perjantai 7. huhtikuuta 2017

Virvon varvon!

Virvon varvon! Ykköset opekokouksessa virpomassa
Munkkikset

Toissa viikolla koulussamme elvytettiin vanha perinne - munkkiset! Ennen abit keräsivät munkkiksilla rahaa penkkarikuluihin ja -iloihin. Munkkiksia odotettiin aina kovasti! Tällä kertaa munkkiksista vastasi kasiluokkalaiset, jotka keräävät rahaa ensi vuoden retkeen. Myyntipöytä oli akvaarion sijaan opehuoneen edessä ja jonoa riitti. Kaikki melkein 250 munkkia meni! Seuraavat munkkikset on sitten ennen vappua!


MM-taitoluistelua!

Taitoluistelun MM-kilpailut pidettiin maaliskuussa Helsingissä Ynkkiläiset kävivät seuraamassa kisoja ja kannustamassa suosikkejaan. Taitoluisteluliitto tarjosi tapahtumaan lippuja koululaisille, ja me tartuimme tietenkin tarjoukseen! Areenalla vierailivat kolmoset, neloset, kutoset sekä 1-6D.

"Neljäsluokkalaiset kävivät Hartwall Areenalla katsomassa miesten MM-taitoluistelua. Suomen edustajaa emme siellä nähneet, mutta Suomen liput siellä liehuivat. Nähtiin räväkkiä pukuja, korkeita hyppyjä ja vähän kaatumisiakin.

Lapset seurasivat innoissaan luistelua, mutta opettajat vain siemailivat kahvia. Lapset heittivät lahjoja Kanadalle ja Kiinalle. Esitykset olivat upeita, mutta jossain vaiheessa oli lähdettävä koululle."
Kaisla, Minttu, Mona, Nora, Sofia 4.lk.


Vitoset teatterissa

Olimme ranskan lukijoiden kanssa Kaapelitehtaalla katsomassa Pikku prinssi -näytelmää. Aika kului nopeasti. Minulla oli tosi hauskaa! Se oli ensimmäinen "ranskan reissumme".
Elias 5.lk.Tunturiluokka Kiasmassa

Tunturi-luokka eli 1B kävi tutustumassa Kiasman ARS17-näyttelyyn. Ohjatulla kierroksella keskityttiin muutamaan lapsille valikoituun teokseen: http://arsguide.kiasma.fi/listat/ars17-lapsille/. Ekaluokkalaisten mielestä ehdottomasti mielenkiintoisin teos oli Aude Parisetin installaatio muovia syövistä jauhomadoista. Käykääpä tutustumassa!Ynkin Sanomat

Ynkin Sanomat -valinnaiskurssin ensimmäinen oma lehti on ilmestynyt! Lehdestä on tehty paperisia versioita luokkiin lukukappaleiksi. Lehden voi lukea myös täältä: http://www.koululehtikone.fi/lehtigalleria.
Lehti sisältää kulttuuriuutisia, askarteluvinkkejä, leivontaohjeita, pulmatehtäviä, urheilutietoa ja paljon muuta mukavaa.


Ihmeellinen Alavirran maa

Tokaluokkalaiset ovat työstäneet tänä lukuvuonna omaa näytelmää. Näytelmä tuli vihdoin valmiiksi ja se esitettiin koko koululle tiistaina. Jokaisella 40 oppilaalla oli oma tehtävä esityksen toteuttamisessa. Soittajat, laulajat, näyttelijät, valaisijat, lavastajat ja kertojat hoitivat omat tehtävänsä hienosti. Näytelmä kertoi Sofia-tytön ihmeellisestä seikkailusta Alavirran maassa.


Pormestariehdokkaat Ynkissä

Pormestariehdokasvierailut jatkuivat huhtikuun alussa. Koululla vierailivat Anni Sinnemäki, Laura Kolbe sekä Eva Biaudet. Koulumme onkin saanut näkyvyyttä niin Twitterissä kuin Facebookissakin.

Anni Sinnemäki (keskellä), johtokunnan puheenjohtaja Elina Ussa ja yläkoululaiset
"Olimme haastattelemassa Helsingin pormestariehdokkaita. Itse pääsin haastattelemaan Laura Kolbea. Tilaisuus oli mukava ja rento. Meitä oli kuusi oppilasta mukana. Kolbe kertoi omista näkemyksistään ja suunnitelmistaan tulevaisuuden Helsingistä. Saimme kysellä kysymyksiä, jotka mietityttivät meitä."
Eini 9A
Kutosluokkalaisten haastateltavana Eva Biaudet
"Maanantaina koulussamme oli vieraana Eva Biaudet Ruotsalaisesta kansanpuolueesta. 
Meidän luokaltamme oli kuusi oppilasta kyselemässä häneltä esimerkiksi kouluun ja harrastuksiin liittyviä kysymyksiä.Hän vaikutti kiinnostuneelta asioihin, joita otimme esille, ja kyseli itsekin paljon.
Osasimme mielestäni käyttäytyä hyvin ja vastasimme kysymyksiin tietomme ja kykyjemme mukaan.
Ainakin minusta oli hyvin mielenkiintoista kysyä häneltä asioita, jota koskevat meidän ikäisiämme lapsia ja nuoria."
Veera Alanne 6.lk.

Uudet tukioppilaat

Yläkoulu sai uudet vahvistukset loistavaan tukioppilasjoukkoon, hienoa!
7A:n Kasper Keränen ja Marilla Lehtinen ja 7B:n Sanni Kinnari, Oskari Lappalainen ja Aarni Lemetti valittiin joukon uusiksi vahvistuksiksi.
Tukioppilaat ovat oppilaita, joiden tehtävänä on edistää viihtymistä koulussa ja parantaa koulun ilmapiiriä. Tämä tarkoittaa sellaisen hengen syntymistä, jossa kaikkien on hyvä toimia yhdessä, jossa ketään ei jätetä ulkopuolelle eikä ketään kiusata. Tukioppilastoiminnan tavoitteena onkin edistää hyviä toverisuhteita, kouluviihtyvyyttä, yhteisvastuuta sekä turvallista ja kannustavaa ilmapiiriä koulussa. Mannerheimin Lastensuojeluliitto on aloittanut tukioppilastoiminnan Suomessa jo vuonna 1972. Nykyään tukioppilaita on lähes kaikissa yläkouluissa.

Sammontekijät

Helmi-maaliskuussa tutustuttiin Kalevalan maailmaan. Tunturi-luokkalaiset suunnittelivat ja rakensivat sampoja kierrätysmateriaalista. Tämä kahdeksasta yksittäisestä työstä koottu supersampo tarjoaa onnekkaalle haltijalleen mm. kultaa, karkkia, legoja ja rakkautta.


Kutosluokka Yrityskylässä

6.luokka kävi Yrityskylässä torstaina 6.4. Viikin Tekniikan museon tiloissa. Yrityskylää ennen kävimme koulussa läpi yritysten toimintaa, haimme töitä ja tutustuimme eri verotustapoihin. Koko luokka toimi Yrityskylässä aivan superahkerasti ja heitä kehuttiin erityisen innokkaasta ja vastuullisesta yritystoiminnasta.


6.lk kertoo Yrityskylästä seuraavaa:

"Yrityskylä oli kiinnostava kokemus. Minusta on mahtavaa, että jo kutosluokkalaisilla on mahdollisuus elää päivän ajan "työelämää"."
Roosa

"Minusta oli kivaa kokeilla minkälaista on tehdä töitä, mutta jotkut työt olivat vähän vaikeita.
Työvaatteet olivat vähän epämukavia."
Jenna

"Yrityskylässä  oli kivaa työskennellä. Tylsää oli että tehtäviä oli niin vähän."
Linnea

Olin töissä toimitusjohtajana Kylä Cafessa. Kiirettä piti ja tauot jäivät lyhyeksi, koska töitä riitti. Pankki ei oikein toiminut, koska kaikkien piti käydä siellä, eli asiakkaita oli liikaa. 
Jooa

"Oli haastavaa kokeilla työelämää. Päivä oli silti tosi kiva, vaikka välillä piti työskennellä aikamoisessa kiireessä."
Elviira

"Yrityskylässä oppi paljon miten toimia oikeassa yrityksessä. Kiinnostava kokemus."
Vieno

"Yrityskylässä opimme paljon uusia asioita mm. laskujen maksamisesta. Työskentelin HSL:ssä. Välillä oli hieman hankalaa."
Anton

"Yrityskylässä opimme paljon uutta ja saimme tietää, että aika on rahaa. Yrityskylä voisi muuttaa paria asiaa esim. Lämmitystä isommalle, lisää pankkeja ja saisi ostaa mitä haluaa omalla rahallaan." 
Milla ja Ronja

"Yrityskylä oli kiva paikka. Olin töissä kahvilassa. Yrityskylässä opin paljon uutta."
Kare

"Oli ihan kiva, mutta ei ollut tarpeeksi kahvillan PÖYTIÄ. Ei myöskään ollut kivaa kun joutui tehdä itse kahviih. Alepassa ei ollut kunnon kassakonetta mikä kyllä olisi ollut ihan kiva."
Sebu

Seuraava viikko tiedote ilmestyy pääsiäisen jälkeen perjantaina 21.4. Aurinkoa!
Iltapäiväkerholaiset toivottavat viikkotiedotteen lukijoille oikein hyvää pääsiäistä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti