perjantai 28. lokakuuta 2016

Syysloman jälkeisiä tunnelmia

Tarjaa juhlittiin koko koulun voimin

Eritysopettaja Tarja Aaltonen jää ensi viikon maanantaina eläkkeelle työskenneltyään kunnioitettavat neljänkymmentä vuotta Helsingin kaupungilla. Tarjaa juhlittiin pitkin viikkoa. Keskiviikkona opettajat kokoontuivat läksiäisiin opehuoneeseen, ja tostaina koko koulu kokoontui saliin: kiitoksia jaettiin eikä kyyneleiltä vältytty. Koko Yhtenäiskoulun väki kiittää vielä ja toivottaa ihania eläkepäiviä sekä mukavia reissuja!Tunturiluokka ja kutoskummit

Tunturi-luokka ja kutoskummit ovat tutkineet mm. lehtipuita kuvaamalla ja keräämällä lehtiä. Metsäretken jälkeen taiteiltiin yhdessä syysasuisia pihlajia, vaahteroita, leppiä ja koivuja.


Halloween-disko

Perinteinen Halloween-disko järjestettiin tällä viikolla. Konstantin (2.luokka) kertoo, että diskossa tanssittiin ja syötiin herkkuja. Diskossa oli myös tietenkin pukukilpailu ja huippujännittävä kammokuja. Illalla kisattiin diskotanssikuninkuudesta ja nautittiin tunnelmasta.
ArtsEqual-hanke

Kakkosluokkalaiset ovat mukana ArtsEqual-hankkeessa, joka on Taideyliopiston koordinoima, monitieteinen tutkimushanke, joka tutkii, miten taide ja taidekasvatus voisivat lisätä tasa-arvoa ja hyvinvointia Suomessa. Ensimmäinen hankkeeseen liittyvä ilmaisupaja oli torstaina: hauskoja ja hyödyllisiä harjoituksia opittiin.YK:n päivä

YK:n päivänä myös Ynkissä keskusteltiin maailman rauhasta ja kriisitilanteista niin lähellä kuin kaukana. Luokissa askarreltiin koulun seinille rauhanmerkkejä: samalla keskusteltiin sodista ja illalla järjestetystä rauhanmarssista sekä kuunneltiin Nobel-palkinnon saaja Bob Dylanin Blowing in the windiä.


Kutoset Pasilan studioilla

Kuudesluokkalaiset kävivät vierailulla Ylen studiolla. Luokka pääsi vierailemaan Yle X:n studiolla ja katsomaan, missä kuunnelmia äänitetään. Kutoset pääsivät myös Yle X:n suoraan lähetykseen, jossa hiljaa olemisen taito testattiin - ääntäkään ei saanut päästää.


Vanhempainyhdistys tiedottaa

Kokous
Marraskuun vanhempainyhdistyksen kokous pidetään koulun ruokalassa ensi viikon tiistaina 1.11. klo 18. Siellä muun muassa hiomme Syysmarkkina-asioita sekä suunnittelemme muita loppuvuoden aktiviteetteja. Tervetuloa mukaan!

MARKKINAHUMUA ILMASSA!!!
Syksyn ainoa lauantaikoulupäivä on 26.11. ja silloin ne tulevat taas, YNKin perinteiset SYYSMARKKINAT!

Syysmarkkinat järjestetään yhteistyössä koulun ja vanhempainyhdistyksen kesken. Vanhempainyhdistys kerää kahvilalla ja arpajaisilla rahaa kaikkien ynkkiläisten hyvinvoinnin lisäämiseen: varoilla maksetaan retkiä, matkoja, elämyksiä, vierailijoita, harrastusvälineitä ja monipuolista kouluelämää virkistävää toimintaa.

Markkinat mahdollistavat myös luokkien varainkeruun: kaikki luokat voivat pistää pystyyn myyntipöytiä, työpajoja ja esityksiä (ja ties mitä muuta) luokan oman kassan kartuttamiseksi.

Vanhempainyhdistyksen kahvila ja arpajaiset saadaan aikaan vain puhaltamalla yhteen hiileen. Niinpä jokaisella luokalla on oma vastuualueensa markkinoilla. Sen toiminnan (pystyttämisen, hoitamisen ja pois siivoamisen) luokka organisoi itse – vain pisteessä mahdollisesti tarvittava pohjakassa tulee vanhempainyhdistykseltä. Tukea ja neuvoja saa tietysti. Kysykää vuotta vanhempien vanhemmilta tai vanhempainyhdistyksen väeltä! Luokan vastuupiste aukeaa klo 11 ja se siivotaan pois heti klo 14 jälkeen.

LUOKKIEN VASTUUALUEET

1. lk järjestää ohjelmaa alueen eskareille (työpajoja, askartelua, esityksiä tms.)
2. lk hoitaa makkaranpaiston ja myynnin (2.lk hommaa grillin käyttöön, vy toimittaa makkarat tykötarpeineen)
3. lk hoitaa kahvilan pystytyksen, myynnin ja purkamisen sekä tekee munavoin ja lämmittää karjalanpiirakat (kahvilassa myydään koko koulun leipomia leivonnaisia ja muu tarvittava tulee vy:ltä)
4.lk järjestää arpajaisvoitot ja jakaa ne juhlasalissa
5.lk lämmittää & myy keitot ja pannukakut (vy keittelee keitot edellisenä iltana)
6. lk myy arpoja markkinoilla
7. lk ylläpitää siisteyttä kahvila-keittolassa, käytävillä ja salissa koko markkinapäivän ajan
8. lk hoitaa arpajaisten esivalmistelut eli numeroi voitot ja järjestää ne esiintymislavalle pe 25.11. illalla.
9.lk myy YNK-kasseja ja YNK-heijastimia markkinoilla
Pienryhmät tekevät opastukset markkinatiloihin

KAIKKI LUOKAT MYÖS LEIPOVAT MYYTÄVÄÄ YHTEISEEN KAHVILAAN:
 1. luokka: pikkupullat 50
 2. luokka: pannukakkua 5 pellillistä
 3. luokka: pikkupullat 50
 4. luokka: pannukakkua 5 pellillistä
 5. luokka: suolainen piirakka 4 pellillistä
 6. luokka: joulutorttuja 50
 7. luokka: makea leivonnainen 4 pellillistä
 8. luokka: makea leivonnainen 4 pellillistä
 9. luokka: suolainen piirakka 4 pellillistä
 Pienryhmät leipovat kahvilaan pipareita

Luokkia pyydetään toimittamaan leivonnaiset kahvioon myyjäispäivänä klo 10.30 mennessä. Mukaan lappu mitä tuote sisältää!

Toivomme vanhempien apua arpajaisjärjestelyissä: jos haluat osallistua arpajaisten suunnitteluun ja ideointiin, ota yhteyttä sähköpostiosoitteeseen vanhempainyhdistys.ynk@edu.hel.fi . Lisäksi pyydämme vanhempia toimittamaan lasten arpajaisvoitoiksi sopivia palkintoja koulun opettajainhuoneeseen. Lasten arpajaisten arpajaisvoittoja voi toimittaa koululle perjantaihin 25.11. mennessä.

Syysmarkkinat löydät myös Facebookista! Nähdään ja viihdytään Syysmarkkinoilla!

Seuraava viikkotiedote ilmestyy 11.11.2016.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti