perjantai 16. helmikuuta 2018

Hulinoita ennen hiihtolomaa!

Vieraita Madridista

Saimme viime viikolla vieraaksemme vaihto-oppilasryhmän Madridista. Mukana ohjelmassa on kymmenen ynkkiläistä. Suomalaiset oppaat eli oppilaat odottivat madridilaisia tervetuloa-kyltti kädessä lentoasemalla. Jännitys kiersi oppilaiden vatsan pohjassa, mutta kun he tapasivat parinsa, tunnelma lämpeni. Illalla oppilaat tapasivat koululla mukavan ohjelman parissa. Oppilaat leipoivat yhdessä pizzaa ja opettelivat hip hop -tanssia.
Tiistaina oppilailla oli koululla normaaleja tunteja. Ensimmäisellä tunnilla kuultiin vedenpuhdistumisesta. Oppilaat saivat myös itse koittaa vedenpuhdistusta. Kotitaloustunnilla leivottiin perinteisiä laskiaispullia ja liikunnan tunnilla käytiin luistelemassa. Se olikin espanjalaisten ensimmäinen kerta luistelemassa! Alku oli hieman epävarma, mutta kaikilla oli hauskaa! 
Viikon aikana kävimme myös Fazerilla, Porvoossa, Kiasmassa, Seikkailutalolla sekä shoppailemassa. Iltaisin kokoonnuimme ulos pitämään hauskaa. 
Kokonaisuudessaan viikko oli mahtava! Parasta oli kielitaidon kehittäminen ja uudet ystävät. Yhteydenpito on edelleen jatkunut ja uskon, että tämä viikko mahdollisti alun elinikäiselle ystävyydelle!

Magda, 8a


Opettajat puolestaan vietiin nauttimaan suomalaisesta saunasta Löylyyn, jossa molemmat madridilaiset opettajat uskaltautuivat avantoon asti! Vaihto jatkuu toukokuussa vastavierailulla. Keväistä Espanjan matkaa odotetaan jo innolla!

YNKstävän viikko

Tällä viikolla koulussa on vietetty jo perinteeksi muodostunutta YNKstävän viikkoa. Viikko on ollut täynnä yhteistä tekemistä ja iloista hulinaa. Välitunneilla on päässyt laulamaan karaokea ja askartelemaan ystävänpäiväkortteja. Joissain luokissa on vietetty yhteisiä aamupalatuokioita, joissa mukana ovat olleet myös vanhemmat. Oppilaskunta oli sopinut jokaiselle koulupäivälle myös pukeutumisteeman, joka näkyi niin luokissa kuin opehuoneessakin. Maanantaina näkyi sporttiasuja, tiistaina pukeuduttiin mustaan, keskiviikkoa piristi punainen, tortaina käytävillä vilisi hassuja hattuja ja perjantaina sai pukeutua vaikkapa huimimpaan fantasia-asuun!
Kroko ja ratsastaja
Viikko huipentui perjantaina alakoulun discoon ja ysiluolkalaisten järjestämiin munkkiksiin. Tästä on hyvä lähteä lomalle!
Ynkin limbomestaruuskisa on käynnissä

Kuudesluokkalaiset Yrityskylässä

Kuudesluokkalaiset kävivät viime viikolla Yrityskylässä. Yrityskylässä oppilaat muodostavat pienoiskansantaloutensa, jota simuloidaan tietokonejärjestelmän avulla. Päivän aikana oppilaat pääsevät ostamaan ja myymään tuotteita sekä palveluita. Oppilaat toimivat Yrityskylässä niin työntekijöinä ja asiakaspalvelijoina kuin kuluttajinakin.

 

Ynkin Sanomat Päivälehden museossa

Valinnaiskurssi Ynkin Sanomat vieraili Päivälehden museossa 15. helmikuuta. Retkeläisillä kävi aikamoinen tuuri, sillä Esplanadin puiston kohdalla liikenteen pysäytti penkkarirekat. Museoreissulle lähdettiin siis taskut täynnä herkkuja.
Museossa tapasimme toimittajan, joka perehdytti meidät journalistin työhön ja sanomalehden historiaan. Opimme uusia asioita mm sananvapaudesta ja saimme kokeilla 1800-luvun lopulla käytössä ollutta painokonetta.


Taidetestaajat oopperassa


Kasiluokkalaisten Taidetestaajat-hanke sai torstaina jatkoa, kun pääsimme Kansallisoopperaan katsomaan Madama Butterflyta. Vaikka alkuinnostus ei ollut käsinkosketeltavaa, jaksoivat oppilaat tosi hienosti koko esityksen. Meidän oppilaista sai olla tosi ylpeä! Taidetestaajat kehuivat varsinkin oopperan lavasteita. Muutama flunssan petiin kaatama oppilas oli seurannut näytöstä suorana HS TV:stä.
Iltapäiväkerhon nallet heräsivät talviuniltaan toivottamaan kaikille oikein mukavaa hiihtolomaa
Iloista ja rentouttavaa talvilomaa koko koulun väelle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti