perjantai 6. huhtikuuta 2018

Ihana arki!


3.-4.-luokkalaisten säbäsarja
Kasiluokan Koli-oppilaat ovat pyörittäneet joulusta asti 3.- 4-luokkalaisille sählysarjaa, jonka pelejä on pelattu välituntisin liikkasalissa. Säbäsarja sai hurjan suosion ja joukkueita oli mukana lähemmäs kymmenen. Sarjan finaalit pelattiin tällä viikolla. Finaalissa vastakkain olivat nelosluokan WW2 ja kolmosluokan Mahtimursut. Tällä kertaa voiton vei WW2 ja Mahtimursut jäivät täpärästi hopealle. Kiitos kaikille mukana olleille joukkueille sekä tietenkin järjestäjille! Palkintona mitalisijasta joukkueet saivat "salivälkän" eli perinteisen ulkovälitunnin sijaan pelattiin sisällä sählyä ja piilosta.

Ykköset Lasten liikennekaupungissa

Tällä viikolla ykköset kruisailivat Lasten liikennekaupungissa, Linnut keskiviikkona ja Oravat torstaina. Ensin käytiin läpi pyöräilysääntöjä liikennekaupungin opettajan johdolla. Valitettavasti ohjeita ei päästy testaamaan ohjeita käytännössä, sillä liikennekaupungin pyörätie olivat vielä kevätnietosten peitossa. Vauhtia piisasi kuitenkin polkuautojen ratissa ja muutama liikenneruuhkakin saatiin aikaan!

Yläkoulukin ulkoilee!
Viime syksystä lähtien myös yläkoulu on ulkoillut ruokavälitunnilla. Ulkoilu parantaa keskittymiskykyä ja antaa vähän puhtia loppupäivään, joten opettajakunta piti syksyllä päätöstä kovin perusteltuna. Tällä viikolla ulkoilua laajennettiin muillekin välitunneille - muistutuksena yhteisten sääntöjen noudattamisesta. Ulkovälitunnit kevätauringossa ovatkin varsin mukavia, mutta kyllä sitä hyppynarua hypittiin myös pienessä räntäsateessa.

Maaliskuussa vietimme lukukuuta

Lukukuu toi kouluun lukemisen iloa! Luokkien seinille on ilmestynyt paljon kirjavinkkauksia, tunneilla on luettu innokkaasti ja lukuinto on näkynyt myös käytävillä. Kirjoja on luettu innokkaasti myös vapaa-aikana. Lukukuu loppui aivan pienimmillä maaliskuun loppuun, mutta osa luokista päätti jatkaa hyväntekeväisyyttä ja kampanja jatkuu vielä huhtikuun ajan. Mahtavaa!

Järvi-ryhmä Gadolinissa
Helsingin Yliopiston kemianluokka Gadolin on ollut koulussamme supersuosittu retkikohde tänä lukuvuonna. Tällä kertaa Gadolinissa vieraili kolmosten Järvi-ryhmä, joka pääsi valmistamaan mm. jäätelöä nestetypen avulla. Oppilaat tekivät myös sokerivesisateenkaaria sekä hiilidioksidijäätä, jota valmistettaessa tutuksi tuli uusi termi, sublimoituminen.

Opehuoneen salaisuudet
Opehuoneemme ovi on aina avoinna niin oppilaille kuin vieraillekin. Yleensä oppilaat toteavat, että täällä vaan herkutellaan, mutta kyllä täällä muutakin puuhaillaan. Opehuoneessa on tänäänkin kokoustettu, korjattu kokeita, kirjoitettu viestejä koteihin, suunniteltu viikonloppua, suunniteltu ensi viikkoa, tehty tilauksia ensi vuodeksi, juotu kahvia, juotu teetä ja tietenkin täytetty yhteistä sanaristikkolehteä!


Seuraava viikkotiedote ilmestyy 20.4.
Aurinkoista viikonloppua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti