perjantai 20. huhtikuuta 2018

On siis kevät!

Hurjaa vauhtia mennään kohti kesää. Opehuoneen ilmoitustaululla lukee: kuusi maanantaita kesälomaan. Sitä on välillä vaikea uskoa! Joka viikko kuitenkin ikkunan takanakin on keväisempää ja keväisempää. Uskottava se on. Varmin vappua enteilevä merkki - Kevätpörriäinen - on sekin jo ilmestynyt!
Ynkin Sanomat Ylellä
Valinnaisryhmä Ynkin Sanomat kävi opastetulla vierailukierroksella Ylen Studiotalossa. Pääsimme tutustumaan tv-studioihin, käsittämättömän laajaan puvustus- ja rekvisiittaosastoon, lavastajien pajaan sekä kuunnelmastudioihin. Noin viikon studio -ohjelman kuvauksia valmisteltiin parhaillaan. Muutamat oppilaat olisivat tahtoneet jäädä yleisöön, mutta valitettavasti he olivat tuohon tehtävään liian nuoria.

Roskahirviöitä, tanssia ja lukuvinkkausta
Viikon aikana keräännyimme kolme kertaa saliin aamunavaukseen. Ensimmäisessä aamunavauksessa koulumme ympäristöoppilaat ilahduttivat meitä esittämällä hienon esityksen. Esitys oli upea ja myös sanomaltaan tärkeä. Roskaaminen on hölmöä hommaa. Kiitos Tuukka ja ymppäoppilaat!
Toisessa aamunavauksessa eri luokkien oppilaat esittelivät Lukukuussa lukemiaan kirjoja. Esittelijöitä oli luokilta 1-7 ja luettavaa löytyi moneen makuun. Kiitos kaikille kirjavinkkaajille! Lukukuuta vietettiin maaliskuussa, mutta innokkaimmat lukijat halusivat jatkaa hyväntekeväisyyttä vielä huhtikuun. SPR:lle lahjoitettava summa, joka Lukukuun aikana kertyi, julkaistaan siis toukokuun alussa.

Kolmas aamunavaus piti sisällään tanssia. Monet alakoululaiset ihastelivat isojen, seiskaluokkalaisten esitystä. Tanssiryhmän koulullemme esiintymään järjesti ryhmässä tanssiva Iman Minn. Innostava ja energinen esitys!

Korkeasaaressa
Neloset vierailivat Korkeasaaressa tällä viikolla. Retken ajankohta oli oivallinen, sillä juuri muita ryhmiä Korkeasaaressa ei tuolloin ollut. Eläimet olivat aktiivisia, joten leijonia ja muita kissapetoja kuvattiin ahkerasti. Pikkumagnusteja ruokittiin ja Madagaskarin sihisevää torakantapaista eläintä sai silittää. Söpöin eläin reissuin aikana nähdyistä lajeista oli kuulemma maailman pienin apinalaji. Ja mikä ihaninta, ostettiin kevään ensimmäiset jäätelöt!

Valintojen stoori
Kuudesluokkalaiset vierailivat viime viikolla Koskelan nuorisotalolla Valintojen stoorissa. Valintojen stoori -menetelmä on uudistunut, ja se käsittelee nyt päihteiden lisäksi myös tunne- ja turvataitoja. Menetelmä on tehty yhteistyössä Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkien nuorisopalveluiden ja ehkäisevän päihdetyön sekä Väestöliiton kanssa. Valintojen stoorissa keskusteltiin päihteistä, ihmissuhteista, tunteista ja valinnoista nuorille tehdyn videotarinan avulla. Kutoset juttelivat pienemmissä ryhmissä tukarien ja Valintojen stooria ohjaavien ohjaajien johdolla. Tukarit myös virittelivät oppilaat mukavaan tunnelmaan ennen keskusteluryhmiin jakautumista. Valintojen stoori on suunnattu kuudesluokkalaisille ja tunnin ohjaajat ovat lasten ja nuorten kanssa työskenteleviä ammattilaisia tai alan opiskelijoita.

Yhteisöllinen oppilashuolto – mukana oppilaat ja vanhemmat
Yhteisöllinen oppilashuolto tapaa kerran vuodessa vanhempien ja oppilaiden edustajia. Mukaan kutsutaan myös opettajia eri luokka-asteilta. Tänä vuonna tapaamisessa keskusteltiin valtakunnallisen kouluterveyskyselyn tulosten pohjalta mm. oppilaiden ruokailutottumuksista, harrastuksista ja osallisuudesta. Keskustelu oli vilkasta ja varsinkin ruokailutottumukset herättivät huolta niin koulun aikuisissa kuin oppilaissakin. Pohdimme yhdessä sitä, miten saisimme Ynkistä entistä toimivamman ja viihtyisämmän koulun. Tällä kertaa mukana ei ollut montaakaan vanhempaa, mutta onneksi meillä oli sitäkin aktiivisempia oppilaita! Kiitos osallistujille!

Kasiluokkalaiset työelämään tutustumassa
Ynkin yläkoululaiset käyvät tutustumassa työelämään kahdesti: ysiluokkalaiset tutustuvat työelämään syksyllä ja kasiluokkalaiset keväällä. Viime viikon tuntoja ja kokemuksia ehdittiin jo puida tämän viikon OPO-tunnilla.

”Olin töissä parturi-kampaamo Freezyssä. Työtehtäviini kuului tuotteiden hyllytystä, siivousta, välineiden pesua ja pölyjen pyyhintä. Kaikkein kivointa töissä oli siivous. Viikko kului todella nopeasti ja töissä oli mukavaa. Sovimme tet-harjoittelupaikan kanssa, että jatkan heillä siivoustöitä muutaman kerran kuukaudessa!” Saana 8A

Aurinkoista viikonloppua! Seuraava viikkotiedote ilmestyy 4.5.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti