perjantai 24. marraskuuta 2017

Valoa harmauteen

Syysmarkkinakiireitä
Tällä viikolla on joka luokassa ollut vilinää ja vilskettä, kun koululla on valmistauduttu lauantaisiin Syysmarkkinoihin. On ollut askartelupajoja, leivontailtoja, koristelua ja pakkailua. Tässä muutama kurkistuskuva huomisesta... jännittää jo!
Puoluevieraita yseillä

Viime viikon keskiviikkona ysien vieraina olivat Helsingin puoluepoliittiset nuorisojärjestöt. Edustettuina olivat Helsingin vasemmisto-, perussuomalaiset-, vihreät-, keskusta-, kokoomus-, ja RKP-nuoret sekä sosiaalidemokraattinen nuorisopiiri. Yseiltä kysyttiin politiikkaan liittyviä kysymyksiä. Myös edustajilta haluttiin kuulla mielipiteitä mm. armeijasta, NATOon liittymisestä ja luonnonsuojelusta. Tilaisuuden lopuksi saimme tutustua tarkemmin puolueiden ohjelmiin ja ajatuksiin. Toiset olivat erittäinkin aktiivisia ja kertoivat vieraille myös omat mielipiteensä. Sain tarkemman kuvan siitä, minkälaisia puoluepoliittisia arvoja haluan edustaa. Kokemus oli kiinnostava ja ajatuksia herättävä.
Ronja 9.lk

Sählysarjan finaalit
Perjantaina liikuntasalissa oli suuren urheilujuhlan tuntua, kun syksyisen sählysarjan finaalit pelattiin. Aikamoinen kannattajajoukko kokoontui jännittämään lavalle ja portaille otteluiden tuloksia. 


Sählysarjan toiminnasta on vastannut kasiluokkalaisen köksä-liikka-painokkaat eli kolilaiset. Sarja on pelattu syksyn mittaan välituntisin. Tämän syksyn sarjassa ovat pelanneet viides- ja kuudesluokkalaiset ja kolilaiset ovat toimineet tuomareina ja toimitsijoina. Sählysarja saa jatkoa alkuvuodesta kolmos- ja nelosluokan sarjalla ja mahdollisesti yläkoulun sarjalla, joiden toteutuksesta vastaa niin ikään kasin kolilaiset.


Pronssipelissä vastakkain olivat Säbäilijät ja 5Y. Pronssin veivät armottoman nopeatempoisessa pelissä Säbäilijät. Jännittävässä finaalissa kohtasivat Svedupellet ja FC Lapa -  Kottbyn ja Ynkin kuutoset. Svedupellet ovat hallinneet sarjaa koko syksyn, mutta tänään onni kääntyi ja mestaruuden vei FC Lapa. Onnea voittajille!

Kehukampanja
Ynkissä taisteltiin viime viikolla marraskuun ankeutta ja harmautta vastaan mukavin asein. Osallistuimme valtakunnalliseen Kehukampanjaan, jossa kiinnitettiin huomiota hyviin asioihin. Harjoittelimme huomaamaan, missä olemme taitavia ja opettelimme myös kannustamaan toisia. Tunturi-luokka keksi eri vahvuuksia omaavia supersankareita.


    
Saaristo-luokan kehuja 

Kakkoset Summamutikassa Kumpulan Kampuksella
Tokaluokkalaiset tekivät jännittävän retken Helsingin Yliopiston Kumpulan Kampukselle. Ohjaajat olivat järjestäneet oppilaille useita ongelmarasteja, joissa he pääsivät pelaamaan mm. pentaminoilla ja tutustumaan verkko-ongelmaan Poliisit ja roistot -pelissä. Summamutikka tarjoaa modernin ja innostavan oppimisympäristön matematiikan opetukseen. Siellä kohtaavat yliopisto- ja koulumatematiikka, opetuksen kehitys, toiminnallinen matematiikka ja nykytutkimus.
Vaahtokarkkimatikkaa

Kotirintaman naiset esiintymässä kasiluokille
Kolme musiikki- ja näyttämöalan taiteilijaa esiintyivät kahdeksannelle luokalle kertoen elämästä kotirintamalla sodan aikana. Esitys koostui tarinoista, lehtisitaateista ja lauluista, joiden kautta oli helppo ymmärtää, miten naiset, lapset ja nuoret kokivat sodan. Kotirintaman naiset  ovat aiemmin esiintyneet mm. veteraaneille ja ikäihmisille, mutta nyt lasten ja nuorten näkökulmaa on tuotu enemmän esiin ja esitystä tuodaan kouluille. 


Kutsu koteihin: Tervetuloa juhlistamaan 100-vuotiasta Suomea!
Yhtenäiskoulun oppilaat ja opettajat toivottavat Teidät tervetulleiksi itsenäisyyspäivän aaton lipunnostoon. Juhlallisuudet alkavat koulun pihalla aamun valjetessa klo 8.15. Mukaan voitte ottaa oman lyhdyn tunnelmaa luomaan. Tilaisuus kestää noin 20 minuuttia.

Lipunnoston jälkeen vanhemmat ovat tervetulleita kasiluokkalaisten pop up -perinneherkkukahvilaan.

Oppilaat nauttivat itsenäisyyspäivän aattona koululla juhlalounaan. Lounas tarjoillaan oppilaille pöytiin siten, että yläkoululaiset tarjoilevat alakoululaisille ja opettajat yläkoulaisille. Mukaan auttamaan tarjoilussa voi ilmoittautua rehtori Sari Solalle (wilma tai sähköposti).

Oppilaiden koulupäivä jatkuu lounaan jälkeen yhteisillä juhlatanssiaisilla liikuntasalissa. Toivomme kaikilta juhlapäivään sopivaa pukeutumista.

Lämpimästi tervetuloa!

Seuraava viikkotiedote ilmestyy perjantaina 8.12. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti