perjantai 17. helmikuuta 2017

Adios amigos!

Ynkstävänviikko

"Jotain punaista, jotain raidallista, jotain kuviollista sekä jokin asuste." Näin oppilaskunnan hallitus opasti meitä opettajia ja oppilaita pukeutumaan Ynkstävänviikolla. Yhtenevän pukeutumisen lisäksi koulussa kiinnitettiin huomiota tällä viikolla erityisesti kaveritaitoihin, toisten huomioon ottamiseen ja hyviin käytöstapoihin. Ruokalaan ilmestyi "Hyvien tekojen seinä", johon oppilaat lisäsivät rasteja pitkin viikkoa, kun olivat tehneet mukavia asioita toisilleen. Ynkstävänviikko huipentui perjantaina järjestettyyn discoon, jossa oli kova meno.

Shakkikerho

Ynkin vanhempainyhdistys ja Käpylän Klubi käynnistivät yhteistyössä koulullamme ilmaisen shakkikerhon. Kerho kokoontuu koulun ruokalassa tiistaisin klo 15.00. Kerhoon voivat osallistua kaikenikäiset oppilaat. Kerhoa vetää Kimmo Aaltonen. Tiukat pelit on käyty jo kahtena tiistaina. Tervetuloa mukaan myös uudet pelaajat!

Nyt ne tulee!

Vaikka penkkaripäivä on lukiolaisten oma juhla, on tuo päivä myös alakoululaisten keskuudessa odotettu. Syy tähän on ilmeinen - karkki. Isoja, entisiä ynkkiläisiä odotettiin penkkaripäivänä hartaasti. Alppilan lukioon soiteltiin väliaikatietoja penkkariporukan saapumisesta,  ja vihdoin minibussi ajoi pihaan. Oli ilo katsella, kuinka abit kävivät tervehtimässä entisiä opettajiaan. Hetki oli myös haikea - abit kun olivat Ynkin viimeisiä lukiolaisia. Nykyiset ynkkiläiset lähtivät tervehdyksen jälkeen tyytyväisinä opiskelemaan, taskut pullollaan toffeeta. 
Kiitos vanhempainyhdisykselle sponsoroinnista! Ilman tukeanne olisimme jääneet ilman ihanaa penkkarihumua.


Kiitos vierailijoille, ja onnea tuleviin koitoksiin!

Adiós amigos!

Joskus aika tuntuu käyvän eri tahtiin kuin tavallisesti. Tällainen viikko tuntui olevan Ynkissä, kun kouluumme saapui Madridista joukko vaihto-oppilaita. Yksi viikko ei ole pitkä aika, mutta jos viikko sisältää paljon uusia kokemuksia ja tutustumista uusiin ihmisiin, aika voi tuntua kuluvan hujauksessa. Maanantaina 13. helmikuuta kuulimme yhteisessä aamunavauksessa, että vierailijoidemme mielestä matkassa parasta oli uusiin ystäviin tutustuminen ja sauna.


 

Upea viikko espanjalaisten vaihto-oppilaiden kanssa on nyt takana. Viikko oli erittäin raskas, mutta päällimmäinen fiilis on kuitenkin hyvä. Viikkoon mahtui monenlaista menoa. Maanantaina aamunavauksessa meiltä kysyttiin parasta tapahtumaa ja esiin nousi päiväretki Porvooseen, Nuuksiossa saunominen sekä avannossa käynti ja jalkapallo Akseli Toivosen kentän jäällä. Aikaa vietettiin paljon yhdessä, mikä on omasta mielestäni parasta. Tapasin viikon aikana useita upeita ihmisiä. Uusia ihmissuhteita syntyy tällaisen viikon myötä oman koulun sekä ulkomailta tulevien oppilaiden välille. Fiilikset olivat monella haikeat, kun madridilaiset lähtivät maanantaina. Ei sitä edes viikon aikana ymmärrä, kuinka hauskaa on ollut ja kuinka läheisiksi on tultu. Odotan jo innolla toukokuun Madridin matkaa! 

 Eini Ristilä 9A

Katso tästä Mafalda Forssin (9B) video upeasta viikosta!

Vanhempainyhdistys tiedottaa:Kevätdisko

Vanhempainyhdistyksen perinteinen Ynkin alakoulun kevätdisko järjestetään koululla torstaina 9.3. klo 18 - 20. Teemana on tänä vuonna "luo oma hahmosi" -mielikuvitus siis valloilleen ja ideoimaan! Idearikkaimmat hahmot palkitaan, ja luvassa on tanssahtelun lisäksi myös muita mukavia kilpailuja ja leikkejä. Varaathan mukaan pikkurahaa pientä pääsymaksua ja herkkubuffettia varten. Tervetuloa mukaan kaikki Ynkin alakoululaiset!

Toukobileet 2.0

Suunnitelmissa on järjestää tänä keväänä Toukobileet muodossa 2.0, mahtavina yhteisöjuhlina, jotka kokoavat yhteen ihan koko Ynkin: lapset, vanhemmat, opettajat, entiset ynkkiläiset ja muut Ynkin ystävät. Vanhempainyhdistys ja koulu päättivät yhdessä ilmoittaa tulevat bileet kodin ja koulun yhteistyön Tähtitakomo 2017 -kilpailuun. Koulussa on kuvattu hakemukseksi mainoselukuvamainen video yhteistyössä lasten, vanhempien ja koulun väen kanssa. Erityiskiitos nelosille, Tiia-opelle, Pete Veijalaiselle ja Vappu Rossille sekä kaikille suunnittelussa mukana olleille! Nyt jäädään jännäämään tuloksia. Juhlat järjestetään joka tapauksessa - pysy kuulolla, päivämäärä varmistuu näinä päivinä!

Pirteää ja iloista talvilomaa kaikille meille ynkkiläisille!

Seuraava viikkotiedote ilmestyy 10.3.2017

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti