perjantai 6. lokakuuta 2017

Tärkeitä vierailijoita ja mukavia retkiä

Kodin ja Koulun Päivä

Viime viikon perjantaina vietettiin Ynkissä Kodin ja Koulun Päivää liikunnan ja lukemisen merkeissä. Oppilaat ja opettajat sekä kotijoukot kokoontuivat aurinkoiseen syysaamuun kotitalous- ja liikuntapainokkaiden vetämään aamujumpaan koulun pihalle. Koululle oli kerääntynyt vanhempia jo ennen jumppaa nauttimaan vanhempainyhdistyksen tarjoamasta aamukahvista sekä kuutosten buffetin antimista.


Yläkoulu kerääntyi jumpan jälkeen saliin kuuntelemaan tietokirjailija Sinikka Vuolan esitystä kirjailijan työstä. Vuola muistutti oppilaita lukemisen tärkeydestä myös kirjoitusprosessissa. Lukeaa paljon ja erilaisia tekstejä, oli Vuolan selkeä viesti keskittyneille kuuntelijoille. Vuolan esitys herätti myös paljon kysymyksiä kirjoitusprosessista, inspiraatiosta sekä kirjoittamisen oppimisesta ja opiskelusta. Vuola kehuikin vuolaasti yläkoululaistemme aktiivisuutta ja keskustelutaitoja. Mahtavia kysymyksiä! Kirjailijatuokion jälkeen siirryttiin luokanvalvojien kanssa lukemaan ja syömään hedelmänyyttäripöydän herkkuja.Alakoululun puolella luokissa esiteltiin lempikirjoja ja pidettiin kirjavinkkausta. Oli hienoa seurata, kun tärkeät vieraat, eli isovanhemmat ja vanhemmat, esittelivät lasten kanssa itselleen merkityksellisiä kirjoja.

Kolmoset varautuivat vieraiden tuloon leipomalla omenapiirakkaa.

Kirjavinkkausta viidennessä luokassa

Palvelukeskuksen väki lähti myös innolla mukaan Kodin ja Koulun Päivään. Ruokailun aikaan myös vanhemmilla oli mahdollisuus maistella kouluruokia ja kysyä henkilökunnalta kysymyksiä kouluruokaan ja -ruokailuun liittyen. Palvelukeskuksen ruokapisteelle syntyikin oikein jonoa! Ruoka taisi maistua?

Oppilaskuntapäivä

Oppilaskuntapäiville lähti alakoulun oppilaskunnan hallituksesta viisi jäsentä. Oppilaskuntapäivä järjestettiin toimintakeskus Hapessa. Siellä mietimme, minkälaisen me haluaisimme meidän koulustamme. Teimme myös samalla pienoismallin koulustamme. Pohdimme, miten voisimme muuttaa meidän koulua ja me ajattelimme, että me haluaisimme kouluun lisää kasvillisuutta ja väriä. Esimerkiksi voitaisiin maalata joku seinä kivan väriseksi ja laittaa enemmän oppilaiden töistä koulun seinille.

Siiri 4lk

Kolmoset aikamatkalla

Kolmasluokkalaiset kävivät Helsingin kaupunginmuseon Lasten kaupungissa, josta heille oltiin varattu vanhanajan oppitunti. Taitava opas vei meidät polkuharmoonin säestyksellä 1930-luvun kouluun. Ihmetystä herätti moni asia, mm kummallinen kaunokirjoitustuokio, kynsien puhtaustarkastus ja se, että lukujärjestyksessä ohjelmaa oli myös lauvantai-nimisenä päivänä.

"Ei oppi ojaan kaada, eikä tieto tieltä työnnä."

Silakkamarkkinat

Kävimme torstaina perinteisillä Silakkamarkkinoilla. Ilma oli kylmä ja kostea. Suoritimme Marjan antamia tehtäviä. Tutkimme esimerkiksi, mitä kaikkia silakkaruokia markkinoilta löytyi.

Nooa 8a


Myös osa kolmasluokkalaisista ehti piipahtaa Silakkamarkkinoilla. Juuri kolmosten vierailun aikaan torilla oli mahdollista kokeilla kalastusta. Lapset tarttuivat innokkaina tilaisuuteen. Muutama kala merestä nousi torilla olevaan akvaarioon ihmeteltäväksi. 


1a Ateneumissa 5.10.


1A:ta suosi arpaonni ja pääsimme Ateneumin ilmaiseen taidepajaan. Oppilaat tutustuivat Vappu-oppaan johdolla muutamaan Suomen taiteen tarina -näyttelyn maalaukseen. Pisimmän ajan vietimme Hugo Simbergin Haavoittuneen enkelin parissa. Sen lisäksi ihastelimme Akseli Gallén-Kallelan Kalevala-aiheisia maalauksia ja Ensi opetus -teosta sekä Albert Edelfeltin Kuningatar Blankaa ja Pariisin Luxembourgin puistossa -maalausta. Ateneumiin oli lainattu myös Ankallismuseon taideteoksia ja olipa myymälän eteen tuotu Aku Ankan autokin!

Söimme herkulliset eväät ja oppilaat tekivät työpajassa omat guassi-maalaukset näkemänsä inspiroimana. Töistä tuli tosi hienoja! Saimme mukaan vielä postikortteja ja julisteen Helene Schjerfbeckin Toipilaasta. Retki oli todella onnistunut ja ykköset suosittelevat Suomen taiteen tarina -näyttelyä!

Hyvän mielen lounas

Viime viikon torstaina Cafe Carusellissa järjestettiin Hyvän Mielen Lounas -tilaisuus. Järjestäjänä toimi Global Dignity Finland. Tapahtumaan oltiin kutsuttu yksinäisiä vanhuksia ja heitä tulikin paikalle noin sata. Koulumme yhdeksäsluokkalaiset olivat Esa-opon johdolla keskustelemassa ja tutustumassa vanhuksiin. Osa luokasta myös haastatteli heitä.

Tapahtumassa törmäsimme myös vanhaan tuttuun, Tarja Aaltoseen. Tarja on koulumme vanha erityis- ja ortodoksiuskonnonopettaja.

Okko 9a

Viitoset metsäretkellä

Näihin tunnelmiin, hyvää viikonloppua!

Seuraava viikkotiedote ilmestyy 27.10. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti