perjantai 12. elokuuta 2016

Tervetuloa kouluun!

Torstai oli odotusta, iloa ja jännitystä täynnä! Tällä viikolla oli aika jättää kesälomalle jäähyväiset ja aloittaa kouluvuosi. Torstaiaamuna koulun pihaan kerääntyikin innokkaita koululaisia, joista osaa taisi jännittää toisia enemmän - olihan koulupäivä ekaluokkalaisille ihkaensimmäinen! Kesäloman jälkeen on ihanaa nähdä jälleen luokkakavereita, opettajia - oppilaita ja kollegoita!

Koululle saapui myös koko joukko vanhempia oppilaita saattamaan.
Aapisjuhla

Kouluvuosi aloitettiin perinteisellä Aapisjuhlalla, joka kokosi koko koulun juhlasaliin. Päivänsankarit eli uunituoreet ykkösluokkalaiset toivotettiin tervetulleeksi hurraamalla heidät valtavalla volyymillä saliin. Jännittyneet ykkösluokkalaiset nostettiin kirjaimellisesti jalustalle, kun koulumme vanhimmat, ysiluokkalaiset, nostivat heidät yksi kerrallaan salin lavalle ja ojensivat Aapiset. Kaikki me muistamme, kuinka hieno hetki se on, kun saa oman ensimmäisen oppikirjan - eikä kiinnostus ja innostus jäänyt epäselväksi tälläkään kertaa.

Koulun konkarit ja keltanokat

Jotta yksikään koulutiensä aloittava ei jäisi huomaamatta, If-jakaa tänäkin vuonna koulunsa aloittaville keltaisen huomiolippiksen. Keltanokka-lippikset jaettiin tänä vuonna Aapisjuhlassa, ja lakittajina toimivat koulun opettajat, jotka esittäytyivät samalla koko koululle. Lavalle nousivat tietenkin myös hieman vanhemmat koulutulokkaat, eli uudet työntekijät, jotka pääsivät samalla vastaamaan rehtorin ja apulaisrehtorin kiperiin kysymyksiin.

Lakitus
Tulokkaat tentissä
Pesismatsi

Perjantain koulupäivä päätettiin ensimmäistä kertaa koskaan järjestettyyn pesisotteluun, joka pelattiin koulun pihalla. Kannustus oli hurjaa ja ottelu oli äärimmäisen tasainen. Viimeinen vuoropari aloitettiin opettajien johtaessa, mutta yläkoululaisten lyöntivuorolla oppilaat tulivat tasalukemiin ja pelipäättyi 24-24.
Vanhempainyhdistyksen terveisiä

Oikein hyvää alkavaa kouluvuotta meille kaikille ynkkiläisille!

Koulun alkaessa vanhempainyhdistys tervehti aloittavien ekaluokkalaisten vanhempia perinteisillä aamukahveilla koulun pihalla. Aurinko paisto, kahvi sekä tee maistuivat, uusia tuttavuuksia solmittiin ja tavattiin vanhoja tuttuja. Ilmassa oli ripaus jännitystä ja kenties haikeita tunteitakin - ainakin vanhempien osalta - mutta ennen kaikkea reippautta ja intoa aloittaa koulunkäynti. Tervetuloa kouluun uudet ynkkiläiset ja mahtavaa starttia ihan kaikille kouluvuoden aloittaville!

Yhtenäiskoulun vanhempainyhdistyksen toimintaan ovat alkavalla toimintakaudella lämpimästi tervetulleita mukaan kaikki uudet ja "vanhat" vanhemmat! Vanhempainyhdistystoiminta on paitsi koulua ja lapsiamme hyödyttävää myös monella tavalla hauskaa, ja toiminnan tiimellyksessä tutustuu muihin ynkkiläisiin vanhempiin yli luokkarajojen. Kokoonnumme joka kuukauden ensimmäisenä tiistaina klo 18 koulun ruokalassa (poikkeuksena nyt elokuu, mistä tarkemmin alempana).
Kaikissa kokouksissa läsnä oleminen ei suinkaan ole pakollista, vaan mukana voi olla omien mahdollisuuksien mukaan monella eri tavalla, vaikkapa osallistumalla tapahtumiin ja tempauksiin tai ideoimalla uutta.

Toivoisimme kuitenkin, että jokaiselta luokalta löytyisi pari vastuuhenkilöä, jotka kävisivät kokouksissa ja toimisivat viestinviejinä vanhempainyhdistyksen ja luokan välillä. Tiedotamme toiminnastamme Facebook-sivuillamme, löydymme sieltä nimellä Yhtenäiskoulun vanhempainyhdistys ry.

Elokuun vanhempainyhdistyksen kokous pidetään tiistaina 16.8. klo 18 alkaen koululla. Kokouksen aluksi kunnostamme sään salliessa koulun pihassa sijaitsevan pituushyppypaikan, jonka jälkeen siirrymme kahvikupin äärelle suunnittelemaan syksyn toimintaa. Tervetuloa mukaan, nähdään!

Tiedote ilmestyy seuraavan kerran perjantaina 2.9.

Viikkotiedotteesta vastaavat tänä vuonna Maisa Hämäläinen (maisa.hamalainen@edu.hel.fi) ja Maria Kuosmanen (maria,kuosmanen@edu.hel.fi). Vinkit, tiedotteet ja terveiset voit lähettää meille, niin toimitamme ne viikkotiedotteeseen, joka ilmestyy joka toinen perjantai.

AURINKOISTA ALKANUTTA LUKUVUOTTA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti