lauantai 2. kesäkuuta 2018

Jo joutui armas kesäloma ja suvi on suloinen!

Kevätjuhlan tunnelmia
Tänä vuonna aurinko helli kevätjuhlapäivänä. Ynkin kevätjuhlassa on vielä kaikuja lukioajoista ja haluammekin säilyttää juhlan arvokkaana lukuvuoden päätöspäivänä. Pääosassa olivat upeat ysiluokkalaisemme, jotka päättivät tänään yhdeksänvuotisen peruskoulutaipaleensa.

Kuudennen luokan Sonja ja Nikke toimivat juhlan juontajina, ja lippujen saapumisen jälkeen kolmen luokan yhteiskuoro saattoi ysiluokkalaiset kunniapaikoilleen. Juhlan kohokohta oli tietenkin yhdeksäsluokkalaisten päättötodistusten ja stipendien jako. 

Yhdeksäsluokkalaisen puheen piti tänä vuonna Okko Alanne. Okko kiitteli puheessaan avointa opehuoneen ovea ja luokan mieletöntä yhteishenkeä, johon uudetkin tulokkaat ovat solahtaneet kuin huomaamatta. Juhlasali hörähti nauruun, kun Okko päätti puheensa Juice Leskisen sanoja lainaten: "Miksi sinä yrität kiivetä siitä ylös, kun tuolla takana on portaat, sieltä mekin pääsimme tänne."
Kaikkea hyvää ja onnea tulevaan, rakkaat ysiluokkalaiset!
"Olet palanen Ynkin historiaa!"

Retkeilyä siellä ja täällä
Kolmoset vesisodan melskeessä.
Kolmoset retkeilivät Skeittiparkissa, Lasten liikennekaupungissa ja Eläintarhan kentällä.
Kakkosluokat olivat Suomenlinnassa historiallisella retkellä yhdessä kuninkaan ja hovineidon kanssa. Oppaat olivat kertomuksineen aivan huikeita, ja pienet oppilaat elivät innolla tarinassa.
Jättisaippuakuplia välitunnilla
Viidesluokkalaiset tekivät retken Tuomarinkylään, jossa koko luokka nautti huikeasta miljööstä ja rantaelämästä.
Kasien grillibileet

Ysit leirikoulussa
Viime viikon keskiviikkona ysit lähtivät Piispalaan leirikouluun. Keskiviikkona lähtö saattoi olla tuskallista, mutta hauskaa. Matka Piispalaan kesti noin 4 1/2h.

Piispalassa yseillä oli omat sievät talot, ja tekemistä riitti. Keskiviikkona saavuttiin heti lounaalle kanakeiton ääreen, jonka jälkeen majoituttiin. Käytiin pelaamasta futista kuplahallissa, uimassa uimahallissa ja järvessä, käytiin myös keilaamassa. Liikkasali oli varattu meitä varten. Siellä pääsi tekemään ihan mitä vaan. 

Torstai oli ainoa kokonainen päivä ja se myös käytettiin kokonaan. Käytiin "curlaamassa", melomassa ja illemmalla oli vuokrattu sauna sekä pieni mökki, jossa pääsi grillaamaan makkaraa ja paistamaan lettuja takan äärellä.

Piispalassa riittää tekemistä. Vaikka siellä on laadittu ohjelmaa leiriläisille, löytyy aikaa muillekin tekemisille. Piispala on todella hieno ja siisti paikka. Mielestäni ranta on yksi parhaimmista paikoista Piispalassa. Todella kaunis! Piispala on mahtava paikka päättää peruskoulu.

Ronja Kristleifsdóttir 9lk  

 

Potkupallo
Ynkin perinteinen potkupallo-ottelu käytiin torstaina opettajien ja oppilaiden välillä. Jännittävä ja hikinen ottelu käytiin lähes helteisessä säässä Kulmakentällä. Tällä erää opet veivät voiton 4 - 1. 
RuBu-fest
RuutiBudjetti on osallistuvan budjetoinnin malli, jossa nuorten vapaa-ajan toiminnasta ja palveluista päätetään yhdessä nuorten kanssa. RuutiBudjetissa ideoita kerätään ja jalostetaan alueittain ja useassa vaiheessa, jotta mahdollisimman moni nuori pääsisi vaikuttamaan vapaa-ajan toiminnan, harrastusmahdollisuuksien ja oman ympäristönsä kehittämiseen. RuutiBudjetti on osa Helsingin kaupungin budjettia. Yhtenäiskoulun yläkoululaiset kutsuttiin Kumpulan koulukasvipuutarhalle Rubu-festeille, jossa he pääsivät antamaan idoitaan alueen kehittämiseksi.

Yhtenäiskoulun opettajat ja henkilökunta toivottavat kaikille ihanaa ja aurinkoista kesälomaa! Nähdään elokuussa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti