keskiviikko 20. syyskuuta 2017

Taidetta, tunnetta ja tapahtumia!

Syksyyn mahtuu monenlaista! Syyskuussa oppilaat ovat käyneet ahkerasti kulttuuririennoissa. Syksy on myös mainiota aikaa pyöräillä ja liikkua lähiympäristössä. Kiirettä pitää!

Kriittinen pyöräretki

Käpylän peruskoulu järjesti autottoman päivän tapahtuman, johon liittyi kriittinen pyöräretki perjantaina. Kriittinen pyöräretki on ympäri maailmaa käytetty iloinen ja karnevaalihenkinen pyöräilyn iloa ja olosuhteita edistävä tapahtuma, joka järjestettiin Käpylässä yhdessä Helsingin poliisin kanssa.Käpylän peruskoulu pyysi myös ynkkiläisiä mukaan pyöräilemään. Harmaasta ja sateisesta ilmasta huolimatta mukaan lähtikin innostunut joukko eri luokilta. Reitti kulki Käpylän peruskoulun Hykkylän rakennuksen pihasta Mäkelänkatua pitkin Pohjolankadulle ja siitä eteenpäin Sampsantielle ja sieltä Kalervonkadulle ja takaisin peruskoululle. Mukana tapahtumassa oli myös kannustajia pyöräreitin varrella! Kiitos, kun saimme olla mukana!


Matikkaseikkailu

Kumpulan kampuksella, Matematiikan laitoksella sijaitsee mitä mukavin retkikohde: Summamutikka! Kolmasluokkalaiset vierailivat tuolla tällä viikolla ja he suunnistivat ympäri laitosta kartan avulla tehtävärastilta toiselle. Amazing Race of math oli toimiva kokonaisuus. Kolmoset tekivät sujuvasti omia tehtäviään isojen yliopisto-opiskelijoiden joukossa. Oli hauska kuulla, miten matikka on mahtavaa. "Tänne mä aion tulla isona opiskelemaan" kuului muutamasta suusta, kun olimme lähdössä takaisin.
Neloset ja 3-5D leffassa

Suomen suurin elokuvafestivaali Helsinki International Film Festival – Rakkautta & Anarkiaa toivotti tänäkin vuonna koululaiset tervetulleiksi R&A Pulpettikinoon. Nelosluokkalaiset sekä 3-5D-luokka pääsivätkin tiistaina Savoy-teatteriiin katsomaan elokuvaa Rölli ja kaikkien aikojen salaisuus.

Kolilaiset pyöräretkellä

Seiskojen ja kasien kotitalous- ja liikuntapainokkaat tekivät pyöräretken Vantaanjoen varteen.

Kokoonnuimme koulun pihalle ja varmistimme, että kaikilla oli kypärät päässä. Lähdimme ajamaan kohti pakilan uimarantaa. Sää oli muuten hyvä, mutta yhdessä kohtaa vähän satoi. Kun olimme perillä, juttelimme ja pelasimme sekä lento- että koripalloa. Lisäksi söimme omia eväitämme. Kukaan ei mennyt uimaan! Emma 7ATukarit Kakkosella

Tukarit viettivät Kakkosella tukaripäivää nuoriso-ohjaaja Mia Modin kanssa keskiviikkona 13.9. Päivän aikana työstettiin tukarin tehtäviä, kiusaamiseen puuttumista, erilaisuuden hyväksymistä, leikkien ohjaamista sekä nuorempien ryhmäyttämistä sekä ylipäänsä tukarin erilaisissa tilanteissa toimimista koulussa. Tietenkin syötiin myös eväitä ja pientä hyvää päivän piristykseksi työskentelyn lomassa. Kiva päivä kaikkien mielestä!


Nelosten markkinahumua!

Meidän luokassa oli markkinat. Markkinoilla jokainen ryhmä teki kojun omasta aiheestaan. Kakkosluokkalaiset tulivat markkinoille kuuntelemaan tietoa ja maistelemaan maistiaisia. Markkinoilla kävi myös paljon opettajia. Jokainen pöytäryhmä kirjoitti omasta aiheestaan isolle paperille. Markkinoilla oli aiheena hedelmät ja marjat, juurekset ja vihannekset, liha ja kananmuna, maito eri muodoissa selä leivät. Aura ja Kaisla 4.lk

Perustetaan yhteiskunta!

Kolmas- ja neljäsluokkalaisten et-tunneilla on syksyn ajan pohdittu ryhmiä ja niiden ominaisuuksia, ihmisen hyvinvointia ja perustarpeita, yhteistä päätöksentekoa ja yhteisen yhteisön rakentumista roolipelin kautta.
 
Ryhmämme haaksirikkoutui autiolle saarelle. Onneksi meitä oli monen ammatin ja osaamisen edustajia. Perustimme pian tiimit ja aloimme rakentaa uutta yhteisöä. Tärkeää oli toki aluksi saada elintärkeän ravinnon ja puhtaan veden saanti mahdollistettua ja sitten rakentaa suojat. Rakennushommiin ryhdyttiin yhteisen sunnittelun jälkeen lähimetsässä. Ensimmäiset rakennelmat syntyivät pienoismalleina, kuin Alvar Aallon konsanaan, mutta vain saatavilla olevia luonnonmateriaaleja hyödyntäen. 

Projekti jatkunee vielä muutaman viikon. Toivotaan, että yhteisömme säilyy näin sopuisana ja yhteen hiileen puhaltavana kuin ennenkin.


Ysit vierailivat HAMissa

Ysiluokka vietti viime viikolla yhden ruotsin tunnin HAMin Tove Jansson -näyttelyssä. Ronja ysiltä kertoo, että hänen mielestään oli kivaa käydä tutustumassa näyttelyyn ja oppia uusia asioita Tove Janssonista. Ronjan mielestä oli tosi kivaa, että opastus oli ruotsiksi!


Vanhempainyhdistyksen terveisiä: tervetuloa vuosikokoukseen!

Hei ynkkiläisen vanhempi! Tervetuloa vanhempainyhdistyksen vuosikokoukseen Yhtenäiskoulun ruokalaan tiistaina 3.10.2017 kello 18! Vuosikokouksen liitteet saatavana pyydettäessä sähköpostiosoitteesta vanhempainyhdistys.ynk@edu.hel.fi.

Uusi kouluvuosi on jo vauhdissaan ja myös vanhempainyhdistyksen toimintaa starttaillaan uuteen lukuvuoteen. Olisi mukavaa, jos jokaiselta luokalta tulisi mukaan toimintaan muutamia vanhempia – näin varmistaisimme paitsi toiminnan jatkuvuuden myös sujuvan tiedonkulun vanhempainyhdistyksen ja vanhempien välillä. Tarvitsemme juuri sinun panostasi osallistumiseen, ideointiin ja projektien toteuttamiseen. Olet todella tervetullut osallistumaan ja olemaan vuorovaikuttaja kouluyhteisössä!

Tule siis rohkeasti mukaan vanhempainyhdistyksen toimintaan ja kehittämään yhdessä kodin ja koulun yhteistyötä – juuri nyt! Vanhempainyhdistys kokoontuu jokaisen kuukauden ensimmäisenä tiistaina kello 18.00 koulun ruokalassa

Tervetuloa mukaan!

Yhtenäiskoulun vanhempainyhdistyksen hallitus

vanhempainyhdistys.ynk@edu.hel.fi

https://www.facebook.com/YhtenaiskoulunVanhempainyhdistysRy

Seuraava viikkotiedote ilmestyy 6.10. Hyvää viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti