perjantai 3. helmikuuta 2017

Vierailuja ja vierailijoita

Oppilaskuntapäivä

Vuotuinen oppilaskuntapäivä järjestettiin tammikuun puolessavälissä. Oppilaskuntapäivillä käsiteltiin koulun järjestyssääntöjä: keskustelu oli vilkasta ja ajatuksia tuli paljon. Kuten tavallista, oppilaskuntapäivien aluksi syötiin aamiaista ja herkuteltiin suklaalla. Päivän teemoina oli mm. tuntisäännöt, puhelinsäännöt, pukeutuminen ja välituntikäyttäytyminen. Myös koulun viihtyvyys herätti keskustelua ja oppilaat pohtivat muun muassa sitä, miten voisi huolehtia ympäristöstään. Päivän aikana saatiin paljon ideoita ja koottiin myös järjestyssääntöehdotuksia koulun johtoryhmälle esitettäviksi. Oppilaat itse ovat huolissaan aivan samoista asioista kuin me aikuisetkin!
Dreamsteri Jani Toivolan vierailu

"Monet ihmiskunnan suurimmista saavutuksista ovat saaneet alkunsa unelmasta - unelmasta olla turvassa, menestyä, pitää yhteyttä muiden kassa tai tehdä jotain, mitä kukaan ei ole tehnyt ennen", todetaan Dreams-ohjelman kotisivuilla. Ohjelman tavoitteena on vahvistaa nuorten uskoa tulevaan sekä kannustaa nuoria tavoittelemaan unelmiaan.
Dreams-sanomaa koulullamme oli kertomassa kansanedustaja, näyttelijä Jani Toivola. Toivola puhui yläkoululaisillemme oman elämäntarinansa kautta siitä, kuinka jokainen voi löytää omat vahvuutensa. Meillä jokaisella on oikeus unelmiimme! Toivola haastoi nuoria ottamaan konkreettisia askelia kohti unelmiaan.

Jani Toivola kertoo unelmista.
Kouluun ilmoittautuminen

Keskiviikko 25.1. oli monelle eskarilaiselle jännittävä päivä. Rehtori Sari Sola sekä äidinkielen ope Maisa olivat koulun aulassa vastassa, kun tulevat ekaluokkalaiset tulivat vanhempineen ilmoittautumaan kouluun. Jännittyneet mutta reippaat melkein koululaiset katselivat koulun aamuista menoa vielä hieman ihmeissään. Koulunalku tuntui kuitenkin olevan monelle paljon odotettu ja ilonen asia, ainakin piirrokset olivat jo kesäisiä ja iloisia.
Liinan perhoset
Vähän jännittää!
DOKKINO-elämyksiä

Seiska- ja kasiluokkalaiset kävivät viime viikolla DOKKINO-dokumenttielokuvafestivaaleilla. Tapahtuma on DocPointin järjestämä valtakunnallinen lasten ja nuorten dokumenttielokuvatapahtuma, joka esittelee nuorille dokumenttielokuvien maailmaa. Tänä vuonna dokumenttien teemana oli "Toiset todellisuudet" ja elokuvien todellisuudet olivatkin monelle nuorille tuttuja: puhelimet, anonyymit nettipalstat ja pelimaailma. Toisaalta elokuvat johdattelivat myös täysin vieraisiin ja toisaalta koskettaviin, surullisiinkin, todellisuuksiin, läheisen sairastumisen tai Brasilian köyhien lasten kautta.

Elokuviin palasimme vielä koulussakin ensin keskustellen luokassa ja sitten kiertäen elokuviin liittyvissä pisteissä ympäri koulua. Monia jäi puhuttamaan kysymys, mikä on totta. Niin, mikä on?

Kasiluokka odottaa elokuvien alkua
Akseli ja Sanni kysymysten parissa
Kakkosten Suuri avaruusseikkailu 2017

Tokaluokkalaiset ovat tutustuneet kolmen viikon ajan avaruuteen. Suuri avaruusseikkalu alkoi oman seikkailijahahmon luomisella. Hahmolle suunniteltiin myös raketti, jolla matkaa tehtiin. Käyttöön otettiin päiväkirja, jota hahmo kirjoitti leikisti seikkailun ajan. Kolmessa viikossa olemme oppineet paljon uutta ja ihmeellistä avaruudesta. Tiedämme senkin, että kuu ei ole juustoa.


Vanhempain yhdistyksen terveiset

Vanhempainyhdistyksen helmikuun kokous pidetään koulun ruokalassa tiistaina 7.2. klo 18. Tällä kertaa suunnittelemme muun muassa alakoulun perinteistä kevätdiskoa, joka järjestetään vanhepainyhdistyksen ja vanhempien voimin maaliskuun alkupuolella. Diskon tiimellyksessä on luvassa iloisia ja vauhdikkaita hetkiä sekä diskoilijoille että järjestelyissä mukana oleville - kannattaa siis ehdottomasti tulla mukaan suunnitteluun ja järjestelytalkoisiin!
Lisätietoa diskosta seuraa lähiviikkoina, pysykää kuulolla. Nähdään kokouksessa, pirteää helmikuun jatkoa kaikille ynkkiläisille!

Opettajat yllättivät koko koulun tällä viikolla ja pitivät aamunavauksen. Opebändi viihdytti koko koulua!
Seuraava tiedote ilmestyy ennen hiihtolomaa 17.2.!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti