torstai 21. joulukuuta 2017

Kolme yötä jouluun on...


Muutama viikko sitten me opettajat keskustelimme siitä, pitäisikö Ynkissä luopua tänä vuonna jostain joulunajan juhlasta, ettei elomme käy turhan raskaaksi. Ynkissähän joulukuu on perinteisesti ollut yhtä juhlaa. Joka päivä kokoonnumme yhteen katsomaan koulukalenteriesityksiä. Tämän lisäksi ovat itsenäisyysjuhla, puurojuhla, glögiaamu ja joulujuhla, unohtamatta myöskään joulukirkkoa ja et-juhlaa. Monessa koulussa tänä vuonna satsattiin itsenäisyysjuhlaan niin, että varsinaisia joulujuhlia ei vietetä lainkaan. Keskusteltuamme tovin, tulimme siihen lopputulokseen, että mistään ei luovuta! Yhteiset hetket on parasta.

Valon aamu - tehdään lapset näkyviksi!

Joulukuun alussa 8.12.vietettiin Valon aamua. Käpylän peruskoulun perinne toteutettiin tänä vuonna yhteistyössä kaikissa Käpylän alueen kouluissa ja muutamissa päiväkodeissa. Valon aamuna vanhemmat olivat koulumatkan varrella sekä koulun pihalla ihailemassa oppilaiden heijastimia. Vanhempainyhdistys jakoi koulun pihalla ihania sydänheijastimia. Lisäksi 1.luokkalaiset saivat heijastinliivit, jotta lapset näkyisivät liikenteessä. Valon aamuna vanhempainyhdistys tarjoili koulun pihalla myös lämmintä mehua. 

Valon aamun ideana on yhdistää liikenneturvallisuus, yhteisöllisyys sekä kodin ja koulun yhteistyö. Siinä onnistuttiin hienosti!


Puurojuhla - perinteitä kunnioittaen


Juhla alkoi tuttuun tapaan neljännen luokan Lucia-esityksellä. Neloset loivat juhlan alkuun juhlavuutta ja hartautta. 

Ykköset olivat harjoitelleet Puurojuhlaan vanhan klassikon Soihdut sammuu. Hienosti sujui tip-tap-tip-tap ja muistissa oli monen monta säkeistöä!

Kakkosten esitys oli täyttä energiaa! Mitä kummaa tontut touhasivatkaan sillä välin, kun Joulupukki oli asioilla?

Kolmoset olivat treenanneet juhlaan pienen joululaulusikermän. Laulajien ja soittajien lisäksi lavalla nähtiin nälkäisiä pieniä porsaita, jotka tonttu-poika ruokki joulupuurolla. Sitten oli kaikilla hauskaa, hauskaa, hauskaa...


Viidennen luokan esitys, Tiernapojat, oli kuin tuulahdus vuosien takaa. Pojat olivat harjoitelleet esityksen hyvinkin pitkälti keskenään ja hyvää työtä olivat tehneet!


Kuudennen luokan oppilaat esittivät Lasse Liemolan tunnetuksi tekemän kappaleen Diivaillen.

JouluShow 2017

Kolmoset pääsivät Kulttuuritalolle katsomaan Sibelius-lukion JouluShow 2017 -nimistä musiikki- ja tanssispektaakkelia. Esitys oli upea! Viitisenkymmentä lahjakasta nuorta ihastutti ja ihmetytti taidoillaan. Ynkin kolmosista moni harrastaa soittamista tai tanssia, joten heistä esitystä oli erityisen kiinnostavaa seurata. Yksi oppilas tuumi ratikkaa odotellessa näin: "Ok, eli Ynkin jälkeen meen sitte tuonne."


Soiva joulupaketti Käpyrinteen palvelutaloon

Nelosen Lucia-kulkue, vitosen Tiernapojat, ja sanataidekurssilaiset kävivät joulutervehdyksellä Käpyrinteen palvelutalossa keskiviikkona. 20 esiintyjän eloisa joukko liukasteli Käpylän kujilla, tähdet ja kruunut keikkuen, viitat ja albat hulmuten. Ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua!

Lapset esiintyivät herkästi, ryhdikkäästi toisiaan kuunnellen. Asukkaat ja henkilökunta olivat näkemästään haltioissaan. Lasten ja vanhusten kohtaamiset olivat lämpöisiä. Liikuttuneita olimme kaikki. Lapset kertoivat, miten hyvältä käynti heistä tuntui ja pohtivat jo, milloin voisivat tulla vierailulle seuraavan kerran.
Yläkoulun perinteinen glögiaamiainen

Yläkoulu nautti torstaiaamuna ennen kirkkoa ja ET-tilaisuutta perinteistä glögiaamiaista. Glögiaamiaisella on aina mukava, vaikkakin vähän uninen, tunnelma, kun ajatukset saa jo päästää karkailemaan kohti huomenna alkavaa joululomaa.


Seitsemän veljestä ensi-illassa tänään!

Kahdeksannen luokan ilmaisutaidon kurssin näytelmä tehtiin Suomi 100 -hengessä. Petra Ainali ja Tuukka Långsjö ovat ohjanneet kasiluokkalaisia syksyn ajan ja perinteisesti näytelmä valmistuu viime tipassa. Tänään näytelmästä pääsevät nauttimaan vanhemmat, ja huomenna Seitsemän veljestä esitetään koko koululle.Iltapäiväkerholaiset toivottavat kaikille iloista joululomaa!
Koulu alkaa loman jälkeen 8.1.2018. Rauhallista joulun aikaa ja hyvää uutta vuotta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti