perjantai 2. marraskuuta 2018

Piristystä pimeyteen

Kunniamainintoja Napero-Finlandiassa

Napero-Finlandia on peruskoulun 1. - 6.-luokkalaisten valtakunnallinen sadunkirjoituskilpailu, jonka tarkoituksena on kannustaa lapsia kirjoittamisen ja lukemisen pariin sekä oman luovuutensa kehittämiseen. Tämän vuotisen Napero-Finlandian voitti oululainen Kiona Teye tekstillään Kirjeitä auringolta. Yhtenäiskouluun kilpailusta tuli kaksi kunniamainintaa. Kunniamaininnan saivat kirjoituksistaan Kuura Rossi (3.lk) ja Akseli Arnkil (5.lk). Kuuran tekstiä Prinssi Öykkymöykky raati kehui tämänvuotisen satusadon riemastuttavimmaksi. Kuura yhdisti tekstissään kerrassaan mainiosti perinteisiä satuelementtejä, legendamaisuutta ja nykyajan sanontoja, raati kommentoi. Akselin teksti, Naperofinlandia-satu, kirvoitti kehuja kielenkäytöstä, joka on raadin mukaan loistavaa. Tarina ei ole satu, vaan leikittely tarinankerronnan eri tasojen kanssa, ja raadin mukaan kehitellyt tarinoiden alut ovat suurenmoisia. Onnea molemmille kunniamaininnan saaneelle! Pitäkää hienoa taitoa yllä ja kirjoittakaa paljon!

Amos Rexin uumenissa


Elokuun alussa avattu taidemuseo Amos Rex nielaisi uumeniinsa 1-6 D -luokan oppilaat ja aikuiset. Avajaisnäyttely, joka koostuu japanilaisen teamLabin elektronisesta tilataiteesta, sai innostuneen vastaanoton. Erityisen hauskaa oli, kun yleisö pääsi osaksi teosta värittämällä ja skannaamalla seinille liskoja ja lintuja. Supersuosittuun museoon pääsi jonon ohi varaamalla käynnin etukäteen. 1-6 D suosittee uutuuskohdetta kaikille!



Karmivia juttuja

Perinteinen 6.-luokkalaisten Halloween-tapahtuma pidettiin keskiviikkona kammokujineen, discoineen ja buffetteineen. Toinen toistaan kammottavamman näköiset, mutta äärettömän herkulliset tarjoilut loihdittiin kotikeittiöissä. Kammokujan teemana oli tänä vuonna "Pahimmat painajaiset". Kuja ideoitiin ja rakennettiin koulussa ilmaisutaidon tunneilla ryhmätöinä. Se oli täynnä hiljaista, äänetöntä kauhua! Hui!
Halloween-juhlaan kuuluu perinteen mukaisesti pukukisa, tanssikisa sekä tajunnanräjäyttävä limbokisa. Onnea kaikille tämän vuoden voittajille ja kiitos juhlijoille karmean ihanasta juhlasta! Lämmin kiitos myös 6. luokan kotijoukoille, jotka jälleen kerran mahdollistivat yhden syksyn odotetuimmista tapahtumista!
Kuva: Vappu Rossi

Kuva: Vappu Rossi



Droneja ja ihmehiekkaa!

Pikku-Eintseinit -ryhmä retkeili keskiviikkona Kumpulan kampuksella, tällä erää geotieteiden ja maantieteen osastolla. Koska sää oli suotuisa, ryhmäläiset pääsivät lennättämään Kumpulanlaaksoon drone-lennokkia! Einsteinit oppivat hujauksessa, miten dronea lennätetään hallitusti. Kuulimme myös, mihin tarkoitukseen yliopistolla droneja käytetään.
Einsteinit saivat tutustua myös ihmeelliseen hiekkalaatikkoon. Sandbox ihmetytti kovasti ja sen avulla einsteinit oppivat uusia asioita mm veden liikkumisesta maastossa.



Miili kuntoilee ja kuskailee




Olen 4.- 6. luokan opettaja Miili Mero. Syksyn aikana olen oppinut tuntemaan jo monia koulun oppilaita, ja parasta onkin, kun välitunnilla tullaan pyytämään mukaan hauskoihin välituntileikkeihin. Lempiruokani koulussa on linssi-kasviskeitto. Iltaisin ja viikonloppuisin kuntoilun ja liikun sekä kuskaan omia lapsiani harrastusten pariin.


Seuraava viikkotiedote ilmestyy 16.11. Rentouttavaa viikonloppua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti