perjantai 9. syyskuuta 2016

Luontoon! Museoon! Teatteriin!

Kasit Päivälehden museossa

Vierailimme kasiluokkalaisten kanssa Ludviginkadulla Päivälehden museossa. Museossa tarjosi luokalle paljon ajattelemisen aihetta, kun tutkailimme esimerkiksi maailman karttaa, joka kertoi eri maiden sananvapaustilanteesta. Museossa pääsi myös tutkimaan vanhaa latomistekniikkaa ja tietenkin vanhoja lehtiä. Jokainen taisikin etsiä ainakin oman syntymäpäivänsä Helsingin Sanomat.


Kuudesluokkalaiset leirikoulussa

Maanantaiaamuna bussimme lähti 11.45 ja se oli hieman myöhässä. Bussimatka kesti n.1h. Sitten saavuimme Kisakallion urheiluopistoon. Opisto oli paljon suurempi kuin olimme odottaneet.  Menimme katsomaan huoneitamme. Sitten meille kerrottiin Kisakalliosta. Ensimmäinen ohjelma oli jousiammunta. Se oli kivaa, mutta vaikeaa. Sen jälkeen oli vapaa-aikaa ja ruokailu. Sitten seuraava ohjelma oli Frisbee golfia ja kiipeilyä. Meidät jaettiin kahteen ryhmään ja toiset meni ensin kiipeilemään, ja toiset Frisbee golfaamaan, ja sitten vaihdettiin. Sitten illemmalla oli saunomista ja uimista. Se oli päivän kohokohta, koska kaikki olivat märkiä, koska satoi kaatamalla ja ohjelma oli ulkona. Seuraavana aamuna aamupalan jälkeen oli boulderointia ja omatoimi sporttia. Sitten meillä oli Volttimonttua ja aarteen metsästystä. Meidät taas jaettiin kahteen ryhmään. Sitten taas illemmalla oli lettujen paistoa. Aamulla oli vielä kaupunkisotaa ja huoneitten siivousta. Sitten oli aika lähteä. Bye bye kisakallio!  
Oliko ruoka hyvää? Ihan hyvää, ainakin parempaa kuin kouluruoka.  
Oliko vapaa-aikaa paljon? Joo, melkein liikaakin.
Oliko ohjelma kivaa? Oli tosi kivaa. Oli kiva kokeilla uusia juttuja. Ohjelma oli tosi monipuolista. 
Kauanko olitte siellä? Olimme kaksi yötä, maanantaista keskiviikkoon. 
Kirjoittaneet: Veera, Roosa, Alli 6.lkYkköset tutkimusretkellä

Ekaluokkalaiset tutkivat matematiikan asioita, matikkavälineet löytyivät kätevästi takapihalta. 
Ihana syksyinen pihlaja osoittautui kiinnostavaksi avuksi, kun ekaluokkalaiset tutkivat lukumäärien vertailua ja erilaisia geometrisia kuvioita. Samalla kokeiltiin hieman ohjelmointia, lähinnä ohjelmoitavana olemista. Marjoja laitettiin open ohjelmointikäskyjen perusteella tietty määrä laatikoihin ja laatikoiden väliin aseteltiin tikut oikealla tavalla osoittamaan onko luku suurempi kuin, pienempi kuin vai yhtä suuri kuin toinen. Lopuksi tikuista ja marjoista syntyi neliöitä, kuutioita, kerrostaloja, kirkkoja, hiihtäviä miehiä ja vaikka mitä hienoa.Kolmoset luonnossa!

Kolmasluokkalaiset nautiskelivat ulkona aurinkoisesta syyssäästä. Leikkien lomassa valmistui myös upeita mandaloita.Mitä pelejä pelaat?

2lk:n Konstantin Kuustola haastatteli välituntisin koulun aikuisia ja lapsia peliharrastuksista. ”Kosti” kysyi haastateltavilta kysymyksen: ”Mitä peliä pelaat?” Reportteri itse pyysi tutkimukselleen tilaa viikkotiedotteessa, joten tulokset ovat tässä:

Marika, koulun emäntä: Pokémon Go
Alex 4lk: Minecraft
Kasper 2lk: Pokémon Go
Sonja 1lk: Pokémon
Adde 2lk: Fifa 16
Rebecca 2lk: jalkapallo
Emmi-avustaja: valvontapeli
Jarmo-opettaja: salibandy
Priscila 2lk: pallopeli
Kripa 2lk: En pelaa mitään peliä.
Bashir 2lk: Fifa 16
Leo: Pelaan montaa eri peliä.
Tashi 5lk: En pelaa mitään.
Aaron: jalkapallo
Sari-rehtori: Monopoli
Inka-ope: jumppapelit
Maisa-ope: En pelaa mitään.
Jasna-avustaja: Sims
Aki-avustaja: jalkapallo
Minna-ope: sulkapallo


Tutkijoita ja taiteilijoita

Auringonkukat innostivat nelosluokkalaisia tutkimaan ja taiteilemaan. Tutkimustyön tuloksena syntyivät opetustaulut ja Vincent van Goghin ekspressiivisyyden innoittamina jättimäiset kukat käytävää valaisemaan.

Seiskat ryhmäytyivät

Vierailimme Q-teatterissa, jossa pääsimme rekvisiittavaraston kautta tekemään itse näytelmiä. Töölöstä suuntasimme Seurasaareen, jossa nautimme upeasta syyskesän iltapäivästä leikkien ja grillaten.
Vanhempainyhdistyksen terveisiä

Syysmarkkinat 26.11.2016

Kalenteriin kannattaa jo nyt merkitä 26.11.2016, sillä tuolloin vietetään Yhtenäiskoulun perinteisiä Syysmarkkinoita! Syysmarkkinat on vanhempainyhdistyksen järjestämä lämminhenkinen, koko kouluyhteisön ja Ynkin ystävät yhteen kokoava tapahtuma, jossa luokilla on oiva mahdollisuus kerätä varoja vaikkapa omiin luokkaretkikassoihinsa.
Syysmarkkinoiden kahvilassa, keittolassa ja arpajaisissa karttuvat varat puolestaan menevät yhteiseen kassaan, koko koulun ja kaikkien oppilaiden hyödyksi ja iloksi. Vanhempainyhdistys huolehtii monista Syysmarkkinoiden etukäteisvalmisteluista, kuten markkinoinnista ja tiedotuksesta, mutta markkinapäivän yleisjärjestelyissä tarvitaan kaikkien luokkien panosta. Siispä Syysmarkkinoilla on luokilla omia tehtäväalueita, joista tiedotetaan lähempänä markkinoita tarkemmin.

Vuosikokous ja lokakuun kokous

Vanhempainyhdistys kokoontuu lokakuussa poikkeuksellisesti kuun toisena tiistaina, 11.10., alkaen klo 18. Kokoonnumme koulun ruokalassa ja pidämme ensin yhdistyksen vuosikokouksen, jonka jälkeen järjestäydymme uuden toimintakauden hallitukseksi ja ryhdymme toden teolla suunnittelemaan syksyn aktiviteetteja, kuten Syysmarkkinoita. Lämpimästi tervetuloa mukaan vaikuttamaan kouluyhteisöön!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti