perjantai 26. elokuuta 2016

Elokuista arkea


Koulurauhan julistus

Valtakunnallinen koulurauha julistettiin Seinäjoella tiistaina 23.8. Koulurauhan julistusta Seinäjoella oli seuraamassa 5500 oppilasta. Koulurauha-vuoden teemana on "Jokainen on tärkeä". Oppilaskunnan hallitus julisti myös Yhtenäiskoulussa koulurauhan keskiviikon aamunavauksessa.

Koulurauhan julistusteksti 2016

Onko joku parempi kuin muut, jos hänellä on kalliimmat vaatteet? Onko joku parempi jos hän on suosittu tai jos hän saa koulussa parempia arvosanoja? Onko kukaan edes täydellinen? 
Ei, sillä jokainen on yhtä arvokas.

Tämän vuoden Koulurauha-teema on "Jokainen on arvokas". Se tarkoittaa sitä, että kunnioitetaan erilaisuutta eikä ketään saa syrjiä koulussa minkään syyn takia. Käytännössä tämä tarkoittaa, että tämä lukuvuoden aikana kouluissa tullaan toteuttamaan teemapäiviä ja tapahtumia, jotka parantavat yhteishenkeä.

Jos jokainen oppilas pyrkisi olemaan rehellinen, auttavainen, reilu, kuunteleva, rakastava, mukava ja luotettava, kouluista tulisi parempia paikkoja ja jokainen saisi tuntea olevansa arvokas.
Jos jokainen pitää huolta siitä, ettei itse kiusaa muita niin kiusaamista ei olisi.
Kaikkia pitäisi kohdella samalla tavalla äidinkielestä tai ihonväristä riippumatta. Ketään ei saisi syrjiä erilaisuudesta. Eli siis ottakaa kaikki mukaan leikkiin.
Muistakaa puuttua asiaan, jos kaveria kiusataan!
Jokainen on arvokas!

Vallilan kutoset kertovat

Elokuussa koulumme tiloissa lukuvuoden aloittivat myös Vallilan koulun kuudesluokkalaiset. Kysyimme oppilailta tunnelmia.

"Moi, me olemme 6b:n ja 6a:n oppilaat, me ollaan Ynkissä, koska Vallilan kouluun on tullut neljä uutta 1-luokkaa. Ynkissä on mukavaa kun ollaan koko ajan näin lähellä luontoa, meillä on Ynkissä kaikki paitsi kässän ja Vavan (vapaavalinnainen) tunnit, Ynkissä on kivaa, että on niin luonnonmukainen piha ja hienot kalliot, sillä Vallilassa meillä on vain kaksi pientä kalliota ja muutamia puita. Vallilassa meillä oli paljon enemmän liikennettä molemmissa suunnissa (Mäkelänkatu sekä Hämeentie), siksi täällä on rauhallisempaa. Täällä on myös erilaiset aikataulut sekä hienommat tilat, (meidän mielestämme). Teemme paljon yhteistyötä toistemme sekä Ynkin 6.luokan kanssa.
Joillain oli kyllä ennen helpompi ja lyhyempi matka kouluun, mutta suurimmalla osalla bussimatkat sujuvat jo hienosti! Joidenkin mielestä täällä pitäisi olla lisää futispalloja, mutta suurin osa on muuton kanssa okei."Iida ja Hertta 6B

Kuudesluokkalaiset rasteilla
Tokaluokkalaisten taideretki 

Kakkosluokkalaiset osallistuivat Helsingin juhlaviikkojen taideretkelle 24.8. keskiviikkona. Tänä vuonna retken teemana oli muovin uusi elämä. Tokaluokkalaiset toivat kotoa muovisuikaleita, joita solmittiin kiinni mustekalan lonkeroita muistuttaviin kehikkoihin. Mustekalan lonkerot tulevat osaksi Taiteiden yön laajempaa taideteosta Senaatintorille, ja teos on nähtävissä sunnuntaihin 28.8. saakka. Taidepajan jälkeen kuunneltiin Helsingin kaupunginorkesterin konsertti Musiikkitalossa. Konsertissa tokaluokkalaiset soittivat Markus Fageruddin teoksessa mukana muovipulloja, mikä kuulosti hienolta! (Tässä linkki Hesarin uutiseen)Kakkosluokkalaisten olympialaiset 

Tokaluokkalaisilla oli omat olympialaiset tiistaina. Lapset kiersivät kahdeksassa eri pisteessä ryhmittäin. Kisoissa mm heitettiin tikkua, keilattiin, kiipeiltiin ja tehtiin urheilijapatsaita. Hauskaa oli, ja hiki tuli!

Vanhempainyhdistyksen terveisiä  

Raitaritarit-kampanja

Oletko törmännyt aamu- tai iltapäiväliikenteessä raitapaitaisiin jääkiekkoerotuomareiden näköisiin koulun vanhempiin ja ihmetellyt, mistä oikein on kyse? Sehän on tietenkin opetusviraston ja varhaiskasvatusviraston koordinoima Raitaritarit -kampanja, jonka merkeissä erotuomaripaitoihin sonnustautuneet vanhemmat päivystävät suojateillä ja auttavat koululaisia ylittämään tien turvallisesti.  Samalla tarkoitus on muistuttaa autoilijoita ja myös niitä pieniä ja isompiakin koulutien kulkijoita liikenneturvallisuudesta sekä siitä, että maltti ja tarkkaavaisuus ovat valttia liikenteessä. Ynkin vanhempainyhdistys osallistuu kampanjaan näin koulujen alettua - jos haluat tulla mukaan raitaritaripäivystäjäksi, käy hakemassa opettajainhuoneesta raitapaita ja päivystä hetkinen suojatiellä! Raitaritarit -kampanjasta voi lukea lisää esimerkiksi täältä: http://www.hel.fi/www/uutiset/fi/opetusvirasto/raitaritarit-turvaavat-koulutieta tai Raitaritareiden omalta sivustolta: http://raitaritarit.fi/#raitaritarit.


Draamakerho 4.-6.-luokkalaisille

Hei sinä 4.-6.-luokkalainen! Kaipaatko lisää rohkeutta ja itsevarmuutta – tai herkkyyttä ja kaveritaitoja? Oletko kiinnostunut teatteri-ilmaisusta, tarinankerronnasta tai vaikkapa videoiden tekemisestä? Onko sinulla seikkailuhenkeä lähteä tutkimusmatkalle draaman maailmaan? Tule mukaan hauskaan ja innostavaan draamakerhoon!

Kokoonnumme koulun liikuntasalissa keskiviikkoisin klo 14.30-16 tehden kivoja, jännittäviä ja kenties päättömiä ilmaisuharjoituksia rennossa ja  turvallisessa ilmapiirissä. Kerho muokkaantuu ryhmän näköiseksi kokonaisuudeksi, ja kestää jouluun asti – tai mikäli intoa riittää, niin vaikka ensi kevääseen. Ensimmäinen tapaamiskerta on viikolla 36, keskiviikkona 7.9.

Kerhon ohjaajana toimii draamakasvattaja, luokanopettaja ja freelance-kouluttaja Tuuli Jahkola (KM). Ryhmään mahtuu 20 oppilasta. Kerhon syyslukukauden hinta on 50 € oppilasta kohden, maksulla katetaan kerhon järjestämisestä aiheutuvat kulut. Ohjeet kerhomaksun hoitamiseen lähtetään ilmoittautuneille. Ilmoittautumiset nettilomakkeen kautta: (http://bit.ly/2bpm7NS) . Lisätietoa kerhosta voi kysellä sähköpostitse tuuli.jahkola@gmail.com, myös soittopyynnön jättäminen on mahdollista. Tervetuloa mukaan!

Syyskuun kokous

Vanhempainyhdistyksen syyskuun kokous pidetään koulun ruokalassa tiistaina 6.9. klo 18. Ohjelmassa on mm. syksyn ohjelman ja vuosikokouksen suunnittelua. Nähdään kokouksessa, pirteää syyskuun alkua kaikille ynkkiläisille!

Koko koulun vanhempainilta maanantaina 5.9. klo 18 koululla

Ilta alkaa kaikille yhteisellä tilaisuudella liikuntasalissa klo 18. Tämän jälkeen siirrytään omiin luokkiin jatkamaan iltaa luokanopettajien ja -ohjaajien johdolla. Tilaisuudessa on luokkien pitämä kahvila klo 17.30 alkaen. Toivottavasti mahdollisimman moni merkitsee tilaisuuden jo kalenteriinsa. Tilaisuudessa psykiatrian erityssairaanhoitaja alustaa aiheesta "Miten tukea unta ja miten auttaa, kun normaali uni häiriintyy?"
Jos ennen yhteistä aloitusta toivotte lyhyttä henkilökohtaista tapaamista jonkun opettajistamme kanssa, olkaa tästä suoraan yhteydessä ko.opettajaan Wilma-viestillä.

Tapaamisiin Yhtenäiskoululla!

Yhtenäiskoulun väki ja vanhempainyhdistys

Kutoskummi tehtävissään
Seuraava tiedote ilmestyy perjantaina 9.9.2016

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti