perjantai 2. helmikuuta 2018

Lunta! Paljon lunta!

Ensi viikolla Ynk saa vieraakseen espanjalaisia vaihto-oppilaita. Mikäli sää pysyy ensi viikolla yhtä arktisena kuin  eilen ja tänään, on matka Suomeen varmasti jo sään puolesta mieleenpainuva kokemus. Eli lämpimästi tervetuloa vaihto-oppilaat!

Ykköset ja kakkoset pulkkamäessä
Kun lunta on, siitä kannattaa ottaa kaikki ilo irti! Ykköset ja kakkoset kävivätkin tällä viikolla Käpylän parhaassa mäenlaskupaikassa, Taivaskalliolla, pulkkailemassa. Hirmuiset oli vauhdit!

Uusia ynkkiläisiä
Viime viikkotiedotteessa esittelimme jo muutaman koulumme uuden työntekijän. Tällä kertaa esittelyvuorossa on Sofia Sirén. Kolmoset tutustuivat Sofiaan ja saivat selville, että Sofia on 27-vuotias. Hän opettaa Ynkissä oppilaita luokilta 4 - 8. Sofia ei juurikaan pelaa videopelejä. Lapsena tuli kuulemma pelattua mm. Hugo-peliä. Lempiruoka on fetaoliivilihapullat (hirvenlihasta valmistetut). Harrastuksikseen Sofia mainitsee ratsastuksen, pilateksen ja lenkkeilyn. Sofiaa ilahduttaa Ynkissä oppilaiden positiivisuus ja se, että oppilaita kiinnostaa yhteiskunnalliset asiat.

Pura jätepommi!
Kakkos- ja kolmosluokissa kävi tällä viikolla vierailemassa kierrätyskeskuksen ympäristöneuvoja. Kolmoset oppivat uusia, hyödyllisiä asioita kierrätyksestä ja jätteiden käsittelystä erilaisia tehtäviä tehden. Kakkoset puolestaan kokosivat luokkiinsa omat matokompostorit. Kohta olisikin tarjolla lieroja mato-ongelle! Taitaa olla turhan paksut jäät.

Gadolin
Kemianluokka Gadolinissa järjestetään toiminnallisia opintokäyntejä oppilasryhmille. Laboratorio-olosuhteissa tutustutaan kemian alaan ja tehdään mielenkiintoisia testejä.

Tällä viikolla Gadoliinissa vieraili Ynkistä kaksi luokka: Luokat 1 - 6D sekä Tunturi-luokka. 1 - 6D-luokkalaiset olivat innoissaan retkestä. "Oli kivaa! Teimme siellä jäätelöä nestemäisen typen avulla. Kokeilimme molekyylimallinnusta tietokoneilla ja teimme hiilidioksidikuplia."Tunturi-luokka pääsi tekemään muovia maidosta sekä tutkimaan öljyonnettomuuden tuhoja ja siitä selviytymistä.

Tarinoita Taivaskalliosta!
Käpylän Lionsklubi pyysi Yhtenäiskoululta toimituksellista apua, kun Taivaskallion laskiainen -julkaisu kaipasi sisältöä. Viitos- ja kasiluokkalaisille tarjottiin kirjoituspalkkio jutusta, joka käsittelisi jollakin omaperäisellä ja mukaansatempaavalla tavalla Taivaskallion laskiaisriehaa. Palkkio innostikin oppilaita laskemaan sanojaan tarkkaan, olihan tehtävänannossa otsikon lisäksi tarkkaa sanamäärä.

Risto Sipilä Käpylän leijonista kävi torstaina jakamassa palkkiot. Oiva Lemetti viidenneltä luokalta nappasi tarinallaan "Kadonneet grillimakkarat" kirjoituspalkkion lisäksi myös julkaisupalkkion. Hienoa työtä!

Lukukuu tulee!
Maaliskuussa vietetään Yhtenäiskoulussa Lukukuuta. Lukukuussa oppilaat lukevat kuukauden aikana vapaa-ajallaan mahdollisimman monta kirjaa. Oppilaan lähipiiristä hankitut lukukummit maksavat haluamansa summan jokaisesta luetusta kirjasta ja lukemalla ansaitut rahat lahjoitetaan katastrofirahastoon. Saaristo-luokka on jo virittäytynyt alkavaan Lukukuuhun lukemalla paljon! Kouluun saapui Lasse Maijan etsivätoimisto -sarja, joka todella uppoaa kakkosluokkalaisiin. Jokaisen luetun kirjan jälkeen täytetään yhteistä lukumatoa. Tavoite on saada mato kiertämään koko luokan ympäri kevääseen mennessä.

Seuraava tiedote ilmestyy ennen hiihtolomaa 16.2.! Talvista viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti