perjantai 19. tammikuuta 2018

Tammikuun tuulahduksia

Kertakaikkisen ihanat Bee-Botit!
Saimme Ynkiin tusinan verran "sähköisiä lemmikkieläimiä", eli Bee-Bot -robotteja. Robottien avulla pienetkin oppilaat voivat hajoitella koodauksen alkeita. Kolmoset tutustuivat näihin robotteihin torstaina, ja hauskaa oli!

Uusia opettajia Ynkissä
Ynkissä aloitti muutama uusi työntekijöitä joulun jälkeen. Saimme kolme uutta opettajaa, uuden kuraattorin ja terveydenhoitajan. Tällä erää esittelyssä on uusi fysiikan opettajamme Janne ja Jenna.

Janne Lempinen opettaa fysiikkaa ja jonkin verran matematiikkaa yläkoulun puolella. Janne on opiskellut Oulussa ja Helsingissä. Arki kuluu juoksuharrastuksen ja kahden koiran hoitamisen merkeissä.

Kuraattorimme Jenna Karppinen on myös Oulusta ja opiskellut sosiaalipsykologiaa Kuopiossa. Oulun lisäksi Jannea ja Jennaa yhdistävät koirat. Jennalla kotona odottaa havannankoira Nella, jonka kanssa on mukavaa viettää vapaa-aikaa. Tulevaisuuden toiveissa Jennalla on toinen koira. Lisäksi haaveena olisi, että viulu soisi arjessa enemmän.


Kasit mukana rauhanhankkeessa
Kasiluokkalaiset pääsivät mukaan pilotoimaan suurta nuorten rauhanhanketta Gutsy Gota, joka voitti syksyllä Vuosisadan rakentajat -haastekilpailun. Tavoitteena on testata oppilaiden kanssa harjoituksia, joiden avulla nuoret Gutsy Gossa tekevät havaintoja omasta elinympäristöstään ja ihmisten tarpeista, ja ideoivat sen pohjalta rauhaa lisääviä ratkaisuja. Workshopin vetäjäinä toimivat Gutsy Gon tuottaja Aram Aflatuni sekä koulutuskoordinaattori, yhteisöpedagogi ja Gutsy Go -valmentaja Pedram Aflatuni.
Gutsy Go on mediaa hyödyntävä koulutus- ja toimintamalli, joka kannustaa yläkoululaisia rohkeisiin rauhantekoihin oman asuinalueensa ihmisten hyväksi. Gutsy Go antaa nuorille näkyvän myönteisen roolin omassa yhteisössään sekä keinoja lisätä hyvinvointia ja myönteistä vuorovaikutusta. Gutsy Go:n aikana nuoret tulevat ideoimaan, toteuttamaan ja kuvaamaan rauhaninnovaatioprojekteja oman alueensa hyväksi. He jakavat videot mediassa ja somessa inspiraatioksi koko maalle ja nostavat samalla oman kaupunkinsa positiivisten uutisten ykkösaiheeksi.

Seiskaluokkalaiset Designmuseon lumoissa
Seiskaluokkien käsityöryhmä kävi vierailulla Designmuseossa hakemassa oman työn ideointi- ja suunnitteluvaiheeseen inspiraatiota ja muutenkin "heräämässä" Perusnäyttelyn lisäksi museossa on esillä California-näyttely, jonka taikahiekkalaatikkoon oppilaat erityisesti ihastuivat. Lisäksi oppilaat pääsivät testaamaan virtuaalitodellisuuslaseja sekä ihastelemaan maailman kolkkia Earth Wallin kautta. Innostuneita seiskoja ei meinannut saada pois museosta!

1B ja 2B elokuvissa
Torstaiaamuna innokas joukko suuntasi kohti keskustaa. Elokuvateatteri Orionissa esitettiin Animaation pörröinen avant-garde -näytös. Kyseessä oli lyhytelokuvanäytös, jossa katseltiin pörröisiä, karvaisia ja monitulkintaisia lyhytelokuvia lasten makuun.

Hieroglyfejä ja QR-koodeja
Viime viikolla viidesluokkalaiset maalasivat portaikon muinaiseksi egyptyläiseksi hautakäytäksi. Hieroglyfien jatkona oli tietoteknisen ajan kuvakieltä. Lataa puhelimeesi QR-koodin lukija ja tule selvittämään, ketkä jumalaiset hahmot seinille on ikuistettu.

Tervetuloa Koskelan Nuorisotalolle

Tervetuloa Koskelan nuorisotalolle, Käpylä-Koskela-Kumpula aluetyöryhmän järjestämään yhteisö juhlaan, jossa alueen toimijat esittäytyy. Tapahtuma on kaikelle avoin ja sopii kaiken ikäisille! Lisää tapahtumasta Facebookissa.

Seuraava viikkotiedote ilmestyy jälleen kahden viikon kuluttua 2.2.!
Talvista viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti