perjantai 17. elokuuta 2018

Taas mennään!


Helteinen kesäloma on ohi ja viime viikolla oli aika palata koulun penkille. Opettajat ottivat lukuvuoteen varaslähdön Annalan puutarhassa jo tiistaina. Puutarhassa ja huvilassa oli hyvä verrytellä aivoja työvaihteelle ja suunnitella yhdessä tulevaa vuotta.



Torstaina koulun piha täyttyi iloisesti toisiaan tervehtivistä ynkkiläisistä. Pihalla oli tietenkin myös suuri joukko, jolle päivä oli erityisen tärkeä: ihan eka koulupäivä koskaan! Opettajat olivat luokkiaan vastassa ja koko koulu siirtyi paahtavasta kuumuudesta saliin viettämään Aapis-juhlaa. Ykköset toivotettiin tervetulleiksi perinteisesti raikuvin aplodein ja tällä kertaa myös Aakkoslaululla. Ysit jakoivat jännittyneille ykkösille Aapiset, joita tulokkaat silmäilivät heti kiinnostuneina.


Juhlassa esiteltiin myös talon uudet aikuiset, Eetu, Miili, Pietari, Teemu ja vanha uusi Inka, jotka tulevat viikkotiedotteen lukijoille tutuksi tämän syksyn aikana. Ykkösten opeja muistettiin kukkasin. Inkan apuna ykkösluokkalaisten kanssa aloitti erkkaope Maria Annin jäätyä jo kotiin odottelemaan perheenlisäystä. Ykkösten toinen ope hyppää ohjaksiin pikapuolin,


Ekojen koulupäivien puuhia

Yläkoulu tehtaili ensimmäisinä koulupäivinä portfoliot kuntoon, minkä jälkeen nautittiin vielä lämpimistä kesäpäivistä. Kasit ja ysit suuntasivat maanantaina Taivaskalliolle piknikille koko aamupäiväksi.


Nelosilla ja seiskolla oli tällä viikolla samanlaista puuhaa: kasvion tekemistä. Seiskat keräsivät kasveja perinteiseen tapaan, neloset taas tekivät sähköistä versiota. Isomaksaruohot, kanervat, vadelmat, kalliokielot ja muut tulivat tutuiksi.


Kakkosten uusi ope Eetu


Eetu Tomperi on kakkosten uusi multitaituriopettaja. Horoskoopiltaan hän on tasainen vaaka, minkä olemme opehuoneessa jo saaneet huomata: Eetu osaa jo vähän kaikkea ja tekee kaikkea kovin mielellään. Vapaa-aika menee kotona perheen parissa. Eetu tuo Ynkkiin kokemusta kahvinkeitosta, jota on kuulemma tullut harjoiteltua jonkin verran myös muilla työpaikoilla.

Uuden edessä

Ekaluokan tytöt kertovat, että koulun aloitus jännitti, enää ei jännitä enää kuulemma yhtään. Kaikki on ollut kivaa. Parhaisiin asioihin lukeutuvat uudet koulukirjat ja välitunnit. Mikään ei ole vielä ollut vaikeaa.

Seiskaluokan Ibi ja Eero kertovat, että yläkoulun aloittaminen on tuntunut hauskalta. Välitunnit tuntuvat lyhyemmiltä kuin ennen, vaikka ennen välitunneilla tehtiin paljon enemmän eri asioita. Onkohan yläkoululaisilla oma aikakäsitys? Rankkaa on ollut pitkät koulupäivät, sillä vielä kuudennella koulupäivät eivät kestäneet kahdeksasta neljään. Eniten pojat odottavat koli-painotuksen liikkatunteja, liikuntapäiviä ja retkiä.


Tervetuloa vanhempainiltaan 3.9. klo 18

Tervetuloa koko Yhtenäiskoulun yhteiseen vanhempainiltaan maanantaina 3.9. klo 18! Tilaisuus alkaa yhteisellä kokoontumisella koulun liikuntasalissa ja jatkuu tämän jälkeen luokkakohtaisina tapaamisina. Vanhempainillan salitilaisuuteen saamme mukaan Tubettajat ry:n puheenjohtaja Heli Järvenpään.  Hänen alustuksensa aihe on erittäin ajankohtainen ”Hukkaatko lapsesi verkkoon?”.
Jos ennen yhteistä aloitusta toivotte lyhyttä henkilökohtaista tapaamista jonkun opettajistamme kanssa, olkaa tästä suoraan yhteydessä ko.opettajaan Wilma-viestillä
Kahvila aukeaa klo 17.30.
Tapaamisiin koululla!
Ynkin väki ja vanhempainyhdistys

Seuraava viikkotiedote ilmestyy 31.8.! Aurinkoista viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti