perjantai 21. huhtikuuta 2017

Sur-rur, pör-pör!


Kevätpörriäinen on ilmestynyt!

Kevään tietää alkaneen viimeistään, kun pino Kevätpörriäisiä ilmestyy opettajanhuoneeseen. Kun kannoimme Pörrit luokkiin, luokista kuului "Jee!" Kevätpörriäinen on kevään alkamisen merkin lisäksi myös hyvin mieluista lukemista lapsille. Melkoisen hyvä suoritus, sillä lehti on ilmestynyt ensimmäisen kerran vuonna 1949. Kevätpörriäinen sisältää Helsingin alakoululaisten tarinoita ja kuvia. Tämän vuoden pääteema lehdessä on satavuotias Suomi. Lehdestä löytyy myös ynkkiläisten tekemiä juttuja!

Alakoulun Pikku Einsteinit

Alakoulussa järjestetään vuosittain eri valinnaisaineita, joista jokainen alakoululainen voi valita yhden valinnaisaineeseen lukuvuoden aikana.


Pikku Einsteinit ovat tutustuneet luonnon ilmiöihin kemian kautta ja kokeilleet ohjelmointia Lego Mindstorm -robojen avulla.  Kotitalousluokassa on tutustuttu arjen kemiaan - taikataikinasta leivottiin Pokemon-palloja, mikrobrownieiden avulla tutkittiin, mikä on leivinjauheen tehtävä leivonnassa. Kemian luokassa tutkittiin sokerisateenkaarien avulla aineiden tiheyttä.Seiskaluokkalaiset museovierailulla

Seiskaluokkalaiset kävivät Hotelli- ja ravintolamuseossa Kaapelitehtaalla tällä ja viime viikolla. Museossa oppilaat pääsivät tutustumaan oppaan johdolla suomalaisen ruokakulttuurin eri vaiheisiin Palveluksessanne! -näyttelyssä. Kierroksen aikana nähtiin, mistä nykyajan ruokatrendit ovat lähtöisin sekä mitä ennen syötiin kotona, juhlissa ja ravintolassa. Itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi opastuksesta on tuunattu uusi versio, joka keskittyy 100-vuotiaan Suomen ruokakulttuuriin. Oppilaatkin pääsivät kierroksella osallitumaan erilaisiin aktiviteetteihin.

Suurkiitokset vielä koulumme vanhempainyhdistykselle, joka mahdollisti retken suomalaisen ruokakulttuurin lähteille!

Siivoustalkoot

"Torstaina 20.4. siivottiin koulun ympäristöä. Siivosimme sen takia, että me haluttaisiin, että piha on siisti paikka", kirjoittavat kakkosluokan Sisu S. ja Teo.
Siivoustalkoisiin osallistuivat alakoulun ympäristöoppilaat ja kakkosluokkalaiset. Siivoustalkoot olivat onnistuneet ja koulun piha näytti supersiistiltä!


KV-vierailukoulujen kokemuksia

Opetusviraston videolla valotetaan, mistä kv-vierailutoiminnassa on kysymys. Videolta löytyy myös kooste tilaisuudesta, jossa meidänkin koulullemme jaettiin kunniakirja vierailutoiminnasta. Videolla myös koulumme oppilaat Dagny Sumin sekä Eini Ristilä sekä ranskan ja englannin opettaja Katja Nieminen kertovat kokemuksiaan ja ajatuksiaan toiminnasta.


Vanhempainyhdistys tiedottaa

TOUKOBILEET 2017
Merkatkaa jo nyt kalentereihinne perjantai-ilta 19.5., sillä silloin vietämme koko koulun yhteisiä vanhempainyhdistyksen järjestämiä Toukobileitä! Juhlimme koululla klo 18-21 välisenä aikana, ja mukaan bileisiin on kutsuttu koko kouluyhteisö lapsista aikuisiin: nykyiset ja entiset oppilaat, vanhemmat ja opettajat. Iloisen illan ohjelmaan kuuluu yhdessäolon lisäksi tanssia ja laulua, ja toivomme saavamme mukaan illanviettoon myös oppilasesityksiä. Bileisiin on vapaa pääsy, mutta mukaan taskun pohjalle kannattaa varata kolikko tai pari, sillä Toukobilebuffetissa on myynnissä herkkuja pizzasta mokkapaloihin ja popcorniin. Luonnollisesti myös kahvia, teetä ja mehua on tarjolla! Tervetuloa, nähdään ja viihdytään Toukobileissä!

Toukokuun kokous
Vanhempainyhdistyksen toukokuun kokous pidetään totuttuun tapaan koulun ruokalassa kuukauden ensimmäisenä tiistaina 2.5. klo 18 alkaen. Kokouksessa suunnittelemme Toukobileitä ja muita loppukevään aktiviteetteja. Nähdään kokouksessa!

Seuraava viikkotiedote ilmestyy toukokuussa! Toukokuussa! 4.5.
Aurinkoista viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti