossa Emmi aloitti koulunsa 7-vuotiaana ekaluokkalaisena. - On ollut aivan mahtavaa tänä syksynä työskennellä 12 vuoden takaisten pikkutyttöjen Emmin ja Tiinan kanssa, jotka viime keväänä valmistuivat ylioppilaiksi. Nyt molemmat ovat yliopisto-opiskelijoita ja hoitavat opintojensa ohessa upeasti sijaishommia vanhassa koulussaan.

Ynkki ei unohdu, Ynkkiin tullaan takaisin. Koko opettajakunta ilahtuu aina näistä kohtaamisista, eikä parempia sijaisia varmaan helposti löydy.

Eläköön vanhempainyhdistys!


Lämmin ja perhemäinen ilmapiiri on Yhtenäiskoulun omaleimaisuutta parhaimmillaan. Yksi tärkeä syy tähän ovat kodikkaat ja yhteisyyttä luovat traditiot. Lähes kaikissa traditioissa on joko järjestäjänä, rahoittajana tai muuten vain osallistujana koulun vanhempainyhdistys. Opettajakunta arvostaa vanhempainyhdistystä suuresti ja on sille monesta kiitollinen. Jokavuotisten tapahtumien ja tempausten lisäksi muistissa on myös vanhempien korvaamaton panos taistelussa koulun säilyttämisen puolesta.

Alkuviikosta vanhempainyhdistys lähetti kaikille huoltajille tärkeän wilma-viestin. Muistittehan lukea sen?


Koulun väki toivoo, että mahdollisimman moni huoltaja vastaisi yhdistyksen kutsuun ja lähtisi mukaan toimintaan. Kun vanhempien aktiivisin joukko vaihtuu sitä mukaa kun lapset kasvavat ulos koulusta, uusia ihmisiä tarvitaan. Mukaantulo kannattaa! Vaikka yhteisölliset hankkeet vievät jonkin verran aikaa, ne antavat takaisin moninkertaisesti: toiminnan iloa, hauskoja tilaisuuksia, ystävyyssuhteita - sekä viihtyvyyttä ja turvallisuutta lasten koulunkäyntiin.

Yhtenäiskoulussa toivotaan vanhan tutun linjan säilyvän: perheet ovat tärkeä osa kouluyhteisöä!

Syysmarkkinat lähestyvätPerinteikkäät ja suositut syysmarkkinat ovat jo parin viikon päästä.  Markkinat ovat vuodesta toiseen hieno todiste siitä, miten perheiden lisäksi myös ympäröivän kaupunginosan väki on osa Yhtenäiskoulun elämää.

Luokissa on talkoohenki päällä ja touhu käynnissä markkinoiden valmistelemiseksi. Suurimman vastuun ison tapahtuman järjestämisestä kantaa kuitenkin vanhempainyhdistys. Joka vuosi markkinoiden tuotto kartuttaa mukavasti yhdistyksen tiliä, jolta varat kulkevat eteenpäin koulun kehittämiseen. Monenlaista hyödyllistä, opettavaista ja innostavaa tapahtumaa ja tarpeellista hankittavaa on vuosien varrella näin saatu oppilaitten iloksi.

Buffetti ja arpajaiset ovat syysmarkkinoilla vanhempainyhdistyksen päätoimintoja. Mahdollisimman monien vanhempien toivotaan jälleen osallistuvan talkoisiin tavalla tai toisella. Yksi mainio osallistumisen tapa on tuoda voittoja arpajaisiin. Esineitä, lahjakortteja tai mitä tahansa arpajaisvoitoksi sopivaa, jota löytyy vaikkapa työpaikan tai tuttavien yritysten kautta, voi tuoda koulun kansliaan keskiviikkoon 21.11. saakka.

Ensi viikon alussa vanhempainyhdistys lähettää kaikkien peruskoululaisten kotiin reppupostia, jossa on tärkeää infoa syysmarkkinoista, mm. luokkien vastuualueista ja buffet-leipomisista. Ja tietysti syysmarkkinoista pitää käydä tykkäämässä myös Facebookissa: www.facebook.com/events/464594033591809/
Merkkaathan päivän muistiin: syysmarkkinat 24. marraskuuta!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti