perjantai 1. syyskuuta 2023

Merituulia, puiden kuisketta ja syyssateen ropsetta

Hiekkarakennushommeleita Vallisaaressa
Mikäpä on kouluhommia aloitellessa, sillä YNKin piha on paras! Meillä on huikeat kalliot ja vieressä rehevä metsä. Elokuun auringon lämmössä luokista on kirmattu opiskelemaan pihalle tämän tästä. Ukulelet ovat soineet varjoisalla kalliolla ja matikan pulmat on ratkenneet kivien ja keppien avulla. On tutkittu metsän eri kasvillisuuskerroksia ja niiden eliölajeja. Välillä on lähdetty merta edemmäs kalaan eli Vallisaareen!
Vallisaaressa sukellettiin seikkailuun
Seikkailijat ovat tunnetusti hyviä kartanpiirtäjiä!
Kesäisessä säässä  reissasivat kakkos-, kolmos-ja nelosluokat kukin vuorollaan Vallisaaressa. Päivien aikana päästiin minirisselle (vieläpä kahdesti!) ja seikkailukierrokselle originellin oppaan Viktuuria Vikatikin johdolla. 
Kolmasluokkalaiset Asteri, Hilla ja Sylvi kirjoittivat reissustaan seikkaperäisen ja värikkään matkakertomuksen:

"Menimme bussilla keskustaan ja sieltä lauttalaiturille. Siitä lähti matkamme Vallisaareen. Ja siellä meitä odotti Viktoria Vikatikki ja puhuvat puut-esitys. Hän esitteli ystävänsä Kultarinnan.

Saimme kutsun 300 vuotta vanhan puun synttäreille, mutta kutsussa ei kerrottu, kuka puu oli. Lähdimme etsimään synttärisankaria. Näimme Koivukaksoset, Katajavoimistelijan, Mäntyperheen ja puupäiväkodin. Lensimme aallonmurtajan yli niinkuin linnut. Kysyimme Pikkupihlajalta neuvoa. 
Viktuuria lähti etsimään simpukkaa, mutta hän löysikin puupuhelimen. Sieltä kuului oliivipuun terveiset syntymäpäiväsankarille, Viktuuria näytti meille peuran ja mäyrän polut. Sitten kuului Villi-Flooran naurua. Jatkoimme matkaa, mutta Villi-Floora johdatti meidät harhaan.
Vähän ajan päästä löysimme 300 vuotiaan puun. Lauloimme puulle syntymäpäivälaulun puiden kielellä. Sen jälkeen siirryimme rantaan ja sitten syömään eväitä. Näimme meduusan ja rakensimme hiekkalinnan. Se oli hyvä retki Vallisaareen."
Seiskaluokkalaiset virittäytyivät yhteistyöhön
Tänä syksynä koulussamme aloitti yhteensä peräti 57 seiskaluokkalaista, joista 18 oppilasta KOLI- (kotitalous-liikunta) painotuksessa. Paljon tuttuja, mutta myös monia uusia ynkkiläisiä koulukavereita. Torstaina ja perjantaina yläkoulun tukioppilaat järjestivät koko poppoolle yhteistoiminnallista ohjelmaa Kakkosen nuorisotilassa. Innostavia, hauskasti ryhmäyttäviä lajeja olivat muummuassa pomminpurku, tangram-palapelit ja sosiaalisuksilla hiihto. Kiva alku yhteiselle lukuvuodelle!  Kiitos tukarit 💖   
Sosiaalisuksissa riitti pito!

Pommeja purettavana


Elävät patsaat syntyivät yhteistuumin.

Hyvää mieltä viikonloppuun!

Elokuun päätteeksi saapuivat sateet.
Niistäkin on otettu ilo irti
pikkukoskia ja tulvapuroja rakennellen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti