perjantai 8. syyskuuta 2017

Koripallohuumaa


Koris on kova juttu!
Suomen Koripalloliitto ja Helsingin kaupunki järjestivät koululaisille liikuntapäivän, johon meidän koulultamme osallistuivat kolmasluokkalaiset ja 3-5C-luokka. Oli mahtavaa! Kukaan ei kysynyt, milloin tämä tunti loppuu.


Meidänkin luokka suuntasi elokuun viimeinen päivä Kansalaistorille. Siellä oli EuroBasket 2017 -tapahtuma. Söimme eväät ja menimme pelaamaan korista. Ensimmäisellä pisteellä pelasimme yhteen koriin, toisella teimme voltteja ja muilla pisteillä pelasimme lisää korista ja teimme tekniikkaharjoituksia. Noin kahden tunnin jälkeen söimme loput eväät ja lähdimme koululle. Haimme kirjat ja sitten koulu loppui.
Miro ja Ukko 3 - 5C

Neloset ja 6., 8. ja 9.luokkien ranskan lukijat ovat myös nauttineet koripallosta, tosin penkkiurheillen. He kävivät nimittäin seuraamassa koripallon EM-kisojen Ranska-Slovenia -ottelua.


Koululaisten ruokailutottumustutkimus
Heinäkuussa 2017 voimaan astuvalla asetuksella Suomi siirtyy aiempaa monipuolisemmin EU:n koulujakelujärjestelmään. Tähän saakka koulut ovat voineet hakea EU:lta koulumaitotukea maidon ja maitovalmisteiden tarjoamiseen, mutta nyt tukea on mahdollista hakea myös kasvisten, hedelmien ja marjojen hankkimiseen. Koulujakelutuen tarkoituksena on edistää terveellisiä ruokatottumuksia tukemalla kyseisten tuotteiden kulutusta kouluissa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) toteuttaa uuden koulujakelujärjestelmän alkukartoistusta, ja myös meidän koulumme 6. ja 8.luokkien oppilaat täyttivät kyselylomakkeen, jossa selvitettiin kasvisten, hedelmien ja marjojen sekä maidon ja muiden elintarvikkeiden käyttöä. Alkukartoituksen tulokset kootaan EU:n koulujakelutuen raporttiin. Lisäksi niitä hyödynnetään ravitsemuspolitiikan seurannassa ja arvioinnissa. Seuranta tehdään neljän vuoden kuluttua.


Tutkimuksesta vastaava tutkija Heli Kuusipalo kävi työryhmineen koulullamme myös kuvaamassa koululaisten koululounastarjottimia. Tarjottimet kuvattiin ruuan ottamisen jälkeen ja vielä uudelleen ennen astioiden palauttamista. 6. ja 8.luokkien tarjottimet olivat erityisesti tarkastelun kohteena. Näitä kuvia pääsimme katsomaan jo maanantaina järjestetyssä vanhempainillassa, jossa Kuusipalo oli puhumassa kouluruokailusuosituksesta. Kuusipalo kertoi, mitä tutkimusten perusteella tiedetään kouluruokailusta ja esitteli uutta kouluruokailusuositusta sekä kouluhedelmätukea, jonka yhdeksi pilottikouluksi Yhtenäiskoulu on lupautunut.


Ulkoilmakonsertti
Kyllä maailmaan ääntä mahtuu, musaluokkaan rajallisesti. Niinpä torstaina Ynkin pihalla kaikuivat nokkahuilun sulosävelet. Kuvassa vitosen tytöt tapailevat Hämä-hämä häkin säveliä.


Haastateltavana kaksi uutta ykköstä


Miltä tuntui aloittaa koulu?
Siiri: Kivalta. Vähän jännitti aluksi. Nyt ei enää yhtään.
Ferez: En tiedä, jännittävältä.

Mitä olet tehnyt koulussa?
S: Ollaan leikitty ja opiskeltu.
F: Olen leikkinyt ja lukenut.

Mitä uutta olet oppinut?
S: Se suu auki suurmpaan -juttu on uus.
F: En mitään.

Mikä koulussa on kivointa?
S: Matematiikka.
F: Leikkiminen.
Kuvissa ykköset poseeraavat lempikoulukirjojensa kanssa.

Kodin ja koulun päivä
Vietämme kodin ja koulun päivää perjantaina 29.9. aamupäivällä. Kodin ja Koulun Päivä on valtakunnallinen tapahtuma, jota on vietetty vuodesta 2011 lähtien. Päivän tavoitteena on kodin ja koulun yhteistyön lisääminen, lapsen kasvun ja oppimisen tukeminen. Päivän tarkemman sisällön koulut voivat suunnitella yhdessä kotien kanssa haluamallaan tavalla. Ynkissä Kodin ja Koulun Päivän teemana on tänä vuonna liikunta ja lukeminen. Opettajat ovat yhteydessä koteihin lähempänä päivää. 

Ateneum
Saaristo-luokka vieraili Ateneumissa. Pääsimme katsomaan Alvar Aallon näyttelyä ja osallistuimme huippukivaan työpajaan, jossa tarkastelimme tiloja eri näkökulmasta ja rakensimme lopulta oman rakennuksen. Ateneumin ilmaiset nonstop-taidepajat pyörivät lauantaisin, tästä linkistä lisätietoa: http://www.ateneum.fi/paja/nonstop-pajat/ 


Seuraava viikkotiedote ilmestyy 22.9. 

Hyvää viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti