perjantai 4. toukokuuta 2018

Taitoa ja toimintaa!

Neljä viikkoa kesälomaan ja vauhti sen kuin kiihtyy. Vierailijoita ja retkiä, tapahtumia ja tekemistä!
Iltapäiväkerhon värikkäät vappunaamarit pääsivät tällä viikolla käyttöön!
Talent ja vappu
Vappuaattona Ynkissä ihasteltiin ja ihmeteltiin, miten taitavia lapsia koulussamme onkaan. Talent-kisaan osallistui tänä vuonna oppilaita luokilta 1 - 4. Näimme taidokasta voimistelua, tanssia, musisointia ja hyvin kokeilevaakin taidetta. Tuomaristo koostui oppilaskunnan hallituksen jäsenistä. Hatun nosto heille! He suoriutuivat mallikkaasti vaativasta tehtävästä. Tänä vuonna voitto jaettiin kahden taitavan kisaajan kesken. Onnea Aura ja Lumi!

Kutoset leirikoulussa!
Kutosluokka oli 25.-27.4. Kisakalliossa leirikoulussa. Siellä me urheilimme paljon ja koimme hauskoja hetkiä uusien lajien (kuten seinäkiipeilyn ja aarteenetsinnän) parissa. Vapaa-aikaa oli aina tapahtumien välissä ja silloin saatoimme vaikka mennä ulos pelaamaan futista tai pelata korttia huoneessamme. Riitaista ei ollut: kerran viereisen huoneen pojat olivat hiukan vihaisia meille, koska olimme yöllä pitäneet kovaa meteliä rakentaessamme majaa, mutta sekin saatiin sovittua ja nauroimme tapahtuneelle jälkeenpäin. Toisena päivänä meidän oli tarkoitus pitää yhteinen disco, mutta lopulta olimmekin koko luokka yhdessä kirkonrottaa ja futista pihalla, koska olimme olleet koko päivän sisällä. Ja se oli kaikkien mielestä hyvä ratkaisu! Lähtö oli haikea, mutta hyvät muistot jäivät tallelle.
Sonja Westerberg 6.lk

Oppilaskuntapäivä
"Viime viikolla oppilaskunnan hallitukset, ympäristöoppilaat ja tukioppilaat kokoontuivat oppilaskuntapäiville. Oppilaskuntapäivillä mietittiin oppilaiden välituntien viettoa ja koulun pihan uudistusta."
Okko Alanne 9.lk
"Mietimme ison joukon kesken, miten voisimme parantaa välituntien viettoa ja pihaa. Keksimme paljon ideoita keinuista pomppulinnoihin!"
Katinka Ritvanen 9.lk

Digioppilaat
Viime viikolla kaikkien luokkien digioppilaat pääsivät viimein tutustumaan toisiinsa. Tutor-opet Maisa ja Maria ovat aloittelemassa koululla digioppilastoimintaa. Jokaiselta luokalta mukaan on tullut joukko oppilaita, jotka ovat valmiita auttamaan muita oppilaita sekä opettajia arjen digiasioissa. Pian pääsemme tutkailemaan ryhmämme vahvuuksia. Millaista osaamista koulustamme löytyykään?!

Roskapoliisi
Roskapoliisi vieraili Ynkissä viime viikolla. Roskapoliisin johdolla luokissa harjoiteltiin mm. roskien kierrättämistä ja pohdittiin, kuinka jätteiden määrää voisi vähentää. Vaikka kierrätys on lapsille tuttua, ei kertaus ole pahitteeksi. Keväisin lumen alta paljastuu talven aikana luontoon heitetyt roskat, ja tuo näky on usein lohduton. Koulunkin lähistöllä on teiden varsilla ja metsissä melkoinen määrä roskaa. Roskapoliisi muistutti myös siitä, että roskat on laitettava roskakoriin!

Toukokuun aikana päästään vielä siivoamaan koulun ympäristöä yhteisvoimin!
"H-kirjaimella alkavat lamput menevät sekajätteeseen."

Viimeisiä viedään ja seuraava viikkotiedote ilmestyy 18.5.!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti