perjantai 7. lokakuuta 2016

Vilinää ja vilskettä!

Kodin ja koulun päivä

Viime viikon perjantaina vietimme koululla Kodin ja Koulun Päivää. Vanhemmilla oli mahdollisuus tulla mukaan koulun arkeen, seuraamaan tunteja tai pitämään pieniä opetustuokioita. Koulupäivä aloitettiin aamujumpalla koulun pihalla apulaisrehtorin vetämänä. Ainakin nelosluokassa vanhemmatkin pääsivät rentoutumaan hellissä käsissä, kun Elisa-äidin opastuksessa perehdyttiin käsihieronnan hyvää tekevään voimaan. Yläkoululaiset pääsivät kuulemaan esitystä näyttelijän työstä ja dubbauksesta sekä teatterikorkeakoulun pääsykokeista. Ykkösluokassa oli hiirenhiljaista, kun Kertun ukki kertoi ravintoketjusta ja piirsi siitä samalla kuvan taululle. Ykköset suunnittelivat myös kaupunkia koulun pihalle. Yhdessä vanhempien kanssa piirrettiin pihaan kauppa, huvipuisto, hotelli ja monta muuta palvelupistettä. Lisäksi pihalla kulki reittejä pisteestä toiseen ja matkaa saattoi taittaa jalan, leikkiautolla tai sitten lentokonevuokraamosta vuokratulla paperilennokilla.

Janiinan aamujumppa
Käsihieronnan voimaa
Kaupunkisuunnittelua
Seiskat ja tukarit nutalla

Seiskaluokkalaiset pääsivät viettämään hauskaa ryhmäytymispäivää tukioppilaiden hellässä huomassa Koskelan nutalla. Päivän aikana leikittiin yhdessä erilaisia leikkejä, pohdittiin, miten voisimme parantaa elinympäristöämme ja saada nuoret mukaan vaikuttamaan, sekä nautittiin hyvistä nuorisotalon tarjoiluista, kertovat yläkoulun tukarit Ella-Liisa ja Helka.

Ella-Liisa Kuka minä olen? -leikin jälkeen
Piiri pieni pyörii.. ei kun hula-leikki
Välituntiliikuttajat ja vanhempainyhdistyksen lahjoitukset

Syksyllä seiskalla aloittaneet kotitalous- ja liikuntapainokkaat ovat tarttuneet Liikkuva koulu -haasteeseen. KoLi-luokkalaiset koulutettiin koulumme välituntiliikkuttajiksi, jotka ohjaavat pelejä ja leikkejä alakoulun välitunneilla tiistaisin ja torstaisin.

Myös vanhempainyhdistys laittaa liikettä luokkiemme niveliin: oppilaat saivat lahjoituksena palloja, jumppapalloja, hulavanteita ja tasapainolautoja. Kaikki luokat saavat omat luokkapallot ja lisäksi välineitä on nyt niin luokissa kuin välituntikärryssäkin!  Koko koulu liikkuu ja lähettää tätä kautta valtavat kiitokset!

Silakkamarkkinat

Tämänkin vuoden Silakkamarkkinat tulivat köksän ope Marjalle tutuiksi, sillä Silakkamarkkinoille pääsi perinteisesti kaikki kotitalousopetusryhmät. Aurinkoinen syyssää, markkinatunnelma, perinteiset herkut.. Monta hyvää syytä meidän muidenkin pistäytyä vielä viikonlopun aikana Kauppatorilla - Stadin Silakkamarkkinat on muuten yksi Suomen vanhimmista perinnetapahtumista vuodelta 1743. Perinteeksi alkaa muodostua tosiaan jo Ynkissäkin!

Opettajat arviointia suunnittelemassa

Uuden OPSin myötä myös arviointi laitetaan uuteen uskoon. Julkisuudessakin käydään jatkuvasti keskustelua siitä, mihin suuntaan uutta arviointia tulisi kehittää. Ynkin opet viettivät päivän pohtien arvioinnin yhteisiä käytänteitä ja suuntaviivoja. Paljon saimme tehtyä, paljon jäi vielä pureksittavaa!

Arvioinnin vuosikello esittelyssä
Rehtorivieraita Sloveniasta

Perjantaina vieraaksemme saapui 32 rehtoria Slovenian Ljubljanasta. Tuukka ja muutama kakkosluokkalainen musaesityksineen toivottivat rehtorit tervetulleeksi, jonka jälkeen Katja ja Sari esittelivät heille koulumme toimintaa. Rehtorit seurasivat opetusta luokissa ja nauttivat koululla koululounaan. Rehtorit kiersivät koulua ysiluokkalaisten oppaiden johdolla. Oppaiden englannin kielen taitoa ihasteltiin ja kehuttiin! Mahtavaa palautetta! Jäämme innolla odottamaan, mitä muita terveisiä rehtorit lähettivät kokemuksestaan.Vanhempainyhdistyksen terveiset

Tervetuloa vanhempainyhdistyksen vuosikokoukseen Yhtenäiskoulun ruokalaan ensi viikon tiistaina 11.10. klo 18! Vuosikokouksen asioiden jälkeen pidämme lokakuun normaalin kokouksen, jossa muun muassa aloittelemme Syysmarkkinoiden suunnittelua. Jokaiselta luokalta toivomme mukaan vähintään vanhemman tai pari, jotta pystymme järjestäytymään alkavan toimintakauden hallitukseksi ja saamme toiminnan muutenkin mukavasti pyörähtämään käyntiin. Nähdään kokouksessa!

Seuraava viikkotiedote ilmestyy syysloman jälkeen 28.10.! Aurinkoista syyslomaa kaikille jo etukäteen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti