perjantai 30. marraskuuta 2012

Viikkotiedote 30.11.2012

Hyvän mielen markkinat

 

Sää oli niin hieno kuin marraskuussa voi olla, kun Yhtenäiskoulun syysmarkkinat avattiin viime lauantaina. Ankara puuhailu alkoi koululla jo aamuvarhain, ja yhdestätoista eteenpäin talo täyttyi markkinaväestä.


Monenlaisten myynti- ja toimintapisteiden sekä kahvilan lisäksi tarjolla oli myös luokkien harjoittelemaa ohjelmaa, esimerkiksi lauluesityksiä.Tapahtumaan oli satsattu ja sitä oli valmisteltu pitkään. Koulun väki kiittää jälleen lämpimästi vanhempainyhdistystä! Syysmarkkinat ovat kotien ja koulun sekä isojen ja pienten hieno yhteinen tempaus, joka saa Käpylän väen liikkeelle vuodesta toiseen. Vanhempainyhdistys kiittää ja kutsuu

 

Vanhempainyhdistys lähettää reppupostia kaikkiin koteihin, mutta tässä vielä erikseen tuon kirjeen tärkeimmät asiat:

"Vanhempainyhdistys kiittää kaikkia syysmarkkinoiden suunnitteluun, arpajaisvoittojen keräämiseen ja varsinaiseen markkinapäivään osallistuneita! Erityiskiitos tämän vuoden hienosti sujuneista järjestelyistä kuuluu eri luokkien vanhemmista koostuneille talkooporukoille. Yhdessä tekemällä saamme paljon aikaan!"

Yhdistyksen ylimääräinen kokous pidetään Yhtenäiskoulun opettajainhuoneessa maanantaina 10.12. klo 18.00. Kokouksessa keskustellaan koulun pihan tilanteesta ja käsitellään pihan parannukseen ja kiipeilytelineen hankintaan tähtäävän projektin aloitusta. Ylimääräisen kokouksen jälkeen ohjelmassa on glögimaistelua sekä yhdistyksen joulukuun kokous. Kaikki ovat tervetulleita!

Joulukuu on lukukuu 

 

Keskisen Helsingin peruskoulut tempaavat tänä syksynä lukemisen ja kirjallisuuden harrastamisen virkistämiseksi. Koska etenkin poikien on huomattu yhä harvemmin tarttuvan kirjaan omaksi iloksi, kampanjaan on kutsuttu tunnettuja nuoria miehiä kertomaan lukuharrastuksestaan.Peruskoululaiset kokoontuivat keskiviikkona saliin kuuntelemaan, kun koulumme käytäviltäkin tuttu koripalloilija Hanno Möttölä sekä televisiosta ja elokuvista tuttu näyttelijä-ohjaaja-käsikirjoittaja Petteri Summanen kertoivat omasta suhteestaan lukemiseen ja kirjoihin.

Petteri oppi lukemaan jo ennen kouluikää mummolan pöydän ääressä ja Hanno Yhtenäiskoulun ekalla luokalla. Ensimmäisistä suosikeista muistettiin Viisikot, Asterixit, Tintit ja tietysti Akkarit - oikeat klassikot.Petterille kirjat olivat lapsena mahtava tapa päästä paikaltaan liikahtamatta mukaan seikkailuihin, taisteluihin ja outoihin paikkoihin. Vapaa-aika oli pihaleikkien, pelaamisen ja lukemisen vuorottelua. "On hauskaa tehdä vähän kaikkea: kun on aikansa urheillut tai pelannut tietsikkaa, on vaihteeksi kiva tarttua kirjaan. Eri jutut antavat ja opettavat eri asioita." Petterillä on jatkuvasti useampi kirja yhtä aikaa kesken.


Urheilu vain lisäsi Hannon lukuharrastusta: pitkät, puuduttavat lentomatkat saivat koripalloammattilaisen tarttumaan kirjaan. Ulkomailla vuosikausia asuessa suomenkielinen kirjallisuus myös auttoi omaa äidinkieltä pysymään kuosissa. "Toisaalta kannattaa tarttua rohkeasti myös vieraskielisiin kirjoihin: kaikkea ei tarvitse sanasta sanaan ymmärtää. Kielitaito kehittyy huomaamatta, kun ottaa sopivia haasteita."
Vierailijat lukivat ääneen katkelmia muutamasta kirjasta. Petteri eläytyi taistelukohtaukseen Nopsajalasta, Hanno Hobitteihin sekä Joulupukkikirjaan. Yleisö sai nauttia satutuokiosta sekä myös esittää vieraille kysymyksiä. Selväksi tuli, että lukeminen on molemmille hyvin tärkeää. Kiitos käynnistä!

Lukukuu jatkuu. Luokissa luetaan oman ohjelman mukaisesti, käydään kirjastossa ja vinkkaillaan hyviä kirjalöytöjä kavereille. Lukukuun joulukalenterin avulla seurataan lukemisen etenemistä. 
Lukemisen tueksi on käynnistetty myös Punaisen Ristin hyväntekeväisyyskampanja, johon luokkien on jatkossa tarkoitus osallistua. Sponsoroimalla lasten lukemista mummit ja kummit voivat lahjoittaa pari euroa hyvään tarkoitukseen ja samalla tukea lukuharrastuksen kehittymistä.

Upeaa taidetta taiteesta

 

Ruokalan aulassa on esillä Minnan viidesluokkalaisten taideprojektin tuloksia, joihin kannattaa käydä kunnolla tutustumassa. Tehtävänä on ollut tehdä valokuvaamalla mukaelma tunnetusta taideteoksesta.
Oppilaat saivat itse etsiä netistä kuvan maalauksesta, johon halusivat työnsä perustaa. Kun puhutteleva teos oli löydetty, oppilaat miettivät itse kuvauspaikan, rekvisiitan ja kuvan suunnittelun - tekivät kaiken itsenäisesti alusta loppuun, suurimmaksi osaksi kotityönä.Jotkut kuvasivat koulussa, toiset kotona, jotkut Arabianrannassa meren äärellä. Helene Schjerfbeckin, Albert Edelfeltin, Juho Rissasen ja monen muun taiteilijan kuuluisat työt saivat rinnalleen uudet versiot, jotka kertovat innostuksesta, taidosta ja työhön paneutumisesta.

Keskiviikko on juhlapäivä

 

Ensi keskiviikkona juhlitaan itsenäisyyspäivää sekä syksyn uusia ylioppilaita. Työpäivän päättää koko koulun yhteinen juhla, joka alkaa salissa klo 12.00. 

 Hyvää itsenäisyyspäivää!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti