perjantai 11. marraskuuta 2016

Tapahtumasta toiseen

Oppimisen Fiesta Finlandia-talossa
1.-2.11. järjestettiin Finlandia-talossa valtakunnallinen opetusalan tapahtuma Oppimisen Fiesta, jossa teemoina olivat koulutuksellinen tasa-arvo, hyvä oppiminen sekä hyvinvointi. Oppimisen Fiestan kotisivulla todetaan, että maailma muuttuu kiihtyvällä tahdilla. Muutos tuo mukanaan uusia mahdollisuuksia, arkemme mullistavia innovaatioita ja alati laajenevia verkostoja. Se avaa ovet myös entistä monimutkaisimmille ongelmille, joita kukaan ei pysty ratkaisemaan yksin. Koulun on muututtava ympäröivän maailman mukana ja pystyttävä tarttumaan näihin haasteisiin.

Tapahtuman ohjelma tarjosi opetusalan ammattilaisille elämyksiä, asiantuntemusta ja arjen kokemuksia. Koulultammekin oli mukana monta opettajaa ammentamassa huimasta ohjelmatarjonnasta. Tapahtuma keräsi opettajien suunnasta kehuja ja kiitosta. Antoisat luennot ja taitavat puhujat antoivat varmasti paljon opettajan arkeen.


Oppimisen Fiesta oli syksyn huipputapahtuma Yhtenäiskoulun painokasluokalle. Helsingin kaupungin Demo-pisteellä Yhtenäiskoulun tuoreet kotitalous ja liikunta -painotuksen oppilaat tarjoilivat messuvieraille pienen hetken rentoutumiseen tai kropan huoltoon. Lopuksi messuvieraat saivat nauttia piristävästä tuorejuomasta YNK-shotista, jonka painokasluokkalaiset olivat itse suunnitelleet. Oppilaamme keräsivät kehuja messuvierailta sekä messujärjestäjiltä. Myös ulkomaiset messupuhujat kertoivat, että näkivät ensi kertaa oppilaita mukana alan tapahtumassa. Opettajat saivat ylpeinä vierestä seurata, kuinka rohkeita ja reippaita nuoria meillä on!KoduKohinat
Yhtenäiskoulussa tutustuttiin ohjelmoinnin ihmeelliseen maailmaan KoduKodukohinoissa ammattilaisten johdolla. Torstai-iltana 15 oppilasta suunnitteli ja ohjelmoi vanhempiensa kanssa oman pelinsä. Seuraava KoduKohinat -ilta on 24.11. klo 17.00. Mikäli ohjelmointi kiinnostaa, ilmoittautukaa Wilman kautta Maria-opettajalle. Vielä muutama paikka on vapaana!ArtsEqual -hanke jatkuu vielä pari viikkoa
Kuudesluokkalaiset ovat kakkosluokkalaisten ohella osallistuneet ArtsEqual -hankkeen ilmaisupajoihin. Pajassa ollaan kokeiltu monipuolisesti erilaisia vuorovaikutustehtäviä. Oppilaat ovat viihtyneet ilmaisun parissa, hauskaa ja hyödyllistä puuhaa.


RuutiExpo
RuutiExpo järjestettiin Helsingin kaupungintalolla 3.11. RuutiExpossa helsinkiläisnuoret saavat oman äänensä kuuluviin, pääsevät vaikuttamaan kotikaupunkinsa asioihin, ja tutustumaan, miten Helsingissä voi vaikuttaa. Yläkoulun oppilaskunnan hallitus vierailu RuutiExpossa. Kasper Keränen 7A:lta kertoo, että oppilaat pääsivät käymään eri pajoissa, joita Expoilla oli. Muun muassa Liikkuva koulu -hankkeen rastilla piti vastata yleissivistäviin kysymyksiin erilaisin liikkein. Kasper kertoo, että oppilaat kävivät myös nuorten linkin pajassa, jossa keskusteltiin muun muassa rasismista, feminismistä, tulevaisuuden suunnitelmista sekä siitä, mikä nuoria pelottaa.

Vanhempainyhdistyksen terveisiä
Syysmarkkinat lähestyvät! Enää pari viikkoa aikaa 26.11. pidettävään iloiseen markkinapäivään. Luokissa suunnitellaan parhaillaan markkinoille monenlaista myytävää, esitettävää ja puuhattavaa, ja Syysmarkkinoiden Facebook-sivulla on jo tarjolla silmäyksiä markkinapäivän tarjonnasta. Käykäähän kurkistamassa ja lisäilkää sivulle otoksia tulevan markkinapäivän valikoimastanne!
 Syysmarkkinoiden kahvila-keittolan sekä pika-arpajaisten tuotolla järjestämme vuoden mittaan monenlaisia hauskoja ja hyödyllisiä tempauksia koko kouluyhteisölle. Kaikkien luokkien vanhempien panosta tarvitaan markkinoiden yleisjärjestelyissä - luokan tehtäväalueesta saa lisätietoa luokan vanhempainyhdistyksen yhdyshenkilöltä tai vanhempainyhdistykseltä (sähköpostiosoite vanhempainyhdistys.ynk@edu.hel.fi ). Arpajaisvoittojen haalimiseen voivat kaikki vanhemmat osallistua - liikenisikö vaikka työpaikaltasi lahjakortti Syysmarkkinoiden pika-arpajaisten palkinnoksi? Toivomme voitoiksi erityisesti lahjakortteja elämyksiin, museoihin, tapahtumiin, herkkuihin ja muihin hyvän mielen kohteisiin. Myös lapsille sopivia palkintoja toivotaan! Arpajaisvoittoja voi toimittaa koulun opettajainhuoneeseen torstaihin 24.11. mennessä.
Järjestetään yhdessä mahtavat Syysmarkkinat! Hyvää lumisen viikon jatkoa kaikille.

Viitosluokan tytöt olivat harjoitelleen uskomattoman hienon tanssiesityksen ja esittivät sen tänään koko koululle aamunavauksessa. Aamunavauksessa rehtori kertoi myös ensi viikolla alkavasta putkiremontista. Kyllä tästä selvitään!
Aurinkoista ja talvista viikonloppua!

Seuraava tiedote ilmestyy 25.11.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti