perjantai 24. maaliskuuta 2017

Kevättä kohden

Eskarit kylässä

Käpylinnan eskarit vierailivat Ynkissä juuri ennen hiihtolomia. Puppe-pupun seikkailuihin eskarit ja ekaluokkalaiset uppoutuivat luokissa sadutuksen ja kuvituksen keinoin sekä hurjalla temppuradalla liikuntasalissa. Kiitos käynnistä eskarit! Pian taas tavataan!


Valinnaiskurssilaiset Päivälehden museossa

Kävimme keskiviikkona 15.3.-17. retkellä Päivälehden museossa. Siellä meillä oli lyhyt opastettu kierros ja sen jälkeen työpaja, jossa pääsimme tutustumaan lehdenteon vanhoihin menetelmiin. Kierroksella saimme nähdä mm. vanhoja radioita, tietokoneita ja muita mediaan liittyviä esineitä. Saimme kuulla kiinostavia asioita ja osallistuimme myös itse keskusteluun. Hauskinta taisi kuitenkin olla työpaja! Pääsimme mm. käyttämään 1800-luvulta peräisin olevaa kuvanpainokonetta ja oikolukemaan sarjakuvanpätkän.


Lisäksi tutustuimme metallisiin kirjainpalikoihin, joita käytettiin ennen kokonaisten lehtien painamiseen. Palikat täytyi silloin järjestää käsin ja kaiken lisäksi peilikuvina! Näin ne tulivat painattaessa oikein päin. Jos palikat lipesivät käsistä, ne täytyi järjestää uudelleen. Myöhemmin alettiin käyttää konetta, joka pystyy järjestämään palikat nopeammin. Näimme myös sellaisen museossa ja paljon muitakin vanhempia ja uudempia lehtienpainokoneita. Saimme kokeilla järjestää palikoita eri tavoilla. Se oli kieltämättä hieman haastavaa... Työpajan jälkeen söimme eväitä ja sitten olikin jo aika lähteä.
Tyttö 6.lk.


Pormestariehdokkaita Ynkissä

Torstaina kouluumme saapui erityinen vieras. Saimme vieraaksi Helsingin pormestariehdokkaan Jan Vapaavuoren.  

Me oppilaat saimme kunnian mennä haastattelemaan Jan Vapaavuorta omilla kysymyksillämme hänen vierailunsa aikana.  Keskustelujen aiheiksi nousivat muun muassa lukiot, kohtuuhintaiset vuokra-asunnot, maahanmuuttajien mahdollisuudet tasa-arvoiseen koulutukseen ja harrastustoiminta.
Jan Vapaavuori kirjoitti itse vierailustaan Facebookkiin näin: "Nuoret ovat tosi fiksuja ja vastuullisia kunhan heitä kuuntelee. Yhtenäiskoulussa Käpylässä kerätään kännykät pois koulutuntien ajaksi. Aloite tähän tuli oppilaskunnalta eli koululaisilta itseltään. Lisää autonomiaa kannattaisi antaa myös kouluille ja opettajille. Antamalla vastuuta ja luottamalla ihmisiin saavutetaan paljon. Suurkiitos Yhtenäiskoululle todella inspiroivasta vierailusta."
Okko Alanne 8.luokka


Ensi viikolla koulussamme vierailee pormestariehdokkaat Laura Kolbe ja Anni Sinnemäki. Ehdokkaat pääsevät koulussamme tutustumaan helsinkiläiskoulun arkeen ja tapaamaan niin opettajia kuin oppilaitakin.

Koodaaminen tutuksi

Loppukevään ajan opettaja Jarmo Takalo pitää Ynkin alakoululaisille koodaustunteja. Ykköset ja kakkoset ovat jo saaneet tutustua Jarmon opastuksella koodauksen perusteisiin. Tällä viikolla ihmeteltiin 3D-printteriä, joka tulosti tuosta vaan punaisen lumihiutaleen! Piirilevyjen koodaamista harjoitellaan seuraavaksi.


Tukaripäivä nuorisotalo Kakkosella

Tukarit viettivät nuorisotalo Kakkosella tukaripäivää nuoriso-ohjaaja Mia Modin ohjauksessa. Perjantain aikana pohdittiin tukarina olemista ja tukaritaitoja. Ohjelmassa oli myös Cookie-kokkisota! Paras keksi voittakoon! Aikaa jäi myös rentoutumiseen pingiksen ja biljardin peluun merkeissä. Tietenkin päivän aikana syötiin myös makoisia eväitä!


Oppimisen iloa käytävillä ja kevätilmassa

Uusi opetussuunnitelmakin kehottaa ulos luokasta. Viime viikolla seiskaluokkalaiset saivatkin juoksennella koulun käytävillä ihan luvan kanssa, kun äikän tunnilla pelattiin aikamuotoviestiä. Tuliko hiki?


Kevättuulien kunniaksi neloset tutkivat ilmaa. Ensin tutkittiin lentämistä ja liitämistä sekä taiteltiin mahdollisimman hyvä lennokki. Lennokeista otettiin mittaa koulun käytävällä. Muffinssivuokia käytettiin puolestaan ilmanvastuksen tutkimiseen. Loppuviikosta noustiin itsekin siiville!
Tervetuloa koko koulun vanhempainiltaan!

Ensi viikon maanantaina klo 18.00 on koko koulun vanhempainilta. Kokoonnumme ensin salin. jossa esitellään koulun uusia arviointikäytänteitä. Yhteisen osuuden jälkeen jatkamme keskustelua luokissa. 8-luokkalaiset vastaavat buffetista, joka aukeaa 17.30.

Vanhempainyhdistyksen terveisiä:

Huhtikuussa kokoonnumme koulun ruokalassa tiistaina 4.4. alkaen klo 18. Lämpimästi tervetuloa mukaan suunnittelemaan kevään aktiviteetteja. Nähdään kokouksessa!

Seuraava tiedote ilmestyy perjantaina 7.4. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti