lauantai 26. marraskuuta 2016

Marraskuista markkinahumua!

Kuudesluokka Kansallismuseossa
Kuudesluokkalaiset kävivät Kansallismuseossa tutustumassa Suomen keskiaikaan. Oppilaat pääsivät opastetulla kierroksella savupirttiin ja keskiajan esineistöön. Pirtissä oli pimeää ja siellä tuoksui savu. Ikkunalaseja ei keskiajalla ollut, joten savupirtin kaksi ikkunaa oli asennettu siihen paljon keskiajan jälkeen.


Yläkoululaisia Taitaja2017-ammattitaitokisassa
Neljä Ynkin kasi- ja ysiluokkalaisista muodostettua joukkuetta otti osaa Taitaja2017-ammattitaitokisaan keskiviikkona 16.11.2017. Kisat pidettiin Stadin ammattiopiston Kullervonkadun toimipisteellä Käpylässä.

Kyseessä olivat Taitaja2017-kisan alkukarsinnat, joissa testattiin rennolla otteella eri ammattialoihin - esim. matkailu-, liiketalous-, tekstiili-, logistiikka-, hius- ja kauneudenhoitoalat - liittyvien tehtävien osaamista. 

Pisimmälle eli päivän jatkokarsintaan selvisi 8A-luokan Nora Emanuelssonin, Abdimalik Nurin ja Elsa Kohtamäen muodostama MaitoSuklaa-joukkue.Perinneleikkejä
Perinneleikkiyhdistyksen leikittäjä Juha vieraili iltapäiväkerhossamme maanantaina 21.11. Lapset leikkivät Juhan johdolla perinteisiä yhteisleikkejä, kuten sutta ja lammasta, peiliä ja automerkkihippaa. Lisäksi lapset pääsivät ihastelemaan Juhan Martti-autoa.

Remontti alkoi
Putkiremppa ajoi kakkosluokkalaiset koulun toiseen päätyyn evakkoon. Vanha kuvis- ja käsityöluokka on remontin ajan tokaluokkalaisten käytössä. Lapsista muutto oli mieluisaa vaihtelua arkeen. Uudet tilat ovat jännittävät ja avarat.

Mahtavat Syysmarkkinat!
Lauantaina vietettiin perinteisiä Syysmarkkinoita. Markkinatunnelma valtasi talon jo heti aamusta, myyntipöydät täyttyivät herkuista, käsitöistä ja muusta mukavasta. Koko koulu oli täynnä markkinahumua.  
Kakkosluokassa sai nauttia mm.rentouttavasta käsihieronnasta.

Rokkaava luokka esiintyi musaluokassa.

Myynnissä oli tietenkin Häiskän limppuja!

Myyntipöydät olivat värikkäitä ja täynnä ihania tuotteita.

Tarjolla oli myös onnellisten omenoiden mehua!
Vanhempainyhdistyksen terveisiä

Jälleen kerran on vietetty lämminhenkinen ja vauhdikas Syysmarkkinapäivä! Kiitämme sydämellisesti kaikkia Syysmarkkinoihin osallistuneita ja ne mahdollistaneita: ahkeraa talkooväkeä, markkinavieraita, markkinoille lahjoittaneita, koulua ja opettajia sekä tietysti ennen kaikkea ihania Yhtenäiskoulun oppilaita ja vanhempia, jotka ovat ahertaneet myyntipöytiin myytävää ja luokkiin ohjelmaa. Yhdessä tekemällä saamme paljon aikaiseksi!

Itsenäisyyspäivä sattuu joulukuun ensimmäiselle tiistaille, joten vanhempainyhdistyksen joulukuun kokous siirretään myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan. Seuraa tiedotusta vanhempainyhdistyksen Facebook-sivuilla.


Seuraava viikkotiedote ilmestyy 9.12.!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti