perjantai 27. lokakuuta 2017

Lokakuu on lomaa ja lunta


Lunta tulla tupsahti jo lokakuussa: syyslomalle lähdimme vielä varsin syksyisissä tunnelmissa, mutta tällä viikolla koulun ikkuinoista näkyy varsin talviset maisemat. Pihalle oli ihmestynyt perjantai-iltapäivällä iloisia hahmoja!

Kiitos! Tack!

Kolmasluokkalaiset osallistuvat tänä vuonna postin järjestämään kampanjaan, jossa sotaveteraaneille lähetetään kiitospostikortti. Kortit jaetaan itsenäisyyspäivänä. Hellyttäviä kortteja on lähdössä postin jaettavaksi.

Opet jammailivat


Opettajilla oli keskiviikkona koulutusiltapäivä. Meille ei tarkemmin paljastettu, millaisesta koulutuksesta on kyse. Perinteisten, luentomaisten koulutusten sijaan meille oltiinkin järjestetty mitä mainioin toiminnallinen oppimistuokio, jossa tutustuttiin Paukepiirin rytmipedagogiikkaan. Työtapa pohjaa länsiafrikkalaiseen rytmiperinteeseen, joka on luonteeltaan kokeilevaa ja sosiaalista. Meitä koulutti entinen ynkkiläinen Aakusti Oksanen. Saimme hyviä, uusia eväitä työhömme.

Vieraita tutussa koulussa

Ryhmä 50 vuotta sitten koulunsa Yhtenäiskoulussa aloittaneita ynkkiläisiä vieraili tutussa ympäristössä lauantaina 23.9. Moni heistä oli käynyt Yhtenäiskoulua ensimmäiseltä luokalta aina lukion loppuun saakka. Ryhmä halusi nähdä luokan, josta kaikki alkoi ja he asettuivat siellä vanhoille paikoille ja viittasivat yhä hienosti vanhasta muistista.


Oppilaat asettuivat kuvattaviksi myös liikuntasalin portaille, aivan kuten 50 vuotta sitten ekaluokkalaisina yhdessä opettajansa kanssa. Ryhmän oppaana toiminut Sari-rehtori sai kuulla iloisia paljastuksia Ynkin vanhoista opettajista ja riehakkaita ja rakkaita muistoja oppilaiden koulutien varrelta. Eräs mukana olleista kommentoi jälkikäteen: ” Tuli sellainen tunne, että jotakin siitä, mikä muinaisen kouluni perinnössä oli hyvää, elää tuttujen seinien sisällä.” Tästä hyvästä haluamme edelleen pitää kiinni.

Välkkäsählyä

Muutama viikko sitten käynnistyi 5. - 6.-luokkaisten sählysarja. Sarjaa pelataan välituntisin KoLi-ryhmäläisten ohjauksella. Sarjassa on kymmenkunta joukkuetta, jotka pelaavaat joulukuuhun saakka. Keväällä pyörähtää samanlainen toiminta myös 3. - 4.-luokkalaisille ja mahdollisesti myös yläkoululaisille.

Halloweendisco 2.11. klo 17.00 - 20.00

Perjantaina koulussa kävi kohina pienempien oppilaiden keskuudessa. Kohinan aiheutti kuudesluokkalaisten halloweendiscomainokset. Oppilaat aloittivat karmivan jännittävien asujen suunnittelun. Muutamat olivat jopa harjoitelleet jo aidonnäköisten haavojen maalaamista poskeen. Hurjaa! Lapset myös miettivät, mahtavatko uskaltaa tänä vuonna Kammokujaan. Kammokujan lisäksi discossa on hauskoja kilpailuja ja runsas buffet. Sisäänpääsymaksu on 2e.

Haavehaamut

Aulan kattoon, pääovien lähelle, ilmestyi tällä viikolla hienoja haamuja. Kun haamuja katselee tarkemmin, voi havaita niiden takaa tärkeitä asioita. Haamuihin on nimittäin kirjoitettu haaveita. "Haluaisin olla kissa. Haluaisin loputtomasti karkkia. Haaveilen NHL:stä. Haluaisin koiran. Haaveilen hevosesta. Toivoisin, että minulla olisi skuutti. Haluaisin olla poliisi..." Ihanista haamuista vastaavat 3 - 5C-luokan oppilaat sekä iltapäiväkerholaiset.

Kirjamessut

Äidinkielen opettajien liitto ry ja Suomen tietokirjailijat ry tarjosivat yläkoululaisille mahdollisuuden vierailla kirjamessuilla. Yläkoululaiset kävivätkin messuilemassa perjantaina ja ottivat osaa messuhumuun Suunnista kirjaan -ohjelman avulla. Ohjelman lehtisessä oli listattu kymmemen hyvää syytä lukea ja muistutettiin, että kirja kehittää ajattelua, antaa uusia ideoita ja avartaa maailmaa. Hyvä kirja on silta ihmisten välillä, mutta myös seurana yksinäisinä hetkinä.
Kirjaostoksiakin näytti tarttuneen matkaan! "Toivottavasti pääsemme myös ensi vuonna!"kuului monesta suusta.


Seuraava viikkotiedote ilmestyy 10.11. 
Rentoa viikonloppua!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti